producten product

Neuspiercings

Neuspiercing Shopping Guide

De neuspiercing is wereldwijd één van de meest populaire piercings. Voor een nieuwe neuspiercing kun je kiezen uit talloze vormen en ontwerpen.


In deze shopping guide vind je meer informatie over de verschillende soorten neuspiercings. Daarnaast lees je meer over de maten en materialen, zodat je de juiste soort neuspiercing voor jouw neus kunt bestellen.

Neuspiercing maten

Bij een neuspiercing is het belangrijk dat deze perfect zit. Geen neus is hetzelfde, dus de juiste maat kan nogal verschillen. Als je niet zeker weet welke maat je moet hebben raden we je aan je huidige piercing op te meten.


De meest gangbare dikte is 0.8 mm en 1.0 mm. Voor de lengte is 6 mm het meest voorkomend bij bones, screws en studs. Voor neusringen is een diameter van 8 mm het meest gebruikt.

De afbeeldingen helpen je om jouw neuspiercing op de juiste manier op te meten.

nose-ring-measure-nl
nose-studs-measure-nl

Afwijkende neuspiercing maten

Als je huidige neuspiercing net niet helemaal goed zit, maar je weet niet goed welke maten wel perfect zijn raden we je nog steeds aan je huidige piercing op te meten. Zo kun je een betere inschatting maken welk onderdeel dunner, korter of juist langer moet worden.


Vervolgens kun je ervoor kiezen een paar goedkope basics in verschillende soorten en maten te proberen om zo de perfect fit voor jouw neus te vinden. We hebben zelfs neuspiercings van slechts 0.6 mm dik, voor als dat nodig is.

Als je een iets grotere diameter nodig hebt voor je neus ring kun je gelukkig veel van de neus ringetjes ook met een diameter van 10 mm bestellen.

Septum piercing maten

Septum piercing sieraden wijken af van de reguliere neuspiercings. De standaard dikte van een septum piercing is 1.2 mm.


De standaard diameter is met 8 mm wel gelijk, maar verschillende neuzen hebben verschillende maten nodig. Er zijn zelfs grote neusringen beschikbaar voor de septum. In tegenstelling tot normale neuspiercings kan de septum naar wens worden opgerekt.

De meest piercing ringen passen prima in de septum piercing. Daarnaast heb je speciale septum klikkers, waardoor je gecombineerd een breed scala aan opties hebt om uit te kiezen.

septum-piercing-measure-nl
nose_piercing

Verschillende soorten neuspiercings

cn-seamless-ring
cn-nose-rings

Naast de klassieke neuspiercing zijn seamless ringen een mooie optie voor je neuspiercing. De traditionele open neusringen hebben een verdikking aan het eind om de ring op zijn plek te houden. Seamless ringen zijn buigzaam, en hebben slechts een kleine opening waardoor ze helemaal rond lijken als ze in zitten.

cn-nose-studs

Nose studs zijn gemakkelijk te herkennen door het L-vormige ontwerp. Ze zijn heel eenvoudig in te doen, maar blijven van alle neuspiercing soorten het minst goed zitten. Toch worden ze veel verkocht en zijn ze populair dankzij de comfortabele fit.

cn-nose-screws

Neus screws hebben een gedraaid staafje, waardoor ze wat lastig in te krijgen zijn. Als ze eenmaal zitten blijven ze veel beter zitten dan studs en bones. Breng de screw voorzichtig in en draai met de vorm mee totdat de top mooi aansluit op je huid.

Neuspiercing materialen

Er is veel keuze als het aankomt op materialen van neuspiercing. Hieronder lichten we enkele veelvoorkomende materialen uit.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

Neuspiercings van 316L chirurgisch staal zijn betaalbaar en er is veel keus. Dit hoogwaarde roestvrij staal bevat kleine hoeveelheden nikkel. Lees de material guide voor informatie over het risico op verkleuringen.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

Er zijn behoorlijk wat neuspiercings te vinden van 14 karaats goud. Dit luxe materiaal is ideaal om elke dag te dragen. Het verreist niet heel veel onderhoud en met een beetje zorg gaat het ontzettend lang mee.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Titanium neuspiercings worden gebruikt bij het zetten van de piercing. Het materiaal is hypoallergeen, bevat geen nikkel en verkleurt niet. Hoewel het iets duurder is dan 316L chirurgisch staal is het een van de beste materialen die er te koop zijn.

.925 Sterling zilver

flip voor meer info

.925 Sterling zilver

De keuze is beperkt, maar neuspiercings van echt zilver zijn in trek. Zilver heeft een unieke uitstraling dat in het oog springt. Houd er wel rekening mee dat sterling zilver erg gevoelig is voor verkleuringen en speciale aandacht verreist om het mooi te houden.

Neuspiercing nazorg

Een goede nazorg en je neuspiercing gaan hand in hand. Een zoutspray is perfect voor de dagelijkse reiniging van je neuspiercing. Onze healing olie en zoutspray met tea tree zijn enkel aanbevolen voor de buitenkant van de neus.

Salt Spray
Zoutoplossing Spray
Per stuk € 4,25
Waardering:
98%
Piercing healing butter
Piercing Healing Butter
Per stuk € 5,99
Waardering:
97%
getting-a-nose-piercing

Een neuspiercing laten zetten

Wil je een neuspiercing laten zetten? Lees dan eerst onze pagina over het laten zetten van een nieuwe piercing. Hier informeren we je over zaken zoals de genezing, de bijbehorende nazorg en hoe je een goede piercing studio uit zoekt.

Klik op de knop hieronder om meer te lezen.

Nieuwe neuspiercing sieraden