producten product

Siliconen - Material Guide

Siliconen is een fantastisch materiaal, maar het wordt weinig gebruikt voor het maken van piercings. We hebben dan ook enkel tunnels en plugs van dit materiaal.

In deze material guide kijken we naar siliconen en leggen we uit waarom het zo'n mooi materiaal is.

Introductie van Siliconen

Siliconen is een rubber-achtig materiaal. Het is extreem flexibel, sterker nog, het is het meest flexibele materiaal dat je kunt vinden als je op zoekt bent naar tunnels en plugs. Deze eigenschappen maken het mogelijk om erg dunne tunnels te maken. Deze worden ook wel 'Skin Eyelet' tunnels genoemd.

Dit soort tunnels voelen bijna aan als een tweede huid. Dankzij het zachte siliconen zijn er ook nog eens erg comfortabel. Er zijn ook dikkere tunnels en plugs te vinden van siliconen. Ook deze zijn flexibel en licht van gewicht.

silicone

Voor- en nadelen

Extreem flexibel en licht van gewicht.
Siliconen zijn 100% nikkelvrij.
Siliconen tunnels en plugs zijn zeer betaalbaar.
Het kan er goedkoop uitzien of aanvoelen.
si

Siliconen uitgelegd

Chemie is noodzakelijk om siliconen te maken. Siliconen bestaan uit niet organische siliconen-stoffen samen met twee organische elementen die zijn verbonden met elk siliconen deel. Siliconen kunnen worden geproduceerd met een breed pallet aan eigenschappen en samenstellingen. Deze verscheidenheid aan samenstellingen maakt het mogelijk siliconen producten te maken van vloeibare gels tot aan hard plastic.

Tunnels en plugs van siliconen verschillen in hardheid, maar zijn veelal zacht. Deze eigenschap gecombineerd met het lichte gewicht maken het zulke comfortable piercings om te dragen. Een andere mooie eigenschap van het materiaal is dat het totaal niet gevoelig is voor verkleuringen.

"Tunnels en plugs van siliconen zijn wellicht de meest comfortabele soort die je kunt dragen."

Goed nieuws voor mensen met een nikkel gevoeligheid. Siliconen is namelijk volledig nikkelvrij. Het enige nadeel is dat het materiaal zo zacht is dat het niet geschikt is om te plaatsen direct na het stretchen. Een harder materiaal is nodig om je huid te laten herstellen richting de nieuwe maat na het stretchen.

Tip!

Als je op zoek gaat naar nieuwe tunnels en plugs kun je het materiaal filter gebruiken om snel te vinden wat je zoekt.

Alcoholhoudend wattenstaafje
Alcoholhoudend wattenstaafje
Per stuk
€ 1,25
Waardering:
100%
Alcoholdoekjes - twee stuks
Alcoholdoekjes - twee stuks
Per paar
€ 0,35
Waardering:
100%

Onderhoudsinstructies

Tunnels en plugs van siliconen hebben weinig tot geen onderhoud nodig.

Je kunt prima alcohol gebruiken om de piercings te ontsmetten voordat je ze in doet, zonder dat het schade toebrengt aan de siliconen. Als je liever zeep gebruikt is ook dat geen enkel probleem bij dit materiaal.

Het enige punt van aandacht is dat siliconen op enig moment kunnen uitdrogen. Daardoor kan het materiaal kwetsbaar worden en gaan scheuren. Om dit te voorkomen raden we aan de siliconen tunnels en plugs niet te lang in direct zonlicht te laten liggen.

Andere Material Guides

Met material guides zoals deze willen we je helpen om een weloverwogen beslissing te kunnen maken wanneer je een nieuwe piercing bij ons koopt. We hebben een material guide geschreven voor de meest voorkomende materialen in onze winkel.

Als je meer wilt weten over de verschillen tussen de materialen die voor piercings worden gebruikt kun je verder lezen door alle material guides te bekijken. Onze klantenservice kan je ook helpen als je toch nog vragen hebt om erachter te komen welk materiaal voor jou de beste keuze is.