producten product

Conch Piercing

Categorieën voor de Conch

Conch piercing Shopping Guide

De conch piercing is een prachtige oor piercing. Er zijn verschillende piercing soorten geschikt om te dragen als conch piercing.


In deze shopping guide geven we meer informatie over de verschillende mogelijkheden, maar ook over de maten en materialen voor deze piercing.

Standaard maten voor de conch piercing

De conch is een veelzijdige piercing. Een gebogen barbell wordt veel gekozen, maar hebben ook een brede keuze aan kraakbeen piercings met rechte staafjes en prachtige tops.


De standaard staaf dikte voor de conch is 1.2 mm. De staaf lengte is standaard 6 mm.
Voor een balletje of steen is 3 of 4 mm het meest gangbaar.

cartilage-stud-measure
helix-conch-ring-lengths

Conch ringetjes

Piercing ringen worden veel gedragen in de conch piercing. Er zijn eenvoudige, subtiele ringen, maar ook kleurige ringetjes met kristallen.


De standaard dikte voor een conch ring is 1.2 mm. Voor een strakkere fit is 10 mm de meest gekozen diameter. Hoewel elk oor anders is, wordt 12 mm doorgaans gekozen voor een lossere pasvorm van een conch ring.

other-conch-jewelry

Andere conch sieraden

Er zijn ook andere piercings geschikt naast de klassieke conch ring. Sommige mensen geven de voorkeur aan een klassieke barbell or het draagcomfort van een labret met platte achterkant.


Hoewel normale oorbel ringen ook passen in een conch piercing, is het belangrijk te weten dat de staafjes dunner zijn dan bij piercings. Draag je een oorbel ring in je conch, dan is de kans groot dat na een tijdje een normale piercing niet meer past.

cn-all-barbells

De gebogen barbell is ook in trek voor de conch piercing. De buiging in het staafje is over het algemeen wat comfortabeler en kan een specifieke richting op wijzen. De maten die je nodig hebt voor een gebogen barbell zijn hetzelfde als voor normale studs. Probeer het eens uit voor een andere uitstraling van je conch piercing.

cn-labret-piercings

De labret wordt gewaardeerd dankzij het platte achterkantje. Dit maakt ze erg comfortabel om te dragen, zeker tijdens het slapen. Als je kraakbeen studs lastig vind omdat het balletje aan de onderkant vastgedraaid moet worden, dan is de labret ideaal. Hier wordt het balletje of de top aan de voorkant bevestigd.

Conch piercing materialen

Conch piercings kun je vinden in verschillende materiaal soorten. Hieronder vind je de meest voorkomende materialen.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

Conch piercings worden veelal gemaakt van 316L chirurgisch staal en zijn vaak verkrijgbaar in mooie kleuren. Het is sterk en duurzaam. Het bevat ook kleine hoeveelheden nikkel.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Titanium conch piercings zijn perfect als je iets zoekt dat je altijd in kunt houden. Titanium is hypoallergeen, bevat geen nikkel en verkleurt niet.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

Veel oor piercings zijn gemaakt van 14 karaats goud. Vind ze in prachtige designs, vaak met een rijke versiering aan kristallen. Als je budget het toelaat, is het zeker het overwegen waard.

Bioflex

flip voor meer info

Bioflex

Labrets van bioflex zijn licht en flexibel. Ze komen vaak met prachtige tops. Ze zijn wat kwetsbaar, maar daarentegen nikkelvrij en betaalbaar.

Conch piercing nazorg

Goede nazorg is belangrijk voor elke nieuwe conch piercing. Oor piercings genezen nou eenmaal minder snel dan andere piercings. Onze Piercing Healing Kit helpt je conch piercing te genezen en werkt verlichtend bij gevoeligheid en ontstekingen.


Voor de dagelijkse reiniging advisere we onze normale zoutspray. Combineer deze met een piercing balm of wonder olie voor een complete nazorg routine.

Healing Kit TT
Piercing Healing Kit
Per set € 13,50
Waardering:
98%
Piercing Wonder Oil - ORIGINAL
Piercing Wonder Oil
Per stuk € 4,95
Waardering:
94%
get-a-conch-piercing

Laat een conch piercing zetten

Wil je graag een conch piercing laten zetten? Lees je dan eerst goed in ter voorbereiding.


In ons artikel over het laten zetten van een piercing helpen we je daarmee op weg.

Nieuwe conch piercings