Standaard maten van piercings

Piercings komen in ontzettend veel verschillende soorten, en dan ook nog eens allemaal verschillende diktes en lengtes. Dat kan soms een beetje verwarrend zijn, al helemaal als je nog niet zoveel verstand hebt van piercings. Gelukkig heeft Piercing Mania daar een handige oplossing voor. Onze piercing blog heeft de meest uiteenlopende blogs over alles wat met piercings te maken heeft. Voortbordurend op de alle informatie over piercings blog nu een artikel over de standaard maten van piercings. 

Verschillende piercing soorten en maten

Piercings komen in een aantal soorten zoals barbells, circular barbells en ball closure ringen die op verschillende plekken in het lichaam gedragen kunnen worden. Andere piercings zijn juist weer specifiek bedoeld om te dragen op een plek, zoals bijvoorbeeld een helix schild of een tepelpiercing met een schild. Bij de laatste weet je altijd zeker dat ze in een standaard maat worden geleverd, maar bij bijvoorbeeld ball closure ringen moet je zelf een maat kiezen. Hoe weet je dan elke maat je moet hebben?

Dat is natuurlijk volledig afhankelijk van de plek waar je het sieraad gaat dragen. Afhankelijk van de plek op je lichaam worden piercings vrijwel altijd gezet met 0.8, 1, 1.2, of 1.6 mm dikte. De plek op je lichaam bepaalt dus vaak de dikte van het piercing sieraad.

De lengte is natuurlijk nauw verbonden met de dikte maar er kan vaak met de lengte gevarieerd worden op basis van de vorm van jouw lichaam en exacte locatie van de piercing. Heb je bijvoorbeeld een neuspiercing die relatief hoog op je neusvleugel is gezet dan heb je een langere ring nodig, zonder dat die dikker wordt.  

Alle informatie over piercings

Wil je goede keuzes kunnen maken moet je dus weten welke dikte bij welke piercing plek hoort en wat de meest gangbare lengte is. Daarom heeft Piercing Mania voor alle piercing soorten de standaarden voor je op een rijtje gezet. Je kan die informatie vinden in de blog reeks genaamd ‘Alle informatie over de … piercing’. Daar staat voor elke type aangegeven wat de standaard diktes en lengtes van ieder type zijn.

Het blog bevat nog veel meer algemene piercing kennis. Doe hier je voordeel mee. Als je goed op de hoogte bent van wat er allemaal wel kan en wat er niet kan, dan wordt het aantal geschikte piercings vaak groter. Bovendien voorkom je dat je verkeerde piercings besteld, of nog erger, dat je verkeerde piercing daadwerkelijk gaat dragen.

Piercing kennis voorkomt problemen

Niet alleen de standaard maten zijn van belang om een goeie keuze te kunnen maken. Door goed te weten welke types je op welke plek kan dragen, in de juiste maat en van het juiste materiaal voorkom je makkelijk problemen. Het aanschaffen van verkeerde piercings kan allerlei nare gevolgen hebben.

Te klein maten (of juist te groot) kan in de genezingstijd leiden tot uitgroei. Chirurgisch staal dragen als je piercing holte nog niet genezen is kan leiden tot een nikkelallergie. Door goed te weten wat en wanneer je iets in je lichaam stopt voorkom je al de meeste voor de hand liggende problemen. Des te meer kennis jij over piercings hebt, des te beter.