producten product

Kraakbeen Piercings

Kraakbeen Piercings Shopping Guide

Kraakbeen piercings zijn één van de meest populaire piercings. Er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten piercing sieraden geschikt voor het kraakbeen dat ze zijn verdeeld over verschillende categorieën.

In deze shopping guide lees je meer over de meest gangbare piercings voor in het kraakbeen en algemene informatie over maten, nazorg en meer.

Je kunt het 'Spring naar' menu gebruiken om snel naar het gewenste onderwerp te gaan.

Kraakbeen piercing maten

De standaard dikte voor een kraakbeen piercing is 1.2 mm, maar er zijn andere maat opties verkrijgbaar als je een andere staaf dikte nodig hebt.

Voor kraakbeen studs is de meest gangbare staaf lengte 6 mm. Toch kan dit per piercing en per persoon verschillen. Sommige cartilage studs zijn dan ook verkrijgbaar in verschillende lengtes. Als het staafje verwisselbaar is kun je deze optioneel vervangen voor één van een andere lengte.

cartilage-stud-measure-nl
piercing-rings-measure-nl
cartilage-piercing-image

Piercing of oorbel gaatje?

Kraakbeen piercings en oorbellen zijn verschillende soorten sieraden. Een kraakbeen piercing wordt gezet in een piercing studio met behulp van een piercing naald. Een oorbel kan ook worden gedaan door een juwelier door het gaatje te schieten. Oorbellen kunnen alleen in het zachte weefsel van de oorlel worden geschoten. In het hardere kraakbeen kan enkel een naald worden gebruikt.

 

Voor piercings en oorbellen zijn de staaf dikte verschillend. Kraakbeen piercings zijn te dik voor een oorbel gaatje. Oorbel gaatjes hebben doorgaans een dikte van 0.8 of 1.0 mm. Kraakbeen piercings zijn standaard 1.2 mm dik. Traditionele oorbellen kun je in de speciale categorie op onze website vinden.

Diameters van kraakbeen ringetjes

De juiste diameter voor je kraakbeen piercing hangt af van het soort oor piercing en de positie van de piercing. Hiernaast vind je afbeeldingen die je helpen om de juiste diameter voor je kraakbeen ring te kiezen. Daarnaast adviseren we je om je huidige ringetje op te meten om er zeker van te zijn dat je de juiste diameter besteld.


Meestal zijn de standaard maten voor je kraakbeen piercing de juiste, maar het kan zijn dat je juist een maatje groter of kleiner nodig hebt. Afhankelijk van je voorkeur voor een strakkere of juist lossere pasvorm van het ringetje kun je de gewenste diameter kiezen.

cartilage-piercing-image2

Breekbare kraakbeen piercings

warranty

Sommige kraakbeen piercings zijn breekbaarder dan andere. Cartilage studs met een figuurtje of een brede top zijn vaak gelijmd aan het staafje. Dit is bewust gedaan om te voorkomen dat je piercing scheurt als het sieraad ergens in vast komt te zitten of er teveel druk op komt te staan. 


Daarom adviseren we zulke sieraden niet te dragen tijdens het slapen. Zo voorkom je dat er teveel druk op de piercing komt te staan en deze kapot gaat.

Kraakbeen piercing materialen

Kraakbeen piercings zijn te bestellen in diverse materialen. Ontdek de meest populaire materiaal soorten hieronder.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

316L chirurgisch staal is voor het overgrote deel van de kraakbeen piercings gebruikt. Ze zijn vaak in verschillende kleuren verkrijgbaar. Als brass is toegevoegd wordt het kwetsbaar voor verkleuringen.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Titanium kraakbeen piercings zijn van de hoogste kwaliteit. Dit materiaal wordt ook gebruikt bij het zetten van piercings, aangezien het hypoallergeen is en geen nikkel bevat. Titanium sieraden verkleuren niet en hebben geen onderhoud nodig.

14 Karaats Goud

flip voor meer info

14 Karaats Goud

De meest luxe kraakbeen piercings zijn van 14 karaats goud gemaakt. Het is een prachtig materiaal dan nikkelvrij is als je voor geel of rosé goud gaat. Het heeft een beetje onderhoud nodig om mooi te blijven, maar is altijd een goede keuze.

.925 Sterling zilver

flip voor meer info

.925 Sterling zilver

Piercings van echt zilver zijn niet gangbaar, maar toch populair. Zilver heeft een prachtige glans, maar is erg gevoelig voor verkleuringen. Voor de echte liefhebbers zijn er enkele opties verkrijgbaar.

Kraakbeen piercing nazorg

Kraakbeen piercings kunnen niet zonder een goede nazorg. Houd je piercing goed schoon met behulp van de zout spray. Kraakbeen bultjes zijn een veel voorkomend fenomeen tijdens het genezingsproces. Ze kunnen zelfs ontstaan als je je piercing goed schoon houdt.


Je kunt onze Piercing Care Package gebruiken om van je kraakbeen bultjes af te komen. Deze set is ook goed om irritaties te verhelpen en je kraakbeen piercing te beschermen tegen bacterie vorming.

Healing Kit TT
Piercing Healing Kit
Per set € 13,50
Waardering:
98%
Salt Spray
Zoutoplossing Spray
Per stuk € 4,25
Waardering:
98%
get-a-cartilage-piercing

Een kraakbeen piercing laten zetten

Overweeg je om een kraakbeen piercing te laten zetten? Dan wil je vast eerst nog wat meer informatie lezen. Hoe lang duur het bijvoorbeeld om weer te genezen en doet het pijn om er een te laten zetten?

Lees ons artikel over het laten zetten van een piercing om je te helpen bij het maken van de beslissing.

Nieuwe kraakbeen piercings