14Kt. wit gouden navelpiercing met juwelen hartjes als bloem
- Inclusief gratis geschenkdoos!
- Gratis Standaard Verzending!
- 60 dagen eenvoudig retourneren
- Kies je gratis cadeau in de winkelwagen!
Het beste van het beste als het gaat om je navelpiercing. Welke betere manier om deze gouden navelpiercing met kristallen bloemstuk te beschrijven. Deze navelpiercing is volledig gemaakt van 14 karaat massief goud.
Het is verkrijgbaar in zowel massief geel goud als wit goud. Controleer de gerelateerde producten sectie om de andere gouden navelpiercing te zien.
Navelpiercing - Size Guide
Navelpiercings kunnen eenvoudig worden opgemeten met een lineaal. De staaf lengte wordt gemeten tussen het schroefdraad van de staaf.
De staafdikte kan niet worden gemeten met zoiets als een lineaal. Gebruik een digitale schuifmaat voor nauwkeurige metingen.
Ondanks de standaard dikte van 1.6 mm geven sommige mensen de voorkeur aan staafjes van slechts 1.2 mm dik. Wees ervan bewust dat bij het wisselen van 1.6 mm naar 1.2 mm dikte, je het risico loopt dat je gaatje gaat krimpen.
Navel
Standaard maten
Dikte 1.6 mm
Lengte 10 mm
14 Karaats Goud - Material Guide
Veel mensen hebben een voorkeur voor echt goud. Piercings van 14 karaats goud hebben vele voordelen. Daarnaast staat goud natuurlijk ook voor luxe en kwaliteit.
Gouden piercings zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren. Naast de albekende kleuren geel en wit goud, zie je dat rosé goud steeds populairder wordt. In deze material guide gaan we dieper in op dit edelmetaal.
Introductie van 14 Karaats Goud
De vraag naar goud is al zo lang als de mensheid zich kan herinneren. Goudprijzen staan al enkele jaren op recordhoogte, waardoor oudere gouden sieraden achteraf gezien een goede investering zijn geweest.
Gouden sieraden worden gezien als prijzig. Niet elk budget heeft ruimte voor piercings van echt goud. De hoeveelheid goud die nodig is om een piercing te maken kan behoorlijk verschillen. Zeker de hele kleine piercing soorten kunnen daardoor toch voor een vrij breed publiek betaalbaar zijn.
Puur goud is niet hard genoeg om er sieraden van te maken. Andere metalen worden daarom toegevoegd om het materiaal harder te maken. De puurheid van goud wordt daarom uitgedrukt in karaat. 24 Karaats is puur goud. In deze guide kijken we specifiek naar 14 karaats goud, wat het meest wordt gebruikt om piercings van te maken.
Voor- en nadelen
14 Karaats goud uitgelegd
De meeste gouden piercings die je kunt vinden zijn gemaakt van 14 karaats goud. Zulke sieraden bestaan voor 58,5% uit puur goud. Andere metalen, gekozen op basis van kleur en hardheid, zoals koper, zinc en zilver worden toegevoegd. 14 Karaats witgoud wordt gemaakt door palladium en soms nikkel toe te voegen. Mensen die gevoelig zijn voor nikkel kunnen het uit veiligheid beter houden bij 14 karaats geel en rosé gouden sieraden.
Het feit dat 14 karaats geel en rosé goud nikkelvrij is maakt dergelijke piercing sieraden een goed alternatief voor titanium bij het zetten van piercings. Voor mensen met een nikkelallergie of gevoeligheid voor metalen zijn samen met titanium 14 karaats geel en rosé goud de beste opties. Vergeleken met titanium, dat vaak wat donker grijs oogt, zijn gouden piercings voor velen de meest aantrekkelijke optie. Aangezien titanium ook al vrij aan de prijs is, kan het een goed idee zijn om bij het zetten van een nieuwe piercing direct te upgraden naar 14 karaats goud. Zeker voor kleine piercing sieraden is de prijs van 14 karaats gouden sieraden vaak redelijk betaalbaar.
"14 Karaats geel en rosé gouden piercings zijn ook geschikt om te gebruiken bij het zetten van een nieuwe piercing."
Goud is van zichzelf vrij zacht. Vandaar dat andere metalen worden toegevoegd om het harder te maken. Toch blijven gouden piercings relatief zacht, waardoor gouden sieraden gevoelig blijven voor krassen. 14 Karaats gouden sieraden krijgen een finish, een soort coating, waardoor het die prachtige glans krijgt die we allemaal zo mooi vinden. Als je gouden sieraden goed onderhoudt blijven ze jaren mooi. Lees daarom ook zeker de onderhoudsinstructies onderaan deze pagina.
Tip!
Als je gaat shoppen voor een nieuw sieraad, kun je de filters per categorie gebruiken om enkel piercings te vinden van het materiaal dat je zoekt.
Goud stempels
Wanneer je een gouden sieraad in de hand hebt is het niet mogelijk de puurheid te bepalen op basis van het uiterlijk. Gouden sieraden worden daarom gestempeld om de puurheid aan te geven. Er zijn hoofdzakelijk twee soorten stempels, afhankelijk van of de sieraden voor de Verenigde Staten of Europa zijn geproduceerd. Voor de V.S. zul je een 14K stempel vinden, terwijl in Europa 585 wordt gebruikt. Omdat wij de meeste piercing sieraden vanuit de Verenigde Staten importeren zul je de 14K stempel aantreffen. Maar let op, sieraden die minder dan 1 gram wegen worden meestal niet gestempeld.
Onderhoudsinstructies
Goud staat bekend om zijn prachtige glans. Om je gouden piercing zo glimmend te houden is het belangrijk deze regelmatig te reinigen. 14 Karaats goud zal na enige tijd verkleuren door oxidatie en krassen zullen ontstaan. Gebruik simpelweg lauwwarm water met een beetje afwasmiddel om je gouden sieraden schoon te maken. Je wilt wellicht je gouden piercings ontsmetten met alcohol, maar wees ervan bewust dat alcohol de finish (coating) van het goud kan aantasten. Gebruik ons speciale poetsdoekje om je gouden sieraden af en toe eens te polijsten. Als je gouden piercings draagt tijdens een dagje naar het strand, of in houdt zodra je een zoutoplossing gebruikt voor de nazorg is het belangrijk deze daarna nog even goed schoon te maken.
Chloor doet je gouden sieraad geen goed. Wij adviseren om gouden sieraden en piercing altijd uit te doen als je gaat zwemmen of een sauna bezoekt. Stel het goud niet bloot aan parfum, lotions, haarspray, makeup en chemische reinigingsmiddelen. Doe je gouden sieraden pas in nadat je jezelf helemaal klaar hebt gemaakt om de deur uit te gaan om blootstelling te minimaliseren.
Wij raden het af om gouden piercings te dragen als een tongpiercing. Indien je een gouden barbell als tongpiercing draagt kunnen zuren in eten, maar met name in drinken snel leiden tot verkleuringen en schade aan de beschermende finish van het sieraad.
Andere Material Guides
Met material guides zoals deze willen we je helpen om een weloverwogen beslissing te kunnen maken wanneer je een nieuwe piercing bij ons koopt. We hebben een material guide geschreven voor de meest voorkomende materialen in onze winkel.
Als je meer wilt weten over de verschillen tussen de materialen die voor piercings worden gebruikt kun je verder lezen door alle material guides te bekijken. Onze klantenservice kan je ook helpen als je toch nog vragen hebt om erachter te komen welk materiaal voor jou de beste keuze is.