Piercing Ringen
Piercing Ringen Shopping Guide
Piercing ringen vallen onder de meest veelzijdige piercing soorten. Er zijn verschillende soorten piercing ringen, dus er zit altijd iets geschikts voor je bij.
Sommige piercing ringen dienen te worden geopend en gesloten met behulp van een speciale tang. Meer informatie hierover, maar ook over andere interessante onderwerpen vind je in deze shopping guide.
Spring naar:
Piercing ring maten
Piercing ringen zijn veelal verkrijgbaar in verschillende dikte maten en diameters. Daardoor zijn ze te gebruiken voor een grote groep piercings. De dikte en diameter die je nodig hebt voor jouw specifieke piercing kan afwijken van de standaard maten. De afbeeldingen helpen je om te zien hoe een piercing ring precies wordt gemeten.
Hieronder vind je een overzicht van de standaard of meest gangbare maten voor zes populaire piercings. Houd er rekening mee dat jij wellicht andere maten nodig hebt.
We raden je daarom aan je eigen piercing eerst op te meten om zo te ontdekken welke maten jij nodig voor jouw piercing.
Piercing ringen zijn perfect geschikt voor piercings in het kraakbeen. Bekijk ook de kraakbeen piercing shopping guide voor meer maat informatie.
Meest gangbare maten
Dikte 1.2 mm
Diameter 6 - 8 mm
Piercing ringen zijn een goede keuze voor de neuspiercing. Je kunt de klassieke neusringen vinden in de neuspiercing categorie.
Standaard maten
Dikte 0.8 mm
Diameter 8 mm
Naast de speciale septum klik ringen zijn ook de andere piercing ringen prima geschikt voor de septum piercing.
Standaard maten
Dikte 1.2 mm
Diameter 8 mm
Piercing ringen zijn een goed alternatief voor de gebogen barbell. Er zijn veel verschillende soorten piercing ringen die je kunt gebruiken.
Meest gangbare maten
Dikte 1.2 mm
Diameter 8 - 10 mm
Hoewel iets minder gebruikelijk, zijn ook piercing ringen een leuke afwisseling voor de navel.
Standaard maten
Dikte 1.6 mm
Diameter 10 mm
Tepelringen zijn een leuke variatie ten opzichte van de standaard barbells. De diameter die nodig is verschilt behoorlijk per persoon.
Meest gangbare maten
Dikte 1.6 mm
Diameter 10 - 19 mm
Speciale tangen voor piercing ringen
Sommige piercing ringen dienen te worden geopend en gesloten met behulp van een speciale tang. Dit wordt dan altijd aangegeven op de product pagina van dergelijke ringen.
De tang heeft inkepingen aan zowel de binnen- als de buitenkant zodat je de ring eenvoudig kunt openen en sluiten. Specifieke instructies kun je vinden op de productpagina van de tang.
Er zijn voornamelijk twee soorten ball closure ringen. Ringen met een los en met een vast balletje. Het losse balletje wordt op zijn plek gehouden door spanning van de ring. Daardoor is het een complexe piercing om in te krijgen. Een tang is absoluut noodzakelijk om de ring fatsoenlijk te kunnen gebruiken.
Seamless ringen hebben een hele kleine opening waardoor de ring open gezet kan worden door deze te buigen. Hele dunne ringetjes zonder een plating kunnen vaak nog prima met de hand worden gebogen, maar voor de rest adviseren we de tang te gebruiken om dit op de juiste manier te doen.
Segmentringen lijken wel wat op ball closure ringen. Door de ring te openen kan het segment eruit gehaald worden. Door deze weer te sluiten wordt het segment weer op zijn plek gehouden en is de ring helemaal rond. Segment ringen met een scharnier hebben geen tang nodig, maar de klassieke wel.
Piercing ring materialen
Het kiezen van het juiste materiaal is erg belangrijk voor je nieuwe piercing ring. Hieronder meer informatie over de meest populaire materialen voor piercing ringen.
316L chirurgisch staal
flip voor meer info
316L chirurgisch staal
Het overgrote deel van de piercing ringen is gemaakt van dit materiaal. 316L chirurgisch staal is een hoogwaardig metaal dat een beetje nikkel bevat. Het is veelal verkrijgbaar in prachtige kleuren.
Titanium
flip voor meer info
Titanium
Er is iets minder keuze in titanium piercing ringen, maar ze zijn zeker het overwegen waard. Titanium is nikkelvrij en een hypoallergeen materiaal. Het heeft geen onderhoud nodig en verkleurt niet.
14 Karaats goud
flip voor meer info
14 Karaats goud
14 Karaats goud is wellicht extravagant, maar een prachtig materiaal. Ontdek de meest bijzondere ontwerpen in geel, wit of rosé goud. Met een beetje liefde blijft 14 karaats goud altijd mooi.
.925 Sterling zilver
flip voor meer info
.925 Sterling zilver
Er zijn niet veel piercing ringen van echt zilver gemaakt, maar er gaat niets boven de heldere glans van sterling zilver. Wees ervan bewust dat zilver erg gevoelig is voor verkleuringen en dus veel onderhoud vereist.
Piercing ring nazorg
Net als bij elke andere piercing is nazorg belangrijk. Je vind meer specifieke nazorg instructies op de pagina's van de specifieke piercing die je hebt.
In het algemeen adviseren we je piercing regelmatig schoon te maken met zout spray. Als je last hebt van een gevoelige of ontstoken piercing kun je een product met tea tree olie gebruiken, zoals onze zoutspray met tea tree.
Wil je een nieuwe piercing laten zetten?
Als je een nieuwe piercing gaat laten zetten wil je wellicht een piercing ring dragen. Overleg dit altijd eerst met je piercing artiest, want een ringetje is niet voor elke piercing even handig tijdens het genezingsproces.
Ontdek meer over wat erbij komt kijken als je een piercing wilt laten zetten. Kom goed beslagen ten ijs na het lezen van ons artikel en vind zo de juiste piercing studio bij jou in de buurt.