De verschillende Plugs en Tunnels - Een spoed cursus van Oohlablush

Het is weer zover, Oohlablush heeft weer een zeer handige blog geschreven met daarin de verschillende soorten plugs en tunnels op een rijtje. Specifiek gericht op het stretchen legt zij uit wat de eigenschappen zijn van de verschillende plugs.

Meer weten over stretchen? Heb je onze stretch handleiding al gelezen?

Plugs en tunnels bestaan in duizenden motiefjes, kleuren en vormen. Tunnels bevatten een opening waar je doorheen kan zien, en plugs zijn dicht.

Beiden bevatten verschillende soorten, waarbij de ene meer geschikt is dan de andere als het gaat om in het indoen na het stretchen. In dit artikel wordt het verschil tussen alle varianten duidelijk.

Oohlablush

Verschillende soorten Plugs

No Flare Tunnels / Plugs

De plug is helemaal recht en draag je met 2 o-ringen.

No flare is het beste om vlak na het stretchen in te doen.

Single Flared Plug

Eén uiteinde is breder dan het andere en draag je met 1 o-ring.

Single flared draag je best pas na een week omdat die een groef bevat en die is niet ideaal na het stretchen omdat je oor de vorm van de plug aanneemt en het indoen moeilijk wordt. Dit geldt natuurlijk niet voor Single Flared pluggen zonder een groef.

Double Flared Plugs

Beide uiteinden zijn breder dan de plug en draag je zonder o-ring.

Double flared draag je best na één à twee weken omdat je oor hiervoor echt op de maat van de plug moet zijn vooraleer je deze in krijgt.

Tunnels

Screw Fit Plugs / Tunnels

Eén uiteinde draai je op de tunnel/plug. Screw fit kan je normaal gezien prima na het stretchen in doen. Hou wel rekening met zwelling van je oor, waardoor het iets moeilijker kan zijn om het uiteinde op te draaien.

Single Flared Tunnels

Eén uiteinde is breder en draag je met één o-ring.

Single flared: Als deze een groef voor de o-ring bevat wacht je best een week om deze te dragen, zonder groef kan je hem na het stretchen in doen.

Double Flared Tunnels

Beide uiteinden zijn breder dan de plug en draag je zonder o-ring.

Double flared draag je best na één à twee weken omdat je oor hiervoor echt op de maat van de plug moet zijn vooraleer je deze in krijgt.