Over piercing soorten

Piercings komen in alle soorten en maten. Vrijwel elke plek op je lichaam kan gepiercet worden en bij de meesten plekken zijn daar weer speciale maten en zelfs speciale piercings voor. Piercing Mania heeft ervoor gezorgd dat jij makkelijk en snel bij de juiste piercings kan komen of anders de juiste informatie kan krijgen om te bepalen welke piercings jij nodig hebt. Er is een blog met alle piercing informatie verzameld, deze blog over de piercing soorten is daar een onderdeel van.

Piercings zoeken op soort of lichaamsplek?

Piercing Mania heeft haar website zo ingericht dat je op twee makkelijke manieren naar piercings kan zoeken. Je zoekt op piercing soort of op de lichaamsplek waar je een piercing wil dragen. Want de meeste piercing soorten kunnen in verschillende plekken op het lichaam gedragen worden.

Door te zoeken op piercing soorten vindt je alle piercings gesorteerd per type. Zo vindt je bijvoorbeeld bij ‘barbells’ alle barbell piercings. Dat zijn dus alle barbells die zowel als tongpiercing, tepel piercing of tragus piercing gebruikt kunnen worden. Dat zijn dus allemaal barbells met verschillende lengtes en diktes. Het is dan wel handig dat je weet wat voor afmetingen de barbell moet hebben die jij zoekt.

Ook kun je piercings zoeken op lichaamsplek. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe piercing voor in je lip, dan zoek je bij piercing op lichaamsplek en vervolgens bij lip piercings. Daar krijg je dan alle piercing soorten (zoals bijvoorbeeld labrets, circular barbells en ball closure ringen) te zien die in de lip gedragen kunnen worden.

Nog makkelijker piercings zoeken met de zoekfunctie

Er is nog een makkelijkere manier om op zoek te gaan naar je nieuwe piercing. Dit door gebruik te maken van de verbeterde zoekmachine die je bovenaan elke pagina vindt. Je zoekt dan door de hele winkel, inclusief de blogs.

Als je dus op zoek bent naar piercing informatie kun je daar de trefwoorden intypen waar je meer over wilt weten zoals bijvoorbeeld ‘standaard maat tongpiercing’ of ‘zoutbad maken’.
Hetzelfde geldt voor piercings zoeken. Ben je op zoek naar een roze navelpiercing? De zoekmachine haalt ze voor je op in een makkelijk overzicht.

Alle piercing soorten een eigen blog

Op het piercing blog van Piercing Mania vindt je alle informatie over piercings die je maar nodig hebt om de beste keuzes te kunnen maken. Elke piercing soort heeft minstens één blog waarin de belangrijkste eigenschappen zijn samengevat.

Deze blogs heten ‘Alle informatie over de … piercing’. Ieder blog vertelt je in het kort de belangrijkste informatie waar je minstens over moet beschikken om een goede piercing uit te kunnen zoeken. Denk hierbij aan de standaard maat, welke piercings in een bepaalde plek gedragen kunnen worden, de invloed van materialen en meer.

Uiteraard zijn er behalve deze basis blogs ook nog vele andere blogs die nog dieper ingaan op bepaalde piercing soorten en hun eigenschappen. Neem bijvoorbeeld de gevaren van een tongpiercing blog die ingaat op de mogelijke schade aan je tanden.

Alle piercing informatie inzien

Voordat je een piercing kopen gaat wil je natuurlijk wel alle belangrijke informatie over die piercing hebben. Je vindt alle beschikbaar informatie over een piercing door op een product te klikken en vervolgens het tabblad ‘Extra informatie’ in te zien. Je ziet altijd al een beknopt overzicht van de product informatie naast de product afbeelding.

Onder het kopje ‘Extra informatie’ vindt je alle beschikbare informatie over elke piercing. De afmetingen, het materiaal, wat voor type piercing en andere belangrijke informatie. Dat laatste verschilt per piercing soort. Zo staat er bijvoorbeeld bij de barbells aangegeven of de barbell wel of niet geschikt is om als tongpiercing te dragen. Bij tragus en helix piercings vindt je informatie over de verschillende plekken in het oor waar de piercing voor bedoeld is.

Altijd de juiste piercing informatie

Voordat je een piercing gaat kopen is het slim om te zorgen dat je alle informatie verzameld die je nodig hebt om een goede keuze te kunnen maken. Je wil natuurlijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Omdat het om sieraden gaat die je in je lichaam stopt is het altijd slim je eerst even te verdiepen. Wij zorgen ervoor dat alle belangrijke kennis beschikbaar is zodat jij het alleen nog maar tot je hoeft te nemen.