Alles over de tepelpiercing

Het piercen van de tepel is een klassieke vorm van piercen. Er zijn dan ook zeer weinig mensen die nog nooit van een tepelpiercing hebben gehoord. Toch kan uitgebreide informatie nooit kwaad. Kun je bijvoorbeeld wel een tepelpiercing dragen als je hele kleine tepels hebt? Hoe zit dat eigenlijk met zwangerschap en een tepelpiercing? Kun je met een tepelpiercing borstvoeding geven?

Soorten tepels

De tepelpiercing wordt door veel mensen gezien als een ’sexy’ piercing. Zowel mannen als vrouwen dragen dit type piercing elke dag met veel plezier. Toch is een tepelpiercing niet voor iedereen hetzelfde. Er zit een groot verschil tussen de ene set tepels en de andere.

Vrouwen hebben vaak grotere tepels dan mannen. Dat is op het gebied van tepelpiercings voor vrouwen goed nieuws. Een grote stevige tepel is namelijk makkelijker te piercen en te onderhouden. Een kleine tepel kan door een goeie piercer ook prima gepiercet worden maar heeft iets grotere kans op complicaties. Dat is vaak gerelateerd aan het gewicht van de piercing in combinatie met het kleine draagvlak van de piercing.

In de praktijk betekent dat voor mensen met kleine tepels dat ze zich beter kunnen richten op tepelpiercing die qua design rustig zijn. Een barbell als tepelpiercing dragen is dan vaak de beste optie.

Opvallende piercings in een tepelpiercing

Tepelpiercings zou je kunnen opdelen in twee categorieën. Simpele barbells aan de ene kant en tepelpiercings met extra versieringen aan de andere kant. Vaak zie die versieringen terug in de vorm van een schild of een ketting met een hangertje.

Tepelpiercings met een versiering kunnen alleen als tepelpiercing worden gedragen en niet ergens anders. Het ontwerp is bedoeld om de tepel in het midden van de versiering te hebben, zoals dat bijvoorbeeld bij deze tepelpiercing met een schild het geval is.

Tepelpiercings met een ketting zijn ook enkel en alleen bedoeld om in de tepel te dragen. Wat vaak wel kan is de versiering loshalen waardoor een simpele barbell ontstaat. Die barbell kun je dan wel weer voor andere plekken gebruiken.

Tepelpiercings met een schild, een ketting of andere versiering hebben extra gewicht. Dit kan invloed hebben op hoe comfortabel een tepelpiercing draagt. Vooral als je een kleinere tepel hebt zal dit gewicht sneller een grote rol gaan spelen.

Een barbell als tepelpiercing

Een barbell is uitermate geschikt om als tepelpiercing te dragen. Barbells zijn ook makkelijk in verschillende lengtes en diktes te dragen waardoor je ze naar eigen wens kan afstellen op wat jij prettig vindt dragen.

De standaard afmeting van een tepelpiercing ligt rond de 1.2 mm dikte bij 12 of 16 mm lengte. Die afmeting komt dicht in de buurt van tongpiercings die een standaard maat hebben van 1.6 mm bij 16 mm.

Als je een stevige tepel hebt kun je vaak makkelijk de overstap kan maken van 1.2 naar 1.6 mm. Op die manier wordt het aantal piercings dat je in je tepelpiercing kan dragen snel vergroot.

Zwangerschap, borstvoeding en tepelpiercings

Je bent zwanger, en je hebt ook een tepelpiercing. Hoe beïnvloedden die twee elkaar? Laten we eerst voorop stellen dat piercen tijdens de zwangerschap nooit wordt aangeraden, dat geldt voor elk type piercing. Je lichaam is bezig met heel wat anders dan het genezen van je piercing.

Maar wat als je een tepelpiercing hebt? Dan zijn je borsten tijdens de zwangerschap een gevoelig onderwerp, letterlijk. Tijdens de zwangerschap gebeurt er van alles met je borsten die zich voorbereiden op de melkproductie. Een van de meest voorkomende effecten is extra gevoeligheid van de borsten, de tepels in het bijzonder.

Er zijn vrouwen die daarom besluiten hun tepelpiercing uit te doen. Een beslissing waar wat voor valt te zeggen, maar het belangrijk om te weten dat je tepels snel dicht kunnen groeien. Tepelpiercings die binnen een dag zo goed als dichtgroeien zijn geen bijzonderheden. Dit terwijl gevoeligheid van de borsten en tepels alsnog aan kan houden.

Borstvoeding geven met een tepelpiercing is geen enkel probleem. Ondanks de piercing zijn er alsnog voldoende melkklieren aanwezig. Wel is het belangrijk de tepelpiercing te verwijderen voordat je daadwerkelijk gaat voeden!

Retainer piercings bieden hiervoor een handige oplossing. Ze zijn gemaakt van flexibel bio-flex wat het dragen aangenamer maakt en ze zijn makkelijk en uit te halen. Zo zorgen ze er bovendien voor dat je tepelpiercing niet dichtgroeit en kun je als het voeden niet meer nodig is weer makkelijk overstappen naar een normale tepelpiercing.

Wil je jouw zwangerschap combinerem met een navelpiercing?