producten product

Helix Piercing

Helix piercing Shopping Guide

Na normale oorbellen is de helix piercing wellicht de meest populaire oor piercing die er is. Er zijn ontzettend veel piercing soorten om uit te kiezen voor de helix piercing.


Deze shopping guide geeft je meer informatie over de verschillende piercing soorten, de maten en welke materialen gebruikt worden voor helix sieraden.

Standaard helix piercing maten

Veel van de kraakbeen studs uit de kraakbeen sieraden categorie kunnen voor de helix worden gebruikt. Sommige zijn subtiel, terwijl andere direct in het oog springen. De helix piercing heeft de ideale plek om creatief te zijn met verschillende groottes en vormen.


De standaard staaf dikte van een helix piercing is 1.2 mm. De staaflengte is standaard 6 mm. De meest gebruikelijke maat voor balletjes en steentjes is 3 of 4 mm.

cartilage-stud-measure-nl
helix-conch-ring-lengths

Helix ringen

Piercings ringen een prachtige optie voor de helix piercing. Van eenvoudige ringetjes tot met kristallen gezette ontwerpen, er zijn ontzettend veel helix ringen om uit te kiezen. Afhankelijk van je voorkeur voor een strakke of juiste een wat lossere fit kun je uit diverse diameter maten kiezen.


Ook helix ringetjes is de standaard dikte 1.2 mm. De illustratie geeft je een indruk hoe elke diameter eruit kan zien in jouw oor. Houd er wel rekening mee dat geen oor hetzelfde is, dus de maten die jij nodig hebt kunnen anders zijn.

helix-piercing-model

Andere helix sieraden

Je kunt creatief worden en verschillende piercing soorten dragen in je helix piercing. Naast de gangbare kraakbeen studs, ringetjes of helix huggies zijn er meer opties mogelijk.


Wees ervan bewust dat normale oorbellen dunnere staafjes hebben dan piercings. Draag je een oorbel in je helix gaatje, dan kan je gaatje krimpen naar de maat van oorbel staafjes.

cn-labret-piercings

Labret studs zijn dankzij de platte achterkant het meest populaire alternatief voor de helix piercing. De top wordt bij een labret eenvoudig aan de voorkant bevestigd, wat stukken gemakkelijker werkt dan bij klassieke kraakbeen studs. De platte achterkant is erg comfortabel om te dragen.

cn-septum-piercings

Als je op zoek bent naar een ring die echt opvalt? Dan is een septum piercing ring een goed alternatief, dankzij de staafdikte die gelijk is. Deze piercing ringen hebben vaak sierlijke ontwerpen die naar voren gericht zijn. Door de veelal grotere diameter vallen ze mooi over je oorschelp heen en heb je daarmee echt iets bijzonders.

Helix piercing materialen

Helix piercings komen in verschillende materialen. Hieronder lichten we meest voorkomende uit.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

Het overgrote deel van de helix piercings is gemaakt van 316L chirurgisch staal. Massief en duurzaam, maar toch in sommige gevallen wat gevoelig voor verkleuringen. Houd ook in het achterhoofd dat dit materiaal een beetje nikkel bevat.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Titanium helix piercings zijn een perfect keuze. Het is een extreem duurzaam materiaal waar je geen omkijken naar hebt. Titanium is iets donker, maar nikkelvrij en geschikt om permanent in te houden.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

Als je een elegante nieuwe helix piercing zoekt is 14 karaats goud de juiste keuze. Los van de luxe uitstraling is het een duurzaam materiaal dat nikkelvrij is als je kiest voor geel of rosé goud.

Bioflex

flip voor meer info

Bioflex

Dit materiaal valt wat minder op en is comfortabel in het oor. Bioflex is heel licht en heeft doorgaans een doorzichtige kleur. Bioflex piercings zijn nikkelvrij en betaalbaar.

Helix piercing nazorg

De juiste nazorg is erg belangrijk, zeker omdat kraakbeen piercing normaliter langzaam genezen. Onze Piercing Healing Kit helpt je nieuwe piercing goed te genezen.


Gebruik een zoutoplossing zoals onze zoutspray voor het reinigen en combineer dit optioneel met de Piercing Healing Olie.

Healing Kit TT
Piercing Healing Kit
Per set € 13,50
Waardering:
98%
Piercing Wonder Oil - ORIGINAL
Piercing Wonder Oil
Per stuk € 4,95
Waardering:
94%
cartilage-piercing-image

Een helix piercing laten zetten

Wil je een helix piercing laten zetten? Kies dan de beste piercing studio voor jou.

 

Om je daarbij te helpen kun je via de knop hieronder meer informatie vinden.

Nieuwe helix piercings