producten product

Barbell Piercings

Barbells Shopping Guide

Barbells kunnen voor diverse piercings worden gebruikt en er zijn diverse soorten barbels om uit te kiezen. Sommige barbell soorten zijn specifiek bedoeld voor een bepaalde piercing.

In deze shopping guide kun je meer informatie vinden over de verschillende soorten barbells, de maten en de materialen.

Barbell piercing maten

Voor je nieuwe barbell is het kiezen van de juiste maat erg belangrijk. We adviseren om eerst de maat van je huidige piercing op te meten, zodat je een nieuwe piercing in de juiste maat kunt bestellen. De afbeelding laat zien hoe de lengte van een barbell precies wordt gemeten. Meet altijd de lengte die daadwerkelijk bruikbaar is, dus zonder het schroefdraad. Op elke product pagina kun je tevens een size guide vinden, met daarin de meest gangbare maten voor verschillende piercings.

 

Een digitale schuifmaat is een handige tool om zeer precies de maten zoals de dikte en lengte van het staafje te kunnen meten. Op onze website vind je steeds per categorie een shopping guide met daarin meer informatie over de maten van piercings.

barbells-measure-nl
barbell-size-guide-nl

Afwijkende maten

De meeste piercings hebben standaard maten, maar de maten die jij nodig hebt kunnen anders zijn. Barbell soorten zoals de rechte of de gebogen barbell zijn geschikt voor diverse piercings. Op elke productpagina vind je een specifieke size guide met daarin de standaard of meest gangbare maten per piercing voor de specifieke barbell die je op dat moment bekijkt.

barbells-image

Verschillende soorten barbells

Er zijn veel verschillende soorten barbells. Sommige zijn specifiek bedoeld voor een bepaalde piercing terwijl andere voor diverse piercings geschikt zijn. De industrial barbell is een mooi voorbeeld van een barbell die specifiek bedoeld is voor de industrial piercing in het oor.

Naast de industrial barbell vind je hieronder nog een paar veel voorkomende barbell soorten.

cn-barbells

De rechte barbell is geschikte voor diverse piercings en is daarom veelal verkrijgbaar in verschillende maten. Van het kraakbeen tot aan de tong of tepel, je kunt alle kanten op met een rechte barbell.

cn-tongue-piercings

Tongpiercings zijn een specifiek type rechte barbells. Sommige barbells hebben een plating or coating, waardoor ze niet geschikt zijn als tongpiercing. In deze categorie vind je dan ook alleen barbells die als tongpiercing gedragen kunnen worden.

cn-curved-barbells

Gebogen barbells kun je gebruiken voor de wenkbrauw piercing, diverse oor piercings, lip piercings en nog veel meer. Navelpiercings hebben ook een gebogen barbell, maar die vind je in hun eigen categorie.

cn-industrial-barbells

Industrial barbells zijn extra lange barbell specifiek voor de industrial piercing. Ze komen in diverse ontwerpen en lengte maten. De meest gangbare lengte voor een industrial barbell begint bij 32 mm.

Barbell piercing materialen

Barbell piercings zijn verkrijgbaar in diverse materialen. Ontdek de verschillen hieronder. 

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

De meeste barbell piercings zijn gemaakt van 316L chirurgisch staal. Het lijkt veel op zilver en glimt net zo mooi. Het bevat wel kleine hoeveelheden nikkel.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Het beste materiaal dat je kunt kopen. Titanium barbells zijn nikkelvrij en extreem duurzaam. Titanium piercings worden ook gebruikt voor het zetten van nieuwe piercings.

Acryl

flip voor meer info

Acryl

Barbells van acryl zijn vaak kleurrijk en altijd betaalbaar. Acryl barbells zijn ietwat flexibel, duurzaam en makkelijk schoon te maken. Al met al een essentieel onderdeel van elke barbell collectie.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

Een barbell van 14 karaats goud is goede keuze. Echt gouden barbell piercings zien er niet alleen luxe uit, ze zijn ook nog eens nikkelvrij als je er een neemt in geel of rosé goud. Het is een duurzaam materiaal, maar helaas niet geschikt voor de tongpiercing.

Barbell piercing nazorg

Wat voor piercing je ook hebt, nazorg is altijd belangrijk. Onze nazorg producten zijn prima te gebruiken in combinatie met de meeste soorten barbells. Voor een tongpiercing is enkel een normale zoutoplossing geschikt zonder tea tree.

Als je last hebt van irritaties rond je piercing adviseren het Piercing Care Package te gebruiken. For de normale dagelijkse nazorg is een eenvoudige zoutspray meestal voldoende.

Healing Kit TT
Piercing Healing Kit
Per set € 13,50
Waardering:
98%
Salt Spray
Zoutoplossing Spray
Per stuk € 4,25
Waardering:
98%

Nieuwe barbell piercings