How To: Plugs of tunnels plaatsen direct na het stretchen

Piercing Mania werkt graag samen met Sara, Beauty Blogger van 'Oohlablush'. Behalve dat zij zich ontzettend veel bezighoudt met mode houdt zij zich ook bezig met piercings en lichaamsversiering. Ook het stretchen van de oorlellen is haar niet ontgaan en zij is hier zelf druk mee bezig.

In deze How To behandelt zij een veel voorkomend probleem. Het plaatsen van tunnels of plugs direct na het stretchen van je oorlel. Met deze handige How To moet dat voortaan een stuk soepeler kunnen.

Was je op zoek naar meer algemene informatie over stretchen? Lees dan onze stretch handleiding.

OohlaBlush

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, of je zal het zeker nog meemaken:

Pas je oren naar een volgende maat gestretcht, wil het maar niet lukken om je sieraad in te doen. Hiervoor geef ik uit ervaring enkele tips mee, die deze struggle een stuk makkelijker zullen maken!

Als je net je oren hebt gestretcht, dan heeft je huid uiteraard heel wat meegemaakt. Je hebt tenslotte het gaatje in je oor met minstens 0,5 mm vergroot, en dat zorgt voor wat zwelling. Dit is héél normaal zolang het niet bloed of abnormaal pijn doet. Pijnscheuten of bloed moet je direct opvatten als een teken om op dat moment te stoppen met stretchen en je oor langer rust te gunnen.

De snelle uitleg

1 - Verwijder de O-ringen van de taper die in je oor zit. Je laat de taper zitten.

2 - Pak de taper met duim en wijsvinger vast. 

3 - Plaats met de andere hand de plug of tunnel precies op de voorkant van de taper.

4 - Duw met de plug (of tunnel) de taper uit je oor. De plug komt nu op de plek van de taper, in de oorlel. 

!!!
Gebruik altijd een glijmiddel zoals bijvoorbeeld Jojoba Olie

Plug indoen direct na stretchen

De uitgebreidere uitleg

Wanneer ga je tunnels of plugs in doen?

Van 1,2 mm t/m 3 mm lukt het prima om meteen na het stretchen je plug of tunnel in te doen

Vanaf 3 mm is het aan te raden om na het stretchen je taper/expander eventjes te laten zitten. Wanneer je te snel je sieraad wil indoen, zal het gaatje dat je net vergroot hebt namelijk snel weer naar de vorige maat trekken omdat dit nog niet lang genoeg opgerekt is.

Laat je tunnel/expander zo'n 8 à 10uur of zelfs een nachtje in zitten, en breng daarna je plug of tunnel aan. Je zal merken dat dit vanzelf gaat dan omdat je oor even kunnen rusten heeft.

Plaats ALTIJD je duim en wijsvinger rondom je taper/expander als je je sieraad wil inbrengen, zo hou je de huid tegen van bewegen en kan je je plug of tunnel in een rechte beweging inbrengen.

Gebruik ook ALTIJD een product om te stretchen (ik gebruik de Jojoba Olie). Hiermee wrijf je je oor en ook de taper en sieraad in.

Hoe aan te brengen

Als je gestretcht hebt, dan zit de taper/expander nu dus in je oor. Haal de o-ringen van je taper/expander en plaats je duim en wijsvinger achter je oor rondom de taper/expander. Vervolgens neem je met je andere hand je sieraad, en dat plaats je precies op de taper en duw je tegen mekaar aan waardoor je sieraad de taper uit je oor duwt naar achter toe en zo je sieraad in de plaats ervan komt te zitten.

BELANGRIJK: Kies een rechte plug met 2 o-ringen of een rechte tunnel als je pas gestretcht hebt. (Dat zijn no-flare of single-flare tunnels/plugs) Zorg dat het sieraad geen groeven heeft, want als je sieraad groeven bevat voor bijvoorbeeld een o-ring of voor screw-fit, dan trekt de huid daar meteen in en zal het niet lukken om dit in te brengen.

Dat soort sieraden kan je na enkele weken wel zonder problemen in doen. Dus kies voor een RECHTE plug of tunnel zonder tierlantijntjes.

Met deze tips zou het een stuk makkelijker moeten zijn om een plug of tunnel in te brengen na het stretchen. Ik heb zelf ook wel wat struggle gekend bij het stretchen naar 5mm, dus daarom gaf ik met plezier mijn tips aan jullie mee!

Veel succes & let's stretch!