7 tips om je piercing sneller te genezen

Als je een nieuwe piercing hebt laten zetten, zoals bijvoorbeeld een tragus piercing, dan ben je als het goed is al op de hoogte van de standaard hygiëne regels. Je geeft je nieuwe piercing regelmatig een zoutbadje, je blijft er zoveel mogelijk met je vingers vanaf en je beschermd het goed tegen alle soorten viezigheid. Maar je kan meer doen dan dat, door een gezonde leefstijl aan te houden geneest je piercing nog sneller. Daarom 7 gezondheidstips die jouw piercing sneller doen genezen.

Gezond zijn geneest piercings

Het spreekt natuurlijk voor zich dat iemand die gezond leeft minder snel last heeft van lichamelijke klachten dan iemand die zich daar helemaal niet om bekommert. Maar als ergens veel discussie over bestaat dan is het wat wel of niet een gezonde leefstijl is. Wij hebben in ieder geval 7 hele praktische tips die gericht op het sneller laten genezen van wondjes, en dus ook je piercing.

1 - Zorg dat je voldoende slaap krijgt. Genezing vindt vooral plaats als je je in een rustige staat verkeerd.

2 - Zorg dat je goed en gezond eet. Zorg niet allen dat je de aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit binnenkrijgt maar ook voldoende koolhydraten, proteïne en vetten. Een strak dieet om af te vallen zal je genezingsproces geen goed doen.

3 - Geef je lichaam een boost met voedingssupplementen. IJzer, vitamine B, vitamine C en zink zijn belangrijke stoffen als het op genezen aankomt.

4 - Drink voldoende water. Water reinigt je lichaam en versnelt zo de genezing.

5 - Vermijdt stress. Stress staat bekend als een grote boosdoener voor van alles en nog wat. Er wordt zelfs wel beweerd dat stress de genezingstijd met 40% kan verlengen.

6 - Drink zo weinig mogelijk alcohol, cafeïne en  vermijdt al helemaal recreatieve drugs. Deze drie eisen ieder veel energie van het lichaam om het weer kwijt te raken. Energie die dus niet besteed wordt aan de genezing.

7 - Niet roken! Tijdens het roken krijg je grote hoeveelheden koolstofdioxide binnen die tot vaatvernauwing leiden. Je bloedvaten worden dunner en vermindert daarmee de bloedsdoorloop door je lichaam. Het is juist je bloed die alle stoffen naar de wond verplaatst die nodig zijn om het te genezen. Des minder bloed er bij de wond kan komen, des te minder snel het geneest.

Deze tips lijken misschien voor de hand te liggen en worden jammer genoeg door veel mensen al snel een beetje weggewuifd. Dat is jammer want het effect van dit soort kleine gewoontes kan een heel groot verschil maken. Bovendien is het niet alleen goed voor de piercingwond, het is ook hartstikke goed voor je gezondheid in het algemeen.