producten product

9 Karaats Goud - Material Guide

Ben je helemaal weg van de luxe uitstraling van gouden sieraden, maar laat het budget hiervoor weinig ruimte? Piercings en sieraden van 9 karaats goud zijn dan wellicht een goed alternatief voor jou.

In deze material guide bespreken we de eigenschappen van dit materiaal. Wat is het verschil met 14 karaats goud en moet je 9 karaats goud onderhouden? Lees verder om het te ontdekken.

Introductie van 9 karaats goud

Piercings van echt goud zijn toch wel het hoogst haalbare. Met goudprijzen die de laatste jaren door het dak zijn gegaan, is de aanschaf van een 14 karaats gouden piercing een behoorlijke investering geworden. 9 Karaats goud is dan een goed alternatief bij een beperkt budget, terwijl je toch die gouden look wilt.

Puur goud is veel te zacht om er sieraden van te maken. Door andere metalen toe te voegen wordt het harder en biedt het daarnaast de mogelijkheid het goud te kleuren. Rosé goud is een goed voorbeeld, aangezien daar extra koper aan wordt toegevoegd voor de kleur.

De meeste piercings zijn gemaakt van 14 karaats goud, maar we zijn ook altijd op zoek naar mooie sieraden van 9 karaats goud. Zo blijft ons alsmaar groeiende assortiment divers en aantrekkelijk voor iedereen.

gold

Voor- en nadelen

Niets verslaat de luxe uitstraling van goud.
Goud blijft waardevol.
9 Karaats goud is betaalbaar.
9 Karaats goud bevat nikkel.
9 Karaats goud is gevoeliger voor verkleuringen.
gold-au

9 Karaats goud uitgelegd

De kwaliteit van gouden sieraden wordt uitgedrukt in karaat. Een karaat meet de hoeveelheid goud per 24 delen. Puur goud duiden we aan als 24 karaats goud. Andere metalen worden toegevoegd om de hardheid, duurzaamheid en de kleur te beinvloeden. Metalen zoals zilver, koper, zinc en nikkel zijn de meest voorkomende additieven in 9 karaats goud. 9 Karaats goud bestaat dus voor 9/24 deel uit goud, oftewel 37,5% is puur goud.


Sommige mensen zijn van mening dat 9 karaats goud niet als echt goud gezien mag worden omdat het in hun ogen een te laag percentage goud bevat. Hoewel de keuze beperkt is zijn wij van mening dat 9 karaats gouden sieraden een goed alternatief zijn voor mensen met een kleiner budget. Als je gevoelig bent voor nikkel is dit materiaal niet de juiste keuze. 14 Karaats geel en roségoud zijn volledig nikkelvrij. Piercings en sieraden van 14 karaats goud bevatten 58,5% puur goud, wat ook het flinke prijsverschil verklaart.

Het verschil tussen 9 karaats en 14 karaats is goed te zien. Hoewel de gele kleur iets kan verschillen zullen de meeste ongetrainde ogen het verschil niet kunnen zien. Ondanks de langere waarde en het toegevoegde nikkel kunnen velen profiteren van het grote prijsverschil.

"9 Karaats gouden piercings bevatten nikkel en zijn dus ook niet geschikt om piercings mee te zetten."

Houd er rekening mee dat 9 karaats goud sneller verkleurt dan 14 karaats goud. Door het hogere koper en zilver gehalte zullen 9 karaats sieraden sneller oxideren en kan het zelfs een beetje groen uitslaan door het koper. Als je budget het toelaat raden we je aan te kiezen voor 14 karaats gouden sieraden.

Tip!

Wanneer je shopt naar een nieuwe piercing op onze website kun je de materiaal filters gebruiken om sneller te vinden wat je zoekt.

Gouden stempels

Wanneer je een gouden sieraad in de hand hebt is het niet mogelijk de puurheid te bepalen op basis van het uiterlijk. Gouden sieraden worden daarom gestempeld om de puurheid aan te geven. Er zijn hoofdzakelijk twee soorten stempels, afhankelijk van of de sieraden voor de Verenigde Staten of Europa zijn geproduceerd. Voor de V.S. zul je een 9K stempel vinden, terwijl in Europa 375 wordt gebruikt. Omdat wij de meeste piercing sieraden vanuit de Verenigde Staten importeren zul je de 9K stempel aantreffen. Maar let op, sieraden die minder dan 1 gram wegen worden meestal niet gestempeld.

gold-stamps
Wit poetsdoekje voor piercings en sieraden
Wit poetsdoekje voor piercings en sieraden
Per stuk
€ 0,50
Waardering:
95%

Maintenance Instructions

Goud staat bekend om zijn prachtige glans. Om je gouden piercing zo glimmend te houden is het belangrijk deze regelmatig te reinigen. 9 Karaats goud zal na enige tijd verkleuren door oxidatie en krassen zullen ontstaan. Gebruik simpelweg lauwwarm water met een beetje afwasmiddel om je gouden sieraden schoon te maken. Je wilt wellicht je gouden piercings ontsmetten met alcohol, maar wees ervan bewust dat alcohol de finish (coating) van het goud kan aantasten. Gebruik ons speciale poetsdoekje om je gouden sieraden af en toe eens te polijsten. Als je gouden piercings draagt tijdens een dagje naar het strand, of in houdt zodra je een zoutoplossing gebruikt voor de nazorg is het belangrijk deze daarna nog even goed schoon te maken.

Chloor doet je gouden sieraad geen goed. Wij adviseren om gouden sieraden en piercing altijd uit te doen als je gaat zwemmen of een sauna bezoekt. Stel het goud niet bloot aan parfum, lotions, haarspray, makeup en chemische reinigingsmiddelen. Doe je gouden sieraden pas in nadat je jezelf helemaal klaar hebt gemaakt om de deur uit te gaan om blootstelling te minimaliseren.

Wij raden het af om gouden piercings te dragen als een tongpiercing. Indien je een gouden barbell als tongpiercing draagt kunnen zuren in eten, maar met name in drinken snel leiden tot verkleuringen en schade aan de beschermende finish van het sieraad.

Other Material Guides

With Material Guides like this one, we want to help you make informed decisions when purchasing one of our Piercings online. We have written a Guide for most of the materials you will find in our webshop.

If you want to learn more about the differences between the materials used for Piercing Jewelry, read a bit more by browsing through all of our Material Guides. Our customer service can also assist you if you have any questions left before deciding what material best fits your needs.