Een nieuwe oor piercing, de andere vijf

Oorpiercings zijn bij elkaar opgeteld de meest voorkomende piercings, als je oorbel meetelt al helemaal. Want behalve een oorbel kan het oor op vrijwel elke manier gepierced worden. Daarom heeft Piercing Mania de tien bekendste oor piercings voor jou op een rijtje gezet.

De eerste vijf oor piercings waren al behandeld in de vorige blog. Daarin kwam de Anti-helix, de Vertical-helix, de Scapha, de Conch en de Tragus piercing aan bod. In deze tweede blog behandelen we de andere vijf. De Helix, de Rook, de Snug, de Daith en de Anti-tragus piercing.

Heb jij nog een ander type oorpiercing dat volgens jou echt niet mag ontbreken? Of een andere handige tip als het aankomt op oor piercings? Laat het ons weten via de comments onderaan de pagina.

Een oor vol piercings

Omdat iedereen weer een iets ander oor heeft houdt een piercer daar altijd rekening mee. De exacte plekken van de piercings zoals je ze hier op de afbeelding ziet kunnen dus iets afwijken.

Anti-Tragus

Oor piercing chart 2

Helix piercing

De helix piercing is samen met de tragus piercing de meest gedragen piercing. Samen worden ze beschouwd als ware symbolen binnen de oorpiercings. De helix piercing wordt ook vaak in meervoud gezet. Door meerdere boven elkaar te zetten ontstaat al snel een volle en sierlijke oorrand.

De helix piercing wordt door het kraakbeen gezet in de flap van de oorrand. Niet te ver naar voren want dan is er sprake van een Scapha piercing.  

De volgende piercing types kunnen als helix piercing worden gedragen:

-   Helix piercing
-   Tragus piercing
-   Labret piercing
-   Circulair barbell
-   Ball closure ring

 

Rook piercing

De Rook piercing is nauw verwant aan de Daith en Snug piercing. Hij wordt op een rand binnen de schelp van het oor gezet. De Rook wordt door het flapje gezet dat het buitenste deel van de schelp scheidt van het binnenste deel. De Rook kan soms als iets pijnlijker worden beschouwd dan de andere oorpiercings omdat het kraakbeen wat harder is.

Je kan in een Rook de volgende piercings dragen:

-   Tragus piercing
-   Labret piercing
-   Circulair barbell
-   Ball closure ring

 

Daith piercing

De Daith piercing lijkt veel op de Rook piercing en de anti-helix, hij zit er dan ook maar een klein stukje vanaf. Waar de Rook door de schelp van het oor gaat zit de Daith op het punt waar de bovenkant van het oor vast zit aan het hoofd. Hij is dan wel iets lager geplaatst dan de anti-helix waardoor hij niet meer door de rand van het oor gaat.

In een Daith piercing kun je deze piercings dragen:

-   Tragus piercing
-   Circulair barbell
-   Ball closure ring

Als je ringen draagt in een Daith piercing is het wel belangrijk dat deze groot genoeg is om niet te gaan knellen.

Snug piercing

De Snug piercing verschilt maar in een klein opzicht van de anti-tragus. Hij zit net iets hoger en iets verder naar achter geplaatst. Net als een Rook piercing zit hij door de rand die de buitenste en binnenste oorschelp van elkaar scheidt.

Een Snug piercing kan de volgende piercings dragen:

-   Tragus piercing
-   Labret piercing
-   Circulair barbell
-   Ball closure ring

Anti-tragus

De anti-tragus heet de anti-tragus omdat deze ook door een uitstekend flapje oor wordt gezet. Dit stukje huid zit direct boven je oorlel en steekt een klein beetje uit, net als als de tragus. Niet te verwarren met een Snug piercing, die zit weer net een stukje hoger.

In een anti-tragus kun je de volgende piercing types dragen:

-   Tragus piercing
-   Labret piercing
-   Circulair barbell
-   Ball closure ring