De Christina piercing, alternatief voor de clit piercing?

Als je denkt aan een intieme piercing bij een vrouw denk je al snel aan een clit piercing, toch zijn er ook nog andere intieme piercings mogelijk. De Christina piercing is daar een van. Misschien niet zo bekend als de gewone clit piercing maar absoluut een veelvoorkomend type. Deze zogeheten ‘surface piercing’ staan ontzettend sexy maar brengen, net als de meeste andere surface piercings, een aantal moeilijkheden met zich mee.

De Christina piercing

De Christina piercing is een surface piercing wat inhoudt dat de piercing onder de huid loopt. De Christina piercing wordt geplaatst tussen het punt waar de schaamlippen in elkaar overlopen en iets doorboven, in de schaamstreek. Hierdoor is de piercing op twee plekken zichtbaar. Omdat de Christina piercing relatief ver weg zit van de stimulerende delen van de vagina is de piercing puur voor de sier en heeft het geen enkele praktische toegevoegde waarde op het gebied van genot.

De Christina piercing is behoorlijk populair en staat qua populariteit net iets onder de clit piercing. Bij de clit piercing speelt vaak het vergroten van seksueel genot een grote rol. In het geval de Christina piercing is het de sierlijkheid die de grootste rol speelt.

Surface piercings niet zonder risico

De Christina piercing is een surface piercing en brengt daardoor automatisch een aantal risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn altijd van toepassing bij surface piercings. Een surface piercing loopt onder de huid. Hierdoor is vooral de kans op uitgroei aanwezig.

Uitgroei kan bij elk piercing type tijdens de genezingsperiode voorkomen. Als een piercing uitgroeit komt dit omdat het lichaam de piercing aan het afstoten is. Je lichaam probeert het vreemde object in je lichaam naar buiten te duwen. Vooral bij oppervlakte piercings is het lichaam snel geneigd ‘het vreemde object’ naar buiten te duwen.

De Christina piercing is vanwege zijn plek extra gevoelig voor uitgroei. Omdat de schaamstreek een beweeglijke plek is waar vaak druk op wordt uitgevoerd door alleen al je broek en ondergoed. Deze factoren vergroten de kans op uitgroei. Hier goed op letten, oftwel ruime kleding dragen, verkleint dan ook het risico.

Uitgroei kan complicaties met zich mee brengen zoals littekenweefsel, irritatie en in het slechtste geval een ontsteking. Uitgroei vindt vooral plaats in de eerste paar weken als de piercing is gezet. Heb je twijfels over je Christina piercing (of een andere surface piercing), ga dan gewoon even bij je piercer langs.