Alles over de wenkbrauwpiercing

De mogelijkheden waar je een piercing kan dragen lijken vandaag de dag vrijwel eindeloos. Toch zijn vele piercing soorten relatief nieuw. Zo ook de wenkbrauwpiercing. Hoewel deze piercing soort ontzettend populair lijkt stamt deze ongeveer uit de jaren 70’. Als vervolg op ons blog met alle piercing informatie gaan we in dit artikel specifiek in op de wenkbrauwpiercings.

Over de wenkbrauwpiercing

De geschiedenis van de wenkbrauwpiercing is relatief kort. Waar andere piercing soorten soms een geschiedenis hebben die tot duizenden jaren teruggaat vindt de wenkbrauwpiercing geschiedenis plaats in de jaren 70'. In deze periode, waar de piercingcultuur zijn opmars begint te maken, wordt er veel geëxperimenteerd met de mogelijkheden om het lichaam te piercen. Met name in de punkscene bleek de wenkbrauwpiercing aan te slaan.

Meestal verticaal geplaatst aan de uiteinden van de wenkbrauw is de wenkbrauwpiercing behoorlijk snel populair geworden en heeft deze een vaste plaats veroverd in de piercing cultuur.  Hoewel een verticale piercing vaker voorkomt is het ook mogelijk een horizontale piercing te laten zetten.

Welke piercings zijn geschikt als wenkbrauwpiercing?

De wenkbrauwpiercing brengt verschillende mogelijkheden met zich mee qua soorten piercings. De ‘standaard’ piercing betreft de gebogen barbell. Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren is er veelal de keuze te maken tussen een staafje van 1.2 mm of 1.6 mm dik. Ook de lengte is afhankelijk van wat je persoonlijk prettig vindt dragen, maar is meestal 8 of 10 mm.
Gebogen barbells kunnen ook voor andere piercings gebruikt worden, maar sommige producten in onze winkel zijn zo specifiek bedoeld als wenkbrauwpiercing dat je in je zoektocht zowel gebogen barbell piercings voorbij ziet komen als producten met de naam ‘wenkbrauwpiercing’.

Door op de site te zoeken in de categorie ‘piercings op lichaamsplek en vervolgens te kiezen voor de wenkbrauw piercings krijg je een overzicht van alle geschikte piercings. Hierbij zul je veelal gebogen barbells zien met balletjes of spikes.

Daarnaast zul je ook bijvoorbeeld ball closure rings en circular barbells tegen komen. Beide piercings soorten zijn zeer geschikt om als wenkbrauwpiercing te dragen. Wel dient er rekening gehouden te worden met het feit een ringetje wat meer uitsteekt en dit tijdens het slapen wellicht wat minder prettig zit dan een staafje.