producten product

Forward Helix Piercing

Forward helix piercing Shopping Guide

De forward helix piercing vind je tegenover de klassieke helix piercing. Veel van piercing soorten die in de normale helix passen kun je ook dragen in de forward helix piercing. Let wel op met hele grote figuren, want die zijn vaak wat te groot voor de forward helix piercing.


Deze shopping guide geeft je meer informatie over de verschillende piercing soorten die je kunt dragen. Ook vind je maat info en zie je welke materialen veel gebruikt worden voor forward helix sieraden.

Standaard maten voor de forward helix piercing

Er is ontzettend veel keuze aan piercings die geschikt zijn voor de forward helix piercing. Of je nou graag een recht of gebogen staafje wilt, wij hebben het allemaal.

 

De standaard staaf dikte voor forward helix piercings is 1.2 mm. De meest gebruikte staaf lengte is 6 mm. Het onderste balletje is meestal 3 mm, terwijl tops zoals steentjes doorgaans 4 mm groot zijn.

cartilage-stud-measure-nl
piercing-rings-measure-nl

Forward helix ringen

Forward helix ringetjes zijn een leuke afwisseling voor je gepiercte oor. Van simpele ringen tot gedecoreerde ringetjes, er is veel mogelijk voor een forward helix. Veel van de ringen online zijn verkrijgbaar in diverse diameters.


Voor de forward helix piercing is de standaard staaf dikte 1.2 mm. De meest voorkomende diameter maten zijn 6 mm of 8 mm.

forward-helix-piercing

Andere forward helix sieraden

De forward helix piercing is veelzijdig, waardoor je een eigen look kunt creëren door te kiezen voor andere piercing soorten. Ontdek hieronder meer over twee populaire alternatieve piercing soorten.


Hoewel het ook mogelijk is om normale oorbellen te dragen, is het belangrijk er bewust van te zijn dat oorbellen dunner zijn dan piercings. Draag je een oorbel in een piercing gaatje, dan kan het gaatje krimpen en past later je piercing staafje niet meer door het gaatje van je forward helix piercing.

cn-labret-piercings

Labrets hebben een platte achterkant en worden aan de voorkant geschroefd. Hierdoor zijn ze een geliefde optie voor kraakbeen piercings, want de achterkant is erg comfortabel als je slaapt. Er is veel keuze uit eenvoudige of juist sierlijke tops. Ga voor een subtiel ontwerp of juist een oversized top die breder valt. Bestel een labret in dezelfde maten als normale kraakbeen studs.

cn-curved-barbells

De gebogen barbell is een leuk alternatief om te dragen in je forward helix. De kromming in het staafje sluit veelal goed aan bij de vorm van het oor. Ook bij gebogen barbells is er voldoende keuze, van eenvoudige balletjes tot gekleurde kristallen. Kies ook hier de standaard maten.

Forward helix piercing materialen

Er zijn heel wat materialen om uit te kiezen voor je nieuwe forward helix piercing. Ontdek de meest voorkomende hieronder.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

Dit materiaal is het meest gebruikt voor forward helix sieraden. Hoewel het een duurzaam materiaal is kan het verkleuren als brass is toegevoegd. Wees er in het geval van gevoeligheid voor metalen van bewust dat dit materiaal nikkel bevat.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Zoek je een forward helix piercing waar je geen omkijken naar hebt? Dan is titanium de beste keuze. Geen zorgen over onderhoud of verkleuringen. Daarnaast is titanium nikkelvrij en hypoallergeen.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

Dit materiaal is gewoon top. De luxe uitstraling van 14 karaats goud is ongeëvenaard en met een beetje onderhoud blijft het goud mooi. Er is veel keuze, vaak in zowel geel als witgoud.

Bioflex

flip voor meer info

Bioflex

Bioflex wordt veel gebruikt bij labrets. Ze zijn licht, flexibel en transparant. Daardoor vallen ze minder op, en gaat alle aandacht uit naar de top. Wees er wel van bewust dat bioflex labret staafjes wat breekbaar kunnen zijn.

Forward helix piercing Aftercare

Vergeet de nazorg van je nieuwe forward helix piercing niet. Bij een kraakbeen piercing is de genezingsperiode nou eenmaal een stuk langer dan normaal. Met behulp van onze Piercing Healing Kit bevorder je het proces en kun je ontstekingen voorkomen of juist snel verhelpen.


Voor de normale reiniging adviseren we een zoutoplossing, zoals onze zoutspray. Combineer dit met een piercing butter of piercing wonder olie voor een complete nazorg behandeling.

Healing Kit TT
Piercing Healing Kit
Per set € 13,50
Waardering:
98%
Piercing Wonder Oil - ORIGINAL
Piercing Wonder Oil
Per stuk € 4,95
Waardering:
94%
cartilage-piercing-image

Laat een forward helix piercing zetten

Ben je op zoek naar de mogelijkheden om een forward helix piercing te laten zetten? Vind een geschikte piercing studio om dat op de juiste manier te laten doen.


Hier helpen we je graag bij, net als dat we je andere relevante informatie geven over wat je kunt verwachten. Lees verder via de knop hieronder.

Nieuwe forward helix piercings