producten product

Septum Piercing

Categorieën voor de septum

Septum piercing Shopping Guide

De septum piercing is een bijzondere neuspiercing die wordt geplaatst in de septum tussen beide neusgaten. In tegenstelling tot andere neuspiercings wordt de septum niet gepiercet door het kraakbeen, maar door een dun stukje huid. 


Ontdek welke piercing soorten je kunt dragen in de septum piercing, welke maten je nodig hebt en meer. Ook vind je meer informatie over de maeriaalkeuze voor een nieuwe septum piercing.

Nog niet helemaal klaar voor een echte septum piercing? Dan is onze categorie met neppe septum piercings een goed alternatief.

Septum piercing maten

De standaard dikte voor een septum piercing is 1.2 mm. Septum piercings worden op de oorlellen na het meest opgerekt. Overleg altijd eerst met een piercing studio voordat je een septum piercing gaat oprekken.


Hoewel de meest gangbare diameter 8 mm is kan jouw neus een andere maat nodig hebben. Afhankelijk van je voorkeur voor een strakke fit of juiste een grote pasvorm is er voldoende keuze.

Naast septum klikkers kunnen ook de meest piercing ringen in de septum. De afbeelding laat zien hoe je piercing ringen op de juiste manier kunt meten.

septum-piercing-measure-nl
septum_piercing

Verschillende soorten septum piercings

Septum piercings hebben een eigen categorie. Sommige septum piercings passen ook in andere plekken op het lichaam, maar vaak zijn ze specifiek ontworpen voor in de septum piercing.


Bijna alle soorten piercing ringen kunnen ook in de septum gedragen worden. Hieronder vind je meer informatie over de verschillen tussen septum ringen en de normale piercing ringen.

cn-septum-piercings

Septum piercings zijn vaak rond en hebben een gebogen of een recht staafje met een scharnier sluiting. Het werkt ongeveer hetzelfde als een segment ring met een scharnier maar wordt toch anders gemeten. Septum ringen komen in vele stijlen en ontwerpen. Vaak is het ontwerp naar voren gericht en rijkelijk versierd.

cn-hoops-and-rings

De verschillende soorten piercing ringen zijn ook ideaal voor in de septum. Er is veel keuze wat betreft stijlen en maten voor in je septum piercing. Let wel op dat kristallen aan de zijkant van een ringetje minder opvallen dan steentjes die naar voren zijn gericht.

Septum piercing materialen

Er is veel keuze als het aankomt op materialen. Ontdek hieronder de meest gangbare materialen voor septum piercings.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

316L chirurgisch staal is een van de meest betaalbare materiaal opties. Er zijn veel verschillende septum piercings verkrijgbaar van dit materiaal. Vergulde sieraden of die met toegevoegd brass zijn gevoelig voor verkleuringen. Het bevat daarnaast een beetje nikkel en is daarmee niet geschikt als je gevoelig bent voor metalen en nikkel.

14 karaats goud

flip voor meer info

14 karaats goud

De meest chique optie en als het binnen je budget past raden we het je zeker aan om een septum piercing van 14 karaats goud te nemen. Geel en rosé goud zijn nikkelvrij en met een beetje aandacht verkleurt je gouden piercing niet. Gezien de prominente locatie van een septum piercing is het zeker de investering waard.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Titanium wordt ook gebruikt voor sieraden die na het piercen worden geplaatst. Het is het meest kwalitatieve materiaal dat je kunt krijgen. Het is hypoallergeen, nikkelvrij en extreem duurzaam. Hoewel iets donkerder dan 316L chirurgisch staal is titanium een materiaal waar je geen omkijken naar hebt.

Septum piercing nazorg

Een goede nazorg is belangrijk voor een soepel herstel van nieuwe septum piercings. Vanwege de gevoelige huid binnenin de neus adviseren we een normale zoutspray te gebruiken zonder tea tree olie voor de dagelijkse zorg.

Salt Spray
Zoutoplossing Spray
Per stuk € 4,25
Waardering:
98%
Zoutoplossing Spray XL
Zoutoplossing Spray XL
Per stuk € 12,95
Waardering:
98%
get-a-septum-piercing

Laat een septum piercing zetten

Voordat je een septum piercing gaat laten zetten adviseren we je om eerst onze pagina over het proces te lezen. We geven je diverse tips en informatie om je goed voor te bereiden op het laten zetten van een nieuwe piercing.

Nieuwe septum sieraden