producten product

Rook Piercing

Categorieën voor de Rook

Rook piercing Shopping Guide

De rook piercing is een schattige kleine oor piercing, maar waarschijnlijk niet de eerste de meeste aan zullen denken. Er zijn behoorlijk wat piercing soorten die in de rook piercing gedragen kunnen worden.

 

In deze shopping guide geven we meer informatie over de piercing soorten die geschikt zijn, alsook over maten en materialen die voor de rook gebruikt worden.

Standaard rook piercing maten

Traditionele kraakbeen studs komen met een recht staafje. Hoewel rechte staafjes prima passen in een rook piercing, adviseren we te kiezen voor een gebogen staafje of een piercing ring.


De standaard staaf dikte voor de rook piercing is 1.2 mm. De standaard lengte of diameter is 6 mm. Bij ringetjes wordt 8 mm ook nog wel vaak gekozen. Hoewel de meeste piercing ringen in de rook passen is een ball closure ring wel erg lastig om in te krijgen.

piercing-rings-measure-nl
barbells-measure-nl

Gebogen barbells voor de rook piercing

De gebogen barbell en de rook piercing zijn de ideale match. Je kunt uit diverse stijlen kiezen, van eenvoudige balletjes tot aan kristallen en prachtige figuren.


Voor gebogen barbells is de standaard dikte 1.2 mm en meest gebruikte staaf lengte is 6 mm.

Rook piercing materialen

Rook piercings kun je bestellen in diverse materialen. Ontdek de meest gangbare hieronder.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

316L chirurgisch staal vertegenwoordig het merendeel van de rook piercing sieraden. Het is een stevig materiaal, maar soms ook gevoelig voor verkleuringen en bevat een beetje nikkel.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Titanium rook piercings zijn handig als je iets zoekt dat geen aandacht nodig heeft. Titanium is hypoallergeen, bevat geen nikkel en verkleurt niet.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

Er zijn veel 14 karaats gouden piercings die je voor de rook piercing kunt gebruiken. Het materiaal is niet alleen duurzaam, ook het onderhoud is relatief eenvoudig. Als je budget het toelaat, overweeg dan zeker een echt gouden rook piercing.

Rook piercing nazorg

De juiste nazorg is ook voor de rook piercing van belang. Kraakbeen piercings staan erom bekend langer nodig te hebben om te genezen. Onze Piercing Healing Kit helpt je tijdens het genezingsproces en om gevoelige piercings te behandelen.

 

Voor het schoonhouden van je rook piercing raden we een normale zoutspray aan. Deze kun je combineren met een piercing butter of piercing wonder olie voor een complete nazorg routine.

Healing Kit TT
Piercing Healing Kit
Per set € 13,50
Waardering:
98%
Piercing Wonder Oil - ORIGINAL
Piercing Wonder Oil
Per stuk € 4,95
Waardering:
94%
get-a-cartilage-piercing

Laat een rook piercing zetten

Ga je binnenkort een rook piercing laten zetten? Zorg dan dat je eerst een goede piercing studio uit zoekt.

Om je hierbij te helpen hebben we een speciaal artikel geschreven, met nog veel meer interessante informatie.

Nieuwe rook piercings