Ball Closure Rings

Handige informatie voor tijdens het winkelen!
Maatinfo

Standaard maten

Bij een ball closure ring zijn de standaard maten afhankelijk van de plek op het lichaam waar de piercing wordt gedragen.

Klik hier voor alle maat informatie

Via de link hieronder kun je piercings op lichaamsplek zoeken. Per categorie kun je dan de standaard maten vinden.

Klik hier voor alle piercings op lichaamsplek
(niet zo) Handig!

Hoe werkt een ball closure ring?

Om de BCR in en uit te doen moet het balletje ertussen geplaatst en eruit gehaald worden.

Dit is even pielen, want de ring moet hiervoor 'open' gezet worden.

Klik hier voor meer info
Service

Wil je ons wat vragen?

Links onderin je scherm vind je de knop om met ons te chatten.

Afhankelijk van onze beschikbaarheid helpen we je direct verder of kun je ons je vraag via een bericht achterlaten.

Verzenden

Verzending en levering

Wil je weten wat de verzendkosten zijn of wanneer je jouw bestelling kunt verwachten?

Gebruik de link hieronder om deze informatie te bekijken.

Klik hier voor meer info
Materiaal
Dikte staafje
Lengte staafje
Prijs
€ 0 € 100 € 0 t/m € 100

Artikelen 1 tot 144 van 159 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 144 van 159 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Ball Closure Ring

De Ball Closure Ring is een zeer bekende piercing die al vele jaren als een echte klassieker wordt beschouwd. Niet gek dat er dan ook veel verschillende namen voor zijn. Captive Bead Ring en Captive Hoop zijn na Ball Closure Ring de bekendste. Ook vaak voorkomend is de afkorting BCR. Hoe je hem ook noemen wil, het ringetje dat een balletje inklemt, is een zeer populaire piercing die bovendien op veel verschillende plekken gedragen kan worden.

Ball Closure Ring, praktische piercing

Dat de BCR zo populair is dankt hij vooral aan zijn zeer praktische voordelen. Omdat de piercing gesloten rond is zitten er geen scherpe hoekjes aan en blijft deze piercing dus vrijwel nooit in je kleren haken. Ook kan de Ball Closure Ring op bijna alle piercing plekken gedragen worden. Van je tepel tot je tragus en van je navel tot je neus. Bijna alles is mogelijk.

Zoals gezegd houdt een BCR een balletje vast. Het balletje heeft twee kleine inkepingen waar de ring op geplaatst moet worden. De ring oefent behoorlijk veel druk op het balletje uit. Dat is handig want hierdoor is de piercing lekker robuust en schiet hij zelden los.

Ball Closure Ringen moeilijk plaatsen

Dat laatste voordeel is voor veel mensen ook een groot nadeel. Want een Ball Closure Ring kan soms ontzettend moeilijk te plaatsen zijn. Omdat de ring nogal wat druk uitoefent kan het een ontzettend gepriegel zijn het balletje op de juiste plek te krijgen. Behalve veel oefenen zijn er gelukkig ook andere oplossingen voor.

Zo zijn er in de categorie ‘accessoires’ Ball Closure Ring tangetjes te vinden die speciaal bedoeld zijn om deze piercing makkelijker te plaatsen en verwijderen. Bovendien verklein je met een tangetje ook het risico dat je de ring te ver oprekt. Een andere oplossing is een Ball Closure Ring waarvan het balletje aan één kant vast zit. Die is helemaal makkelijk te plaatsen omdat je geen rekening hoeft te houden met een balletje dat los kan schieten.