Hoe maak ik een zoutbad voor mijn piercing?

Het is belangrijk om goed voor je piercing te zorgen. Het gebruik van een zoutoplossing is de meest toegepaste piercing nazorg methode. Als je thuis graag een zoutbad voor je piercing wilt maken helpt deze handleiding je dat op de juiste manier te doen.

Gebruik simpelweg wat je in de meeste huishoudens kunt vinden en begin direct. Als je last hebt van een pijnlijke of ontstoken piercing, dan is een zoutbad vaak niet voldoende. Bekijk eens de Zoutspray met toegevoegde tea tree olie of gebruik een complete set met producten zoals de Piercing Healing Kit om er snel weer vanaf te komen.

Wat heb je nodig

Zoek als eerste een groot glas waarmee je de piercing en de houd eromheen volledig kunt bedekken. Vind het juiste formaat door het glas op de kop over de piercing te zetten, waarbij er dan voldoende ruimte omheen over blijft.

Volgende op de lijst is zeezout. We raden het aan om puur zeezout te gebruiken en geen tafelzout met toegevoegd jodium te gebruiken.

Tot slot heb je heet water nodig. Je kunt het beste gefilterd water gebruiken en dit koken op je fornuis of kookplaat. Door het water te koken worden alle bacterien gedood en lost het zout beter op.

water-glas

Glas

salt

Zeezout

water-drop

Heet water

Voordat je begint

Zodra jet glas met de zoutoplossing aanbrengt kan het wat rommelig worden. Het water loopt soms onder de rand van het glas, dus we raden je aan om een handdoek te pakken en deze binnen handbereik te houden als je begint.

Voor jouw specifieke piercing kan het nodig zijn een andere methode te gebruiken. Scroll naar beneden om bij de handige tips andere manier te ontdekken om jouw piercing een zoutbad te geven.

Stap 1

Breng 250 ml water aan de kook en voeg tussen de 1/4 of 1/2 teelepel zeezout toe. Voeg niet teveel zout toe voor het beste resultaat. Los het zout volledig op door het water goed te blijven roeren.

Laat de zoutoplossing vervolgens afkoelen tot een lauwwarme temperatuur en giet de oplossing vervolgens in het glas.

Stap 2

Pak een stoel of zorg dat je ergens op kunt liggen. Houd de handdoek binnen handbereik en buig voorover met de piercing. Plaats get glas volledig over de piercing en buig nu weer achterover totdat de zoutoplossing volledig rondom je piercing zit.

Maak het jezelf nu zo comfortabel mogelijk met behulp van een stoel of ander meubilair. Blijf in deze positie en laat het zoutbad voor 2 tot 3 minuten zijn werking doen.

Stap 3

Als je klaar bent kun je weer de voorwaartse positie aannemen en het glas verwijderen. Spoel nu na met schoon water om wite zoutvlekken te voorkomen na het opdrogen.

Stap 4

Je kunt het nu rustig laten opdragen of je piercing voorzichtig droog deppen met een doek.

Handige Tips

Het is aan te raden om het zoutbad regelmatig te herhalen voor de beste resultaten. Bij nieuwe of gevoelige piercings adviseren we je om je piercing dagelijks een zoutbad te geven.

Hieronder vind je meer handige tips voor een goede piercing nazorg. Daar vind je ook manieren om je piercing via een andere methode een zoutbad te geven.

tip

Voor piercings op moeilijke bereikbare plekken kun je de zoutoplossing ook in een grote kom doen en dan je piercings daarin hangen. Deze methode werkt goed voor bijvoorbeeld oor piercings.

Daarnaast kun je de piercing ook bedekken met een steriel gaasje en daarna de zoutoplossing in een constante stroom over het gaasje gieten.

warning

Als je piercing nog aan het genezen is, dan is een goede nazorg routine van groot belang. Laat je originele piercing zitten totdat het volledig is genezen.

Als je last krijgt van een gevoelig piercing na het wisselen van een sieraad, overweeg dan om een titanium piercing te nemen. Dit materiaal is hypoallergeen en wordt ook gebruikt voor piercing sieraden bij het zetten.

care

Piercing nazorg kan soms als tijdrovend worden ervaren, maar is desalniettemin erg belangrijk voor een gezonde piercing. We hebben een collectie piercing nazorg producten die betaalbaar en eenvoudig te gebruiken zijn.

Bekijk eens onze piercing nazorg pagina om onze unieke verzorgingsproducten te ontdekken met toegevoegde tea tree olie. Daar vind je ook meer informatie over de juiste nazorg routine om te volgen.