Navelpiercing kopen, waar let je op?

Als je een navelpiercing kopen wil, of het nou online is of niet, zijn er een aantal punten waar je het beste rekening mee kunt houden. Uiteraard is het design van een navelpiercing leidend. Maar toch is het ook erg slim om kennis te hebben van de andere eigenschappen die op navelpiercings van toepassing zijn. Want met extra kennis in huis maak je betere beslissingen en kom je niet voor verrassingen te staan.

Navelpiercing kopen in de juiste maat

Vrijwel alle navelpiercings worden verkocht met dezelfde standaard maat van 10 mm in lengte. Voor de meesten zal dit genoeg zijn en hoeven ze daar niet op te letten. Maar er zijn ook een aantal mensen die juist een langer of korter exemplaar nodig hebben. Dan moet je er goed op letten dat het staafje van de navelpiercing los te halen is.

Een duurzame navelpiercing kopen en vervangen

Ook als het om de levensduur van je navelpiercing gaat is het belangrijk om te weten of de navelpiercing een verwisselbaar staafje heeft. Als dat niet het geval is betekent dat namelijk dat als er iets stuk gaat aan de hanger of het ornament aan de onderkant de hele navelpiercing afgeschreven is. Is het staafje wel verwisselbaar kun je onderdelen makkelijk vervangen, en die onderdelen kosten bijna niks.

Navelpiercing materiaal

Het materiaal is natuurlijk bepalend voor het uiterlijk maar ook voor de eigenschappen van een navelpiercing. Het is daarom altijd goed om te weten welk materiaal welke eigenschappen heeft. Als je bijvoorbeeld een vergulde navelpiercing koopt is wel goed om te weten dat het laagje goud dat veel frictie (wrijving) te verduren krijgt snel weg zal slijten. Vaak is dat in de buurt van het staafje en de onderkant van de balletjes.

Navelpiercing kopen met of zonder hanger

Lange hangers zijn bijna altijd ‘mooier’ dat navelpiercings zonder een hanger. Logisch want zonder hanger is er minder mogelijk qua design. Maar langere hangers zijn ook erg kwetsbaar en als je navelpiercing toch niet zichtbaar is (omdat je trui er over zit) kun je dus beter een navelpiercing zonder hanger dragen. Houdt er bij het uitzoeken van je navelpiercing ook rekening mee dat het principe ‘less is more’ bij navelpiercing nog heel vaak van toepassing is. Zowel voor de duurzaamheid als voor de uitstraling.