Tunnels en Plugs

Handige informatie voor tijdens het winkelen!
Informatie

De verschillende soorten!

Wil je meer weten over de verschillende soorten tunnels en plugs?

Klik hier voor een blog artikel

Klik hier voor alle maat informatie

Toch een maatje groter?

Klik hier voor Stretchers & Tapers
Filteren

Makkelijk zoeken

Zoek je een specifieke tunnel of plug?

Gebruik dan de zoekfilters hieronder om snel de juiste te vinden.

Service

Wil je ons wat vragen?

Links onderin je scherm vind je de knop om met ons te chatten.

Afhankelijk van onze beschikbaarheid helpen we je direct verder of kun je ons je vraag via een bericht achterlaten.

Verzenden

Verzending en levering

Wil je weten wat de verzendkosten zijn of wanneer je jouw bestelling kunt verwachten?

Gebruik de link hieronder om deze informatie te bekijken.

Klik hier voor meer info
Categorie
 1. Screw-fit
 2. Double Flared
 3. Saddle Fit
 4. Single Flared
 5. No Flared
Materiaal
Maat
Tunnel / Plug
Type tunnel / plug
Prijs
€ 0 € 67 € 0 t/m € 67

Artikelen 1 tot 12 van 285 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikelen 1 tot 12 van 285 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Tunnels en Plugs

Het stretchen van de oorlel is de laatste jaren ontzettend populair geworden met als doel daar een tunnel of een plug in te kunnen dragen. Hoewel de tunnel en de plug vaak samen genoemd worden zijn het toch echt twee verschillende piercing types. Het verschil zit hem misschien alleen in het uiterlijk maar is daarom niet minder belangrijk.


Oor tunnel en oor plug, wat is het verschil?

In eerste instantie lijkt het verschil tussen de oor tunnel en de oor plug heel simpel. Een tunnel, daar kun je doorheen kijken en een plug niet. Maar met zo ontzettend veel verschillende designs zijn er tal van ontwerpen die eigenlijk helemaal massief zijn, maar toch een klein gaatje hebben. Is het dan een tunnel of is het dan een plug?

Hoewel de discussie eindeloos zou kunnen voortduren hanteert Piercing Mania een vuistregel. Een plug is massief, geen uitzonderingen. Is er iets in de vorm van een opening in te vinden? Dan gaat die piercing naar de categorie tunnels.


Soorten tunnels en plugs

We beginnen met de verschillende oor plugs. Zo is er de no flare plug die met twee o-ringen op zijn plek wordt gehouden, de single flared plug die met één o-ring op zijn plek wordt gehouden en nog de double flared plug die door de 'flares' op zijn plek wordt gehouden.

Dan is er tot slot ook nog de screw fit plug. Deze lijkt hetzelfde als een double flared plug maar is dat niet. De achterkant kan namelijk los geschroefd worden waardoor de screw fit plug als een single flared plug geplaatst kan worden.
De oor tunnel zelf komt ook weer in een aantal verschillende soorten. Net als bij plugs worden tunnels op hun plek gehouden door flares.


Hoewel er in theorie best single en no-flare tunnels zouden kunnen bestaan, tunnel die door middel van één of twee o-ringen op hun plek worden gehouden, zal je die in praktijk niet snel tegenkomen. Het is door hun vorm gewoon niet handig. Daarom zijn vrijwel alle tunnels double flared of screw-fit.

Dan is er ook nog een grote kans dat je de term saddle fit tunnel bent tegenkomen buiten Piercing Mania om. De saddle fit plug betekent simpelweg hetzelfde als een double flared tunnel. Hij wordt op zijn plek gehouden door zijn gekromde vorm, als een soort zadel.

Laden, even geduld a.u.b. ... Laden, even geduld a.u.b. ...