Lip Piercings, de 14 meest voorkomende soorten

Eindeloze variaties voor je lip piercing

Op deze pagina vind je alle informatie over de 14 meest voorkomende soorten lip piercings. Bekijk voorbeelden en zie direct welke piercings allemaal geschikt zijn om als lip piercing te dragen.

Daarnaast geven we informatie over het zetten van een nieuwe lip piercing, adviseren we je over de materialen en maten die je kunt kiezen en geven we enkele suggesties uit ons assortiment.

Ontdek hoe je eindeloos kunt varieren met je lip piercing.

Direct beginnen met winkelen?
Klik hieronder op een piercing soort om het assortiment te bekijken.

Labret Piercings
Circular Barbells
Ball Closure Ringen
Gebogen Barbells
Segmentringen
Lip Loops
Twister Piercings

De 14 meest populaire lip piercings

Lip piercings komen in vele soorten en varianten. Van de 'labret monroe' tot de 'snake-bites' zijn er talloze variaties te bedenken. Gebruik de slider om van elke piercing een voorbeeld te bekijken.

Op de voorbeelden draagt het model steeds eenvoudige labret piercings met een glad balletjes. Scroll verder naar beneden voor meer informatie over de andere piercing soorten zoals ringetjes en gebogen staafjes.

Een lip piercing laten zetten

Wellicht heb je al een lip piercing of je overweegt er een te nemen. Het laten zetten van een lip piercing is een bijzonder proces.

In plaats van proberen uit te leggen wat er allemaal bij komt kijken laten we je hierbij een filmpje zien om een goed beeld te krijgen van hoe precies in zijn werk gaat.

In het filmpje wordt later ook de tijd genomen om enkele vragen over het zetten van lip piercings te beantwoorden.

Labret Piercings

Labret Piercings

Meest gebruikelijke maat:

Dikte 1.6 mm

Lengte 10 mm

Bal grootte 4 mm

De labret piercing is verreweg het meest populair voor de lip piercings. Zowel labrets met balletjes, spikes en figuren zijn ideaal om te dragen met name voor alle 'bites' piercings. In onze winkel vind je talloze ontwerpen.
Labrets van metalen zoals chirurgisch staal of  titanium zijn een goede keuze als het gaat om kwaliteit. Ze blijven goed zitten en gaan niet snel kapot. Het enige grote nadeel is dat het metaal niet goed is voor je tanden. Daarom zijn bioflex labret staafjes erg populair voor de verschillende soorten lip piercings. Zo blijven je tanden goed beschermd.

Houd er wel rekening mee dat bioflex labret staafjes zogenaamde 'push-in' tops hebben. Deze worden dus niet in of op het staafje geschroefd en blijven daarom jammer genoeg minder goed zitten. Daarnaast hebben deze flexibele labret staafjes het nadeel dat ze snel scheuren. Houd er daarom altijd een paar op reserve.

Circular Barbells

Circular Barbells

Meest gebruikelijke maat:

Dikte 1.6 mm

Lengte 10 mm

Bal grootte 4 mm

De circular barbells is een leuk alternatief op de labret. Deze piercing zul je misschien kennen van de 'smiley piercing' (zie foto onderaan). Laat de circular barbell over de lip heen vallen en laat beide balletjes aan de voorkant uitkomen om deze stijl eens af te wisselen met de traditionele labret piercing.

Ook circular barbells zullen meestal in metalen zoals chirurgisch staal worden besteld. Houd ook hier bij een metalen piercing rekening met je tanden. Overweeg eventueel een bioflex piercing te bestellen.

Naarmate je een circular barbell meer in de hoek draagt in plaats van in het miden van je lippen is een andere lengte (diameter) gewenst. Probeer eventueel zowel 8 mm als 10 mm lengte uit om te kijken wat het prettigst zit en het mooist staat.

Labret Piercings

Ball Closure Ringen

Meest gebruikelijke maat:

Dikte 1.6 mm

Lengte 10 mm

Bal grootte 4 mm

Net als de circular barbell is ook de ball closure ring een leuk alternatief op de labret. De piercing lijkt erg op de circular barbell en heeft voor je lip piercings dan ook vrijwel dezelfde eigenschappen.

Een belangrijk verschil is het in- en uitdoen van ball closure ringen. Het balletje wordt door de ring zelf op zijn plaats gehouden. De ring moet open en dicht gezet worden tijdens het plaatsen. Hiervoor heb je een speciale piercing tang nodig.
Dit kan een priegelwerkje zijn, maar gelukkig zijn er ook ball closure ringen waarvan het balletje aan 1 kant vast zit. Dat is een stuk gemakkelijker.

Gebogen Barbells

Gebogen Barbells

Meest gebruikelijke maat:

Dikte 1.6 mm

Lengte 8 of 10 mm

Bal grootte 4 mm

De gebogen barbell zie je met name veel als 'vertical labret' piercing. Hoewel de naam doet vermoeden dat je hiervoor een labret zou dragen is het toch gebruikelijker om hiervoor een gebogen barbell te nemen.
Een labret piercing kan ook zeker, maar dan zie je het platte onderkantje van de labret onder uitsteken.

De gebogen barbell biedt vele mogelijkheden om te varieren met verschillende kleuren, balletjes, spikes of figuurtjes.

Segmentringen, Lips Loops en Twisters

Zoals je bovenaan de pagina al had gezien zijn er nog meer piercing soorten geschikt als lip piercing. Deze lichten we hier verder niet toe, maar ze bieden je zeker mogelijkheden om iets bijzonders te maken van lip piercings.

De segment ringen moeten net als de ball closure ringen met de speciale tang worden geopend en gesloten. Houd er bij de twisters vooral rekening mee dat deze al gauw te groot zijn. Overweeg dus eerst goed of deze geschikt zijn voor jouw specifieke lip piercing.

Smiley Piercing

Smiley Piercing

Inspiratie voor het winkelen

Ons assortiment is ontzettend groot. Hieronder laten we je graag een paar piercings uit onze winkel zien die heel gaaf zijn voor 1 van de 14 lip piercings zoals we die hebben laten zien.

Labret van biof-flex met kristallen bloemetje
Stalen labret met helder kristal
Gekleurde labret met spike
Piercing ring met vast balletje en helder juweel
Matzwarte circular barbell met spikes
Gebogen barbell met balletje en spike