Septum piercing, helemaal hot?

De zomer is volop in gang en dat geldt ook voor de septum piercing. Dit type neuspiercing heeft zich de afgelopen tijd weer nieuw leven weten in te blazen en je zou misschien zelfs kunnen spraken van een kleine hype onder de trendsetters. Eigenlijk best bijzonder, want de septum piercing heeft altijd een opvallend karakter gehad en is daardoor nog niet overal even geaccepteerd door de maatschappij. Tegelijkertijd is dat misschien juist de reden om een septum piercing te gaan dragen.

Over de septum

De septum is het stukje dat zich direct onder je neusschot bevindt. Als je met duim en wijsvinger de onderkant van je neus beet pakt kun je de onderkant van je neus gewoon heen en weer bewegen. Je voelt dat het neusschot dan op zijn plek blijft. Het beweegbare zachte deel is waar de septum piercing doorheen wordt geplaatst.

Hier wordt vrijwel altijd een ball closure ring, een circulair barbell of een segmentring in gedragen.

Septum clip on piercing

De septum piercing wordt nog steeds door veel mensen nauwelijks geaccepteerd. Waarschijnlijk omdat veel mensen denken dat het een pijnlijke piercing is of dat hij gevaarlijk is en kan uitscheuren. Maar misschien nog wel belangrijker, hij zit midden in je gezicht. Mensen met verstand van piercings zullen weten dat dit allemaal wel wat meevalt, maar voor de maatschappij meer dan genoeg reden om de wenkbrauw op te trekken.

Maar met de septum volop in de spotlight als het op mode aankomt ontstaat natuurlijk een klein probleem. Want wat als je wel mee wil doen met de septum piercing trend, maar geen septum piercing wil?

Dan ga je natuurlijk voor de septum clip on piercing. Deze halve ringen hang je aan de tussen-rand van je neus en deze blijft vervolgens door de druk op zijn plek. Handig want zo wek je de indruk van een echte septum piercing. Piercingmania heeft ze de laatste tijd veel toegevoegd aan het assortiment dus er is keuze genoeg.