producten product

Piercing Retainers

Piercing Retainers

Piercing Retainer Shopping Guide

Piercings retainers zijn handig voor uiteenlopende situaties. Je werkgever kan je bijvoorbeeld vragen om je piercings te verbergen tijdens het werk. Ook tijdens een ziekenhuisbezoek of een MRI-scan kan een piercing retainer uitkomst bieden.


In deze shopping guide vind je meer informatie over het kiezen van de juiste retainer voor jouw piercing.

Hoe kies je de juiste retainer

Diverse piercing soorten zijn verkrijgbaar als retainer. Je kunt een retainer vinden voor de meest voorkomende piercings. Kijk daarom eerst of er een retainer variant beschikbaar is van jouw huidige piercing type. Zo niet, dan kun je het beste zoeken naar een alternatieve piercing soort die ook gangbaar is om te dragen in jouw piercing.


Afhankelijk van wat je zoekt kun je waarschijnlijk een aantal verschillende opties vinden die passen in jouw piercing. Vrijwel altijd is er een alternatief te vinden te vinden die je kunt dragen als een tijdelijke retainer.

cn-retainers
labret-stud-measure-nl

De juiste maat voor je retainer

Als je een piercing retainer besteld kun je dezelfde maat kiezen die je nu ook hebt. Zorg er altijd voor dat de staaf dikte hetzelfde is. Als je niet dezelfde lengte maat kunt vinden kun je altijd een maatje langer of groter bestellen.


Als je niet goed weet welke maat je momenteel in hebt, dan kun je per piercing soort informatie vinden over hoe deze dient te worden gemeten in de shopping guides op onze website. Door je huidige piercing te meten weet je zeker dat je de juiste maat besteld.

Piercing retainer materialen

Hoewel de meeste mensen kiezen voor retainers van bioflex zijn er ook enkele beschikbaar van 316L chirurgisch staal. Hieronder meer over de verschillen.

Bioflex

flip voor meer info

Bioflex

Bioflex is het meest gangbare materiaal voor een piercing retainer. Het is hypoallergeen en licht van gewicht. Retainers die volledig van bioflex zijn gemaakt bevatten geen metalen en zijn daarom geschikt om in te houden tijdens een MRI-scan. Sommige retainers hebben een beetje acryl in de mix, waardoor deze wat steviger zijn. Veel van dit soort retainers zijn transparant van kleur, waardoor ze ideaal zijn om de piercing te verbergen. Bioflex bevat tevens geen nikkel.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

Of je nou je piercing moet verbergen of wilt voorkomen dat het dichtgroeit, sommige mensen geven de voorkeur aan staal ten opzichte van bioflex. Zo hebben we enkele septum retainers van 316L chirurgisch staal. Soms kun je ook nog kiezen uit vrolijke kleuren, waardoor het net even wat minder saai wordt om een retainer te dragen. Dit hoogwaardige roestvrij staal bevat een beetje nikkel. Daarom is het niet geschikt voor mensen met een nikkelallergie.