Je tragus piercing makkelijker in doen, met deze tip!

Niet van achter, maar van voren draaien.

Het is nogal een gepriegel, het indoen doen van piercings… Niet gek, al die kleine balletjes en staafjes van slechts enkele millimeters groot. Gelukkig zijn er voor veel piercings (en de plaatsen waar ze gedragen worden) tal van tips & tricks om dat een stukje makkelijker te maken.

Daarom een simpele, maar zeer bruikbare, tip om het plaatsen van je tragus piercing probleemloos te laten verlopen. De truc is om niet het balletje op het staafje in de oorschelp te draaien, maar om de piercing van de voorkant in het balletje te draaien.

De snelle uitleg

1 - Pak dit balletje tussen duim en wijsvinger, met de schroef-opening naar voren gericht.

2 - Draai het staafje, ook met duim en wijsvinger, in zijn geheel het balletje in.

Tragus Piercing wisselen

De uitgebreidere uitleg

We krijgen bij Piercing Mania regelmatig een vraag binnen over de tragus piercing. Vrijwel altijd wordt daarbij hetzelfde probleem aangehaald. Het indoen van tragus piercings blijkt soms ontzettend moeilijk, nagenoeg onmogelijk.

Veel mensen plaatsen hun piercing door een van de twee balletjes los te schroeven en het staafje via de voorkant van de tragus in te doen. Vervolgens proberen ze dan het balletje er via de achterkant weer op te schroeven. Dat is een ontzettend gepriegel en gestuntel. Door het andersom te doen hebben je vingers veel meer ruimte.

Stap 1 - Schroef het balletje dat aan de achterkant moet komen los. Dat is nummer 1 op het plaatje.
Stap 2 - Houdt dit balletje met je duim en wijsvinger vast en plaats deze aan de achterkant van je tragus.
Stap 3 - Het staafje met het andere balletje (nummer 2 op het plaatje) plaats je nu door je piercingholte heen, vanaf de voorkant.
Stap 4 - Zorg nu dat het staafje op het schroef gaatje van het losse balletje leunt.
Stap 5 - In plaats van het balletje (dat je tussen duim en wijsvinger hebt) te draaien, draai je het gehele staafje (met het balletje dat aan de voorkant moet).

Zit je piercing eenmaal op zijn plek, dan is het belangrijk dat je de piercing goed schoon houdt om ontstekingen en/of infecties te voorkomen.

Gebruik een piercing zoutspray voor een goede nazorg van je oor piercings.