Gastblogger: OohLaBlush met praktische stretch tips

OohLaBLush

Piercingmania heeft al een paar keer eerder met enthousiasme samengewerkt met Beauty blogger Sara van OohLaBlush. Zij schrijft over alles wat met beauty en mode te maken heeft.  Ook heeft zij ervaring met piercings en is zij sinds kort begonnen met het stretchen van haar oren.

Wij vroegen haar of zij haar opgedane ervaringen met jullie wilde delen in de vorm van een gastblog. Een uitgelezen kans om voor jouw als beginnende stretcher te kijken hoe een ander het stretchen heeft ervaren en tegen welke problemen zij aanliep.

TIPS VOOR DE BEGINNENDE STRETCHER

Denk je erover na om je te starten met stretchen? Ben je op zoek naar extra tips? Uit mijn eigen ervaring kan ik er alvast enkele met jou delen, zo zijn je oren helemaal happy tijdens jouw Stretching Journey!

Het eerste wat je moet doen is natuurlijk 100% zeker zijn dat je wil beginnen met stretchen. Als je daar over uit bent, dan kan je aan de slag gaan met het benodigde materiaal aan te schaffen. Vergeet niet dat hygiëne erg belangrijk is. Was voor je begint altijd je handen, zorg dat al je materiaal ontsmet is, en zorg ook voor een middel dat helpt om het stretchen makkelijker te maken, zoals jojoba olie of glijmiddel zodat alles makkelijker in je oor glijdt.

Tapers Oohlablush

Daarna is het eerste wat je nodig hebt een taper, ook wel expander of stretcher genoemd. Deze bestaan in allerlei maten, allerlei materialen en allerlei kleuren. Maak voor jezelf uit met welk materiaal je wil gaan stretchen. Chirurgisch staal glijdt iets makkelijker dan acryl, maar acryl kan ook prima werken, zoals het voor mij werkt. Tapers bevatten altijd twee o-ringen die dienen om de taper op zijn plaats te houden als je ze in hebt.

Tapers zijn oorspronkelijk niet bedoeld om in je oren te laten zitten als het echt om grote en zware formaten gaat. Door de zwaarte hangen ze namelijk naar beneden, wat vlak na het stretchen misschien wat pijnlijk kan zijn voor je oren, en er wordt gezegd dat de gaatjes van je oren minder mooi zullen zijn. Bij de eerste kleinere tapers kan je ze prima inhouden, omdat ze enorm licht zijn. Tot zo'n 5mm kan je tapers makkelijk dragen als sieraad zonder dat ze al te veel gaan 'hangen'.

Zorg dat je zowel op je oor als op de taper olie aanbrengt, zo glijdt het makkelijker. Duw vervolgens heel voorzichtig de taper door je oor. Forceer dit niet, want stretchen hoort geen abnormale pijn te geven. Wel kan het een beetje een knellend gevoel geven dat weg gaat, en zal je oorlel warm aanvoelen en wat rood zien. Maar als je 24u na het stretchen pijn blijft hebben, dan heb je waarschijnlijk een blow-out en ga je best een maatje terug. Probeer het dan na een weekje nog een keer.

Plugs Oohlablush
Plugs 2 Oohlablush

Na het stretchen kan je ervoor kiezen om een plug of tunnel in te doen. Zelf vind ik het fijn om plugs met 2 o-ringen te dragen. Ook deze bestaan in allerlei materialen en kleurtjes. Zelf heb ik nikkel-allergie, en chirurgisch staal werkt prima voor mij. Ook acryl zit fijn, dus het kan variëren en je moet het zelf een beetje uitzoeken wat voor jou het fijnst is.

Als je graag een leuker sieraad wil dragen, bijvoorbeeld met een printje erop, dan kan je dit doen enkele dagen na het stretchen als je oren niet meer gevoelig aanvoelen. Ikzelf blijf bij mijn plugs die ik na het stretchen inbreng, omdat ik nog aan het upsizen ben. Voor mijn goal size heb ik echter wel al een uitgebreide collectie.

Verder heb je geduld nodig. Cliché, maar het is echt zo. Probeer een maand te wachten voor je naar een volgende maat wil stretchen. Misschien zijn je oren er een week vroeger klaar voor, misschien ook wel later. Dit voel je eigenlijk vooral het beste zelf. Als je ook maar iets van een abnormaal pijnlijk gevoel hebt tijdens het stretchen, waarbij je denkt  'het voelt alsof mijn oor gaat scheuren', dan is je oor er degelijk nog niet klaar voor en wacht je best nog even.

Ik probeerde onlangs zelf om van 2mm rechtstreeks naar 3mm te lukken. Voor sommigen kan dit lukken, maar voor mij werkte dit duidelijk niet. Het voelde echt alsof de taper véél te groot was voor mijn oor, en dat mijn oor zou scheuren als ik ermee zou verder gaan, dus ben ik tijdig gestopt. Ik heb toen gekozen om een tussenmaat* te nemen (2,5mm) en dit lukte prima. Het stretchen ging vlot, met enkel een beetje gevoelig aanvoelen, en dat was na enkele uren voorbij. Je moet dus (tijdig) voor jezelf bepalen wat het beste is, en vooral: Luisteren naar je lichaam.

*De maten die je best volgt: 1,2 naar 1,6 naar 2 naar 2,5 naar 3 naar 4 naar 5 naar 6 naar ...

Stretch goal Oohlablush

Wil je op de hoogte blijven van mijn stretching journey?

Volg OohLaBlush dan op YouTube, Facebook en Instagram. Ook via andere social media kanalen kan je volgen!