producten product

Dermal Piercings

Dermal Piercing Shopping Guide

Een dermal piercing is net even anders dan andere piercings, aangezien het onder de huid wordt aangebracht. Het anker dat onder de huid wordt aangebracht kun je niet verwisselen, maar we hebben een breed assortiment aan tops om mee af te wisselen. Ook als je op zoek bent naar een dermal anchor or converter ben je bij ons aan het juiste adres.


In deze shopping guide kun je meer lezen over de juiste maten, materialen en de nazorg voor jouw dermal piercing.

Dermal maten

Zodra de dermal anchor is geplaatst kun je deze niet meer veranderen. De staaf dikte van een dermal anchor is meestal 1.6 mm. Daarnaast zijn er soms ook dermal anchors met een dikte van 1.2 mm.


De meeste dermal tops hebben dan ook een staaf dikte van 1.6 mm. Er is verder geen standaard top grootte. Je kan dan ook kiezen uit diverse subtiele, kleine tops of juist grote opvallende tops. De meeste tops variëren in grootte van 3 mm tot 5 mm.

dermal-tops-measure-nl
dermal-anchor-measure-nl
cn-dermals-converters

Dermal converter

Als jouw dermal anchor een staaf dikte van 1.2 mm heeft kun je met behulp van een dermal converter tops plaatsen met een staaf dikte van 1.6 mm.


We hebben zowel converters om intern geschroefde tops als extern geschroefde tops te kunnen gebruiken. Dit is een handige oplossing om een breed scala aan verschillende soorten tops te kunnen dragen, maar houd er rekening mee dat de converter vlak boven de huid in het zicht blijft.

dermal-jewelry

Dermal retainers

Er zijn diverse momenten waarop een dermal retainer uitkomst kan bieden. Wellicht ben je door je werkgever gevraagd om je dermal minder opvallend te maken of heb je een plastic retainer nodig voor een MRI scan. Je vind retainers tops voor jouw dermal via de knop hieronder.

Dermal sieraden materialen

Dermal sieraden zijn te bestellen in diverse materialen. Hieronder lees je meer over de verschillen.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

De meeste tops zijn gemaakt van dit materiaal. Het is een hoogwaardig roestvrij staal dat in veel verschillende kleuren te vinden is. Maar let op, het bevat nikkel. Vergulde varianten en sieraden waarbij brass is toegevoegd verkleuren snel.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Dermal anchors zijn altijd van dit materiaal gemaakt. Implant waardig titanium is daarom ook de beste keuze voor je nieuwe dermal top. Het verreist geen onderhoud en je kunt het voor altijd blijven dragen.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

Dermal tops van 14 karaats goud springen direct in het oog. Ze zijn duurzaam en hebben weinig onderhoud nodig. Kies je voor geel of rosé goud, dan zijn ze ook nog eens nikkelvrij. De perfecte keuze voor iedere dag of speciale gelegenheden.

Dermal piercing nazorg

Regelmatige nazorg voor je dermal piercing is van vitaal belang aangezien deze piercing het meeste riciso geeft om met de huid te vergroeien of te worden afgestoten. Het is aan te raden je dermal piercing elke dag te reinigen met een zoutoplossing. Na de eerste paar weken kun je ook een nazorg product met tea tree olie gebruiken om rode huiduitslag of onstekingen te voorkomen. Dergelijke nazorg producten zijn perfect voor de rest van het genezingsproces.


Indien je een zoutoplossing zoals onze zout spray gebruikt voor je dermal piercing is het belangrijk dit na ca. 15 minuten goed na te spoelen met schoon water. Maak het daarna voorzichtig, maar goed droog.

Salt Spray
Zoutoplossing Spray
Per stuk € 4,25
Waardering:
98%
Salt Spray with Tea Tree
Zoutoplossing Spray met Tea Tree
Per stuk € 4,50
Waardering:
99%
dermal-operation

Zet een dermal piercing

Overweeg je om een dermal piercing te laten zetten? Waarschijnlijk heb je dan eerst nog veel vragen. Hoe kies je de juiste piercing studio uit en hoe lang duurt het voordat het is genezen?


Lees ons artikel over het zetten van een nieuwe piercing om antwoorden op je vragen te vinden zodat je een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen.

Nieuwe dermal sieraden