producten product

Lip Piercing

Categorieën voor de lip

Lip piercing Shopping Guide

Lip piercings zorgen voor een speciale en unieke look, maar hebben vaak wel wat extra aandacht nodig vanwege de kwetsbare huid in de mond.


De shopping guide geeft inzicht in de verschillende piercing soorten die je kunt dragen en welke soorten schroefdraad er te kiezen zijn. Lees meer over de juiste maten en welke materialen het beste zijn om je tanden te beschermen.

Lip piercing maten

Het is belangrijk dat je de juiste maten kiest voor nieuwe lip piercing sieraden. Om te voorkomen dat de lip piercing teveel bewegingsruimte in je mond heeft advisere we je de tijd te nemen de juiste maat te vinden.


Er zijn geen standaard maten voor lip piercings. Zeker de lengte of diameter kan nogal verschillen per geval aangezien de positie van de piercing vaak verschillend is.

labret-stud-measure-nl


De afbeelding laat zien hoe je de maten van de meest populaire lip piercing, de labret, kunt opmeten. Voor andere piercing soorten kun je een handige size guide vinden op elke product pagina met instructies voor het juist opmeten.


Hieronder vind je de meest voorkomende maten voor andere piercing soorten die populair zijn voor de lip piercing.

cn-labret-piercings

Labrets

Meest voorkomende maten

Dikte 1.2 - 1.6 mm

Lengte 8 - 10 mm

cn-curved-barbells

Curved Barbells

Meest voorkomende maten

Dikte 1.2 - 1.6 mm

Lengte 8 - 10 mm

cn-hoops-and-rings

Piercing Rings

Meest voorkomende maten

Dikte 1.2 - 1.6 mm

Lengte 10 - 12 mm

smiley-piercing

Verschillende soorten schroefdraad

Zodra je een lip piercing gaat vervangen, gaat het staafje door de gevoelig huid. Het schroefdraad van het staafje heeft dan een behoorlijke invloed. Het juiste schroefdraad is een stuk aangenamer en eenvoudiger in te brengen.


Hieronder bespreken we in detail wat de verschillende soorten schroefdraad zijn en hoe je deze kunt vinden.

cn-labret-standard-threaded

Normale labret piercings hebben een extern schroefdraad. Dit schroefdraad kan wat scherp zijn. Voor volledig genezen piercings zijn extern schroefdraad niet altijd een probleem. Echter, voor nieuwe piercings op gevoelige plekken zoals de mond en lip is dit zeker niet de meest comfortabele optie.

cn-labret-internally-threaded

Bij intern geschroefde labrets zit het schroefdraad binnen in het staafje. Het staafje zelf is daarom helemaal glad. Hoewel dit type labret doorgaans wat duurder is raden we het absoluut aan voor elke lip piercing. Het is zowel makkelijker als prettiger om in te doen.

cn-labret-threadless

Threadless labrets zijn uniek, want ze hebben helemaal geen schroefdraad. De tops hebben een pin die een beetje gebogen moet worden in het staafje. Door de buiging blijft de top goed stevig vastzitten. De specifieke instructies hiervoor vind je op de product pagina's.

cn-labret-push-fit

Push-fit labrets komen vaak met een bioflex staafje. De tops zijn veelal gemaakt van 14 karaats goud of een ander metaal. De pin van deze labrets hebben weerhaakjes om in het staafjte te blijven zitten. Houd er wel rekening mee dat push-fit labrets erom bekend staan dat de top uit kan vallen. Desondanks worden ze veel gebruikt voor lip piercings.

Lip piercing materialen

Omdat lip piercings vaak in contact kunnen komen met je tanden is het kiezen van het materiaal erg belangrijk. Hieronder meer over de meest gebruikte materialen.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

Hoewel 316L chirurgisch staal het meest gebruikte materiaal voor piercings is, zijn niet alle sieraden geschikt voor in de mond. We raden aan eerst goed de material te lezen om zo het juiste sieraad te kunnen kiezen.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Als je de voorkeur geeft aan metalen lip piercings, dan is titanium de beste keuze. Onze titanium sieraden zijn van implant waardige kwaliteit. Het is daarnaast nikkelvrij en verkleurt nooit. Titanium is daarentegen wel iets donkerder dan 316L chirurgisch staal.

Bioflex

flip voor meer info

Bioflex

Bioflex is de beste keuze om je tanden en tandglazuur te beschermen. Er zijn gelukkig veel bioflex labrets te vinden. Het zachte materiaal is perfect voor lip piercing omdat het niet zoveel schade aanbrengt aan het tandglazuur. Bioflex is daarnaast ook nikkelvrij.

14 karaats goud

flip voor meer info

14 karaats goud

Je kunt zowel labrets vinden van volledig 14 karaats goud, maar ook met een bioflex staafje en een echt gouden top. Met name die laatste zijn erg geschikt voor de lip piercing. Ook piercing ringen zijn veelal verkrijgbaar in 14 karaats goud. Maar let op, 14 karaats goud is gevoelig voor verkleuringen door zuren in dranken.

Lip piercing nazorg

Tea tree olie is niet geschikt voor plekken in de mond. Voor ontstekingen of irritaties buiten de mond kan een product met tea tree olie wel helpen. Gebruik bijvoorbeeld de piercing healing olie om ontstekingen te voorkomen en gebruik een zoutoplossing voor het reinigen.

Healing Kit TT
Piercing Healing Kit
Per set € 13,50
Waardering:
98%
Salt Spray
Zoutoplossing Spray
Per stuk € 4,25
Waardering:
98%
getting-lip-piercing

Zit je eraan te denken een lip piercing te nemen?

Afhankelijk van welk soort lip piercing je wilt laten zetten is de labret piercing een ideaal sieraad. Je lokale piercing studio kan je helpen om het meest geschikte piercing sieraad te kiezen om te dragen tijdens de genezingsperiode.

 

Lees meer over wat je kunt verwachten als je een piercing laat zetten en hoe je de juiste piercing studio uit zoekt.

New Labret Piercings