Piercings in de zomer

Het weer heeft een grote invloed op je piercings. Met name als het om een piercing gaat die nog niet volledig is genezen. Het is ondertussen alweer zomer en dus tijd voor een blog waarin de invloed van de zomer nog eens wordt goed wordt benadrukt.

Organische piercings in de zomer

Met name tunnels en plugs zijn veelzijdig te verkrijgen in hout, bot of andere organische (natuurlijke) materialen. Het zijn vaak ongekend mooie tunnels en plugs maar ze zijn ook extra kwetsbaar. Deze materialen zijn namelijk zeer gevoelig voor vocht in combinatie met warmte. Als een piercing van organisch materiaal nat is geworden is het dan ook te raden deze niet in de volle zon te leggen om te laten drogen. Het materiaal droogt dan te snel met scheuren als gevolg.

Metalen piercings in de zomer

Waar moet je dan precies op letten als je een nieuwe piercing wilt kopen? Piercings van metaal zijn goeie warmte geleiders. Dat betekent dat ze de warmte goed kunnen opnemen. Bij piercings die niet nog volledig zijn genezen kan dat invloed hebben op het genezingsproces. Als je dus veel in de zon gaat met je piercing zorg dan dat je extra goed schoonmaakt. Bacteriën zijn namelijk dol op warme plekken, een warme piercing op een wond is voor hun een ideale plek.

Piercings en (open)water

Zwemmen en de zomer zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden. Zowel in ons eigen landje als lekker op vakantie is zwemmen een favoriete bezigheid. Toch is dat voor mensen met een piercing die nog niet volledig is genezen niet aan te raden. Water waar ook andere mensen in komen, of natuurlijk water zit vol met viezigheid. Het laatste wat je wil is dat die viezigheid in je piercingwond komt. Stel of het zetten van een piercing uit tot na je vakantie of vermijdt alle vormen wat water.