producten product

Daith Piercing

Categorieën voor de Daith

Daith piercing Shopping Guide

De daith piercing is een elegante en subtiele oor piercing die sterk in populairiteit is toegenomen. In deze shopping guide informeren we je over de verschillende piercing soorten die je kunt dragen als daith piercing en welke maten je daarbij nodig hebt.


Lees verder om meer te ontdekken over de verschillende materialen en meer.

Standaard daith piercing maten

We hebben een grote collectie kraakbeen piercings, maar niet elk sieraad is geschikt om te dragen als daith piercing. Omdat een daith piercing relatief klein is vergeleken met andere oor piercings is een kleine piercing de betere keuze.


De standaard staaf dikte voor een daith piercing is 1.2 mm. Een staafje is standaard 6 mm lang. Balletjes en andere tops zijn vaak 3 of 4 mm groot.

cartilage-stud-measure-nl
daith-tragus-ring-lengths

Daith ringetjes

Piercing ringetjes passen perfect in de daith. We advisere het bij kleine ringetjes te houden voor deze delicate piercing.

 

Als je op zoek gaat is een ringetje van 1.2 mm dik, met een diameter van 6 mm vaak de beste keuze. Wil je toch een iets groter ringetje, dan kun je overwegen een diameter van 8 mm te bestellen.

cartilage-piercing-image2

Andere daith sieraden

Ondanks dat de daith piercing vrij subtiel is zijn er toch genoeg mogelijkheden om diverse sieraden te dragen.


Wij raden aan het te houden bij de meest gangbare piercing soorten. Je kunt overwegen om oorbellen te dragen in je daith piercing, maar wees ervan bewust dat je gaatje dan zeer waarschijnlijk krimpt. Dan kun je later mogelijk geen piercings meer dragen in je daith gaatje.

cn-all-barbells

Een van de meest voor de hand liggende keuzes voor de daith piercing is een gebogen barbell. Ook deze kun je in de standaard maten bestellen. Rechte barbells passen ook, maar zijn vaak erg eenvoudig wat betreft het ontwerp.

cn-labret-piercings

Labret piercings zijn zeker iets dat het overwegen waard is. Mensen zijn vaak erg enthousiast over labrets omdat het balletje aan de voorkant wordt bevestigd. Ook het platte achterkantje wordt geroemd omdat het erg comfortabel is tijdens het slapen.

Daith piercing materialen

Daith piercings komen in verschillende materialen. Lees er hieronder meer over.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

Dit is het meest gebruikte materiaal voor daith piercings. 316L chirurgisch staal heeft een mooie zilvere kleur. Maar let op, het bevat kleine hoeveelheden nikkel.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Titanium daith piercings zijn de juiste keuze als je iets wilt dragen waar je verder geen omkijken naar hebt. Het is daarnaast ook hypoallergeen, nikkelvrij en verkleurt niet.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

Ga zeker voor een 14 karaats gouden daith piercing als dat past binnen je budget. Er is veel keuze in geel en witgoud en met een beetje zorg blijft een gouden piercing prachtig.

Bioflex

flip voor meer info

Bioflex

Je kunt aardig wat labret piercings vinden met een flexibel staafje van bioflex. Fijn, maar nikkelvrij. Bioflex labrets zijn een waardevolle toevoeging aan je collectie, maar zijn wel wat breekbaar.

Helpt een daith piercing bij migraine?

Er zijn reeds vele die een daith piercing hebben laten zetten om verlichting te bieden bij migraine. Hoewel er geen hard bewijs is dat het echt werkt, zijn er toch veel ervaringen op internet te vinden van mensen die er veel baat bij hebben gehad. Wees er wel van bewust dat er ook mensen zijn die aangeven juist meer last te hebben gekregen van hun migraine na het zetten van een daith piercing. Wij adviseren het al dan niet laten zetten van een daith piercing om te helpen bij migraine eerst te bespreken met je huisarts.

migraine-daith-piercing

In welk oor moet ik de daith piercing laten zetten om verlichting te bieden?

Dit wordt meestal gedaan aan de kant van het hoofd waar de pijn het hevigst is of waar de pijn het meest voorkomt.

Hoe lang duurt het voordat een daith piercing helpt tegen migraines?

Afgaand op de verhalen op internet geven de meeste mensen aan dat ze positieve effecten ervaringen in de eerste 12 maanden na het piercen. Voor sommige mensen duur het een stuk langer, soms zelfs tot maar liefst 2 jaar na het zetten.

Daith piercing nazorg

Vergeet ook zeker niet de nazorg voor je daith piercing. Piercings in het kraakbeen hebben doorgaans lang nodig om te genezen. Onze Piercing Healing Kit helpt tijdens het genezingsproces om infecties te voorkomen of verhelpen.


Voor de dagelijkse nazorg adviseren de zoutspray voor het schoonmaken van de daith piercing. Combineer dit met de piercing wonder olie of piercing balm voor een volledige routine.

Healing Kit TT
Piercing Healing Kit
Per set € 13,50
Waardering:
98%
Piercing Wonder Oil - ORIGINAL
Piercing Wonder Oil
Per stuk € 4,95
Waardering:
94%
get-a-cartilage-piercing

Een daith piercing laten zetten

Zit je te denken om een daith piercing te nemen? Een nieuwe piercing laten zetten is altijd spannend. Je hebt vast nog wat vragen zoals hoe vind ik de juiste piercing studio? 

 

We hebben een artikel geschreven om je eerst goed te informeren voordat je de keuze maakt.

Nieuwe daith piercings