Alles over de neuspiercing

De neuspiercing, een populaire en veel gedragen piercing met een rijke geschiedenis. Er zijn veel verschillende piercing types die geschikt zijn om als neuspiercing te dragen. Daarom heeft Piercing Mania deze blog geschreven zodat jij een handig overzicht hebt van iedere neuspiercing soort.

Over de neus piercing

De neuspiercing is al jarenlang een groot plezier voor veel vrouwen. Mannen zul je niet snel zien met een neuspiercing met uitzondering van de septum piercing. De neuspiercing zoals de meeste mensen die kennen is afkomstig uit India. Daar heeft het doorboren van de linkerneusvleugel een speciale betekenis. Het zou vruchtbaarheid van de vrouw verhogen.
Hier in het westen doen we het toch vooral omdat we het erg mooi vinden en zul je neuspiercings zowel in een rechter- als linkerneusvleugel tegen kunnen komen.

In een neusvleugel kunnen vier soorten neuspiercings worden gedragen. Ieder type heeft uiteraard zo zijn eigen kwaliteiten. Voor elke type geldt dat de standaard dikte 0.8 of 1 mm is. 

De neus ring

NeusringDe neus ring is een leuke en opvallende neuspiercing. Omdat hij helemaal rond gaat is hij net iets opvallender dan alleen een sierlijk knopje bovenop je neusvleugel. Wel is het belangrijk waar je precies je neusvleugel piercing hebt. Voor een neusring moet hij ver genoeg naar beneden zijn geplaatst om de ring soepel rond te kunnen laten gaan. Uiteraard speelt de exacte vorm van je neus hier ook een grote rol in.

De neusring is meestal geen gesloten ring. Hij heeft een klein plaatje aan een kant die tegen de binnenkant van de neusvleugel moet rusten. De kleine opening zit dan ook aan de binnenkant van de neus waardoor het lijkt alsof de ring volledig gesloten is.

Er zijn ook neusringen die juist het plaatje (of bolletje) aan de buitenkant moeten hebben. Dat plaatje is vaak versierd met een steentje. Deze horen of gedeeltelijk open, of ze kunnen zachtjes worden dichtgedrukt.

 

De neus bone

Neus stud piercingDe neus bone piercing lijkt ontzettend veel op de stud, toch verschillen deze twee wel op een belangrijk punt. De neus bone piercing is een rechte staaf met onderaan een verdikking. Deze verdikking zorgt ervoor dat het staafje niet zomaar uitvalt.

Dat zorgt er dan ook gelijk voor dat het plaatsen en verwijderen van een neus bone piercing erg makkelijk is. Je duwt hem met een klein beetje kracht op zijn plek of je trekt hem er simpelweg uit. Dat is vooral erg handig als je regelmatig je neuspiercing verwisselt.

 

 

De neus stud

Neus stud piercingDe neus stud piercing lijkt ontzettend veel op de neus bone maar heeft geen verdikkking aan de onderkant. Hij is vaak wat langer dan een neus bone. Die lengte kun je gebruiken om de onderkant van het piercing staafje om te buigen.

Door de onderkant om te buigen zorg je ervoor dat de neuspiercing zichzelf een beetje klem zet. Hoe strak of los de neuspiercing zit bepaal je dus zelf. De neuspiercing plaats en verwijder je door hem met zijn gebogen staafje door de holte te plaatsen.

 

 

De neus screw

neus screw piercingDe neus screw piercing is de stevigste neuspiercing. Deze blijft namelijk altijd goed en stevig op zijn plek zitten. Dit komt door de speciale vorm van het staafje die ervoor zorgt dat de neuspiercing zichzelf klem zet tegen je neusveugel aan. Eenmaal op zijn plek zit hij dan ook goed vast.

Door zijn vorm is het plaatsen en verwijderen van een neus screw piercing wel wat lastiger. Hij is daarom vooral voor mensen die graag langere tijd dezelfde neuspiercing willen dragen zonder er al te veel naar om te hoeven kijken.