producten product

Piercing Accessoires

Piercing accessoires Shopping Guide

Iedereen verliest zo nu en dan wel eens een piercing balletje, dus een paar achter de hand hebben is een goed idee. Of wellicht heb je die mooie nieuwe piercing gezien, maar is de lengte van het staafje net niet wat je moet hebben. Gelukkig zijn er meer dan genoeg onderdelen beschikbaar.


In deze shopping guide lees je meer over de verschillende piercing onderdelen en accessoires in onze winkel. Ook geven we je informatie over het vinden van de juiste maten.

Piercing onderdelen maten

Of je nou een onderdeel zoekt voor je huidige piercing of zelf een compleet nieuwe piercing wilt samenstellen, zorg er altijd voor dat de maten bij elkaar passen. Het is essentieel dat de onderdelen dezelfde staaf dikte hebben.


De staaf dikte staat altijd aangegeven op de product pagina's van bijvoorbeeld piercing balletjes, spikes en staafjes. Bij sommige onderdelen kun je uit verschillende staaf diktes kiezen.

parts-measure-nl

Hoe meet ik precies?

Het opmeten van piercings en met name piercing onderdelen kan wat lastig zijn. Een lineaal of rolmaat kan helpen, maar is vaak niet de beste manier om nauwkeurig te meten.


Met behulp van een schuifmaat kun je balletjes en staaf lengtes veel eenvoudiger opmeten. We hebben een betaalbare tool gevonden die we zeker aanraden als je regelmatig thuis je piercing wilt opmeten.

Een digitale schuifmaat is de meest nauwkeurige tool om piercings mee te meten. Zo kun je tot maar liefst 0.1 mm nauwkeurig meten. Wij adviseren dan ook het gebruik van een digitale schuifmaat voor de beste resultaten.

Piercing onderdelen materialen

Wanneer je een onderdeel van je piercing wilt vervangen ligt het voor de hand dat je hetzelfde materiaal kiest als je bestaande piercing. 316L chirurgisch staal is het meest voorkomende material, dus ook de meeste piercing onderdelen zijn hiervan gemaakt.


Als je een nieuwe staafje zoekt kun je overwegen om deze te upgraden naar titanium. Dit is het beste materiaal dat je kunt kopen en wordt ook gebruikt voor piercings die direct na het zetten worden geplaatst.

Je kunt op onze website veel informatie vinden over de verschillende soorten materialen die worden gebruikt voor piercings. Lees meer over de verschillende mogelijkheden, zeker als je gevoelig bent voor metalen of last hebt van een nikkelallergie.

Nieuwe piercing accessoires