producten product

Tepelpiercings

Tepelpiercing Shopping Guide

Tepelpiercings kunnen op verschillende manieren worden gezet, maar de standaard tepelpiercing is een rechte, horizontale barbell. Ze staan bij vrijwel iedereen goed en zijn verkrijgbaar in een paar hele vette ontwerpen.


Ben je een beetje beduusd van alle verschillende ontwerpen en maten die er mogelijk zijn? Check dan onze tepelpiercing shopping guide om je op weg te helpen.

Tepelpiercing maten

Een rechte barbell is de meest klassieke soort tepelpiercing. De standaard staaf dikte van een tepelpiercing is 1.6 mm.


De lengte van het staafje verschil van persoon tot persoon, maar de meest gangbare lengte is 16 mm. Voor kleinere tepels begint het meestal bij 12 mm en grotere tepels hebben vaak 19 mm nodig.

Bijzondere ontwerpen, zoals tepelschilden, hebben een langer staafje nodig om er ook ruimte geboden moet worden aan het schild of het hangende sieraad.

nipple-front-facing-barbells-measure-nl
nipple-shield-measure-nl

Afmetingen van tepelschilden

De staaf lengte wordt gemeten op basis van het draagbare deel van het staafje, oftewel tussen de balletjes zonder het schroefdraad.


De juiste lengte is voor iedereen anders. De meest gangbare lengte is ook hier 16 mm, maar het varieert meestal ergens tussen de 12 en 19 mm

Belangrijk is te weten dat de draagbare lengte bij een tepelschild uiteindelijk wordt gemeten door de vrije ruimte tussen het schild of de hanger te meten (zoals de binnen diameter op de afbeelding). De daadwerkelijke staaf lengte is daarmee dus langer dan de draagbare ruimte binnen het schild.

Zoals te zien op de afbeeldingen neemt het schild of de hanger behoorlijk wat ruimte in. Tepelschilden met een staafje van 16 mm hebben daardoor wellicht slechts rond de 12 mm aan vrije ruimte over.


Sommige ontwerpen nemen minder ruimte van het staafje in beslag, maar doorgaans zijn staafjes van tepelschilden vrij kort. Hetzelfde geldt voor tepelpiercings met hangers, afhankelijk van het design.

In het algemeen komt het erop neer dat er meer keuze is aan tepelschilden in het geval van kleinere tepels.

dangling-nipple-piercing-measure-nl
nipple-piercing

Andere sieraden voor de tepel

cn-curved-barbells

Naast piercings speciaal ontworpen voor de tepel zijn er ook andere soorten piercing sieraden die voor de tepel geschikt zijn. Je kunt verschillende ontwerpen proberen en zo een compleet andere look van je tepelpiercing maken.


Een gebogen barbell bijvoorbeeld is naast subtiel ook erg comfortabel om te dragen. Hieronder vind je nog een paar alternatieven die je kunt overwegen.

cn-nipple-clicker

Tepelklikkers zijn makkelijk te gebruiken en prettig om te dragen. Ze zijn minder opvallend dan tepelschilden. Tepelklikkers zijn vaak versierd met steentjes of hebben andere unieke design elementen.

cn-hoops-and-rings

Piercing ringen kunnen ook worden gebruikt als tepelpiercing. Er zijn verschillende soorten ringen om uit te kiezen, zoals circular barbells of segment ringen. Wij raden aan zeker eens te kijken bij de segment ringen met een scharnier sluiting.

Tepelpiercing materialen

De tepel is een gevoelig lichaamsdeel. Daarom is het belangrijk het juiste materiaal te kiezen voor jouw tepelpiercing. Hieronder wat verschillende materiaal soorten.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

Veel tepelpiercing zijn gemaakt van dit metaal. Het bevat wel een beetje nikkel. Vaak kun je het staafje verwisselen voor een titanium variant, wat zeker valt aan te bevelen.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Het implant waardige titanium is het beste wat je kunt krijgen. Het is hypoallergeen, 100% nikkelvrij en het verkleurt niet. De keuze is wellicht iets beperkter, maar titanium is de beste keuze om dagelijks te dragen.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

14 Karaats goud is nog een mooie optie van top kwaliteit. Geel en rosé goud zijn goede opties voor de gevoelige huid aangezien deze nikkelvrij zijn. Met een beetje zorg en onderhoud blijft dit materiaal altijd mooi glimmen.

Acryl

flip voor meer info

Acryl

Licht, kleurrijk en comfortabel. Acryl tepel barbells zijn zeer betaalbaar en ook nog eens nikkelvrij. Een ideaal materiaal om dagelijks te dragen en mag daarom niet ontbreken in je collectie.

Tepelpiercing nazorg

De juiste nazorg routine is essentieel voor elke tepelpiercing. De huid rondom de tepel is zeer gevoelig dus houd het goed schoon met behulp van een zout spray. Gebruik producten met tea tree olie wanneer je last hebt van gevoeligheid, een geïrriteerde huid of lichte ontstekingen.

Salt Spray
Zoutoplossing Spray
Per stuk € 4,25
Waardering:
98%
Salt Spray with Tea Tree
Zoutoplossing Spray met Tea Tree
Per stuk € 4,50
Waardering:
99%
get-a-nipple-piercing

Een tepelpiercing laten zetten

Zit je eraan te denken om een tepelpiercing te laten zetten? Dan is het handig je goed in te lezen voordat je een afspraak maakt bij de piercer. Hoe lang duurt het om te genezen en wat komt er nog meer bij kijken?


Klik op de knop hieronder om meer te weten te komen over het zetten van een piercing.

Nieuwe tepelpiercings