producten product

Tragus Piercing

Tragus piercing Shopping Guide

De tragus piercing is één van de kleinere oor piercings. Er is ontzettend veel keuze aan sieraden die je kunt dragen in je tragus piercing.


In deze shopping guide geven we meer informatie over de tragus piercing in het algemeen, maar ook over maten en materialen voor je tragus sieraden.

Standaard maten van een tragus piercing

We hebben een uitgebreide collectie aan kraakbeen piercings, maar niet elk sieraad past goed bij de tragus piercing. Omdat de tragus piercing een kleine oor piercing is, zal een kleiner piercing ontwerp ook beter passen.


De standaard staaf dikte voor een tragus piercing is 1.2 mm. De standaard staaf lengte is 6 mm. De meest voorkomende bal of steen groottes zijn 3 of 4 mm.

cartilage-stud-measure-nl
daith-tragus-ring-lengths

Tragus ringetjes

Er zijn talloze ontwerpen te vinden voor een tragus studs. Ook zijn er veel piercing ringetjes te vinden die je kunt dragen.


Ook bij een tragus ring is de standaard dikte 1.2 mm. De diameter varieert tussen 6 mm en 8 mm. Elk oor is anders, dus de maten die jij nodig hebt kunnen afwijken van de standaarden.

cartilage-piercing-image2

Andere tragus sieraden

Als je liever iets anders wilt dan de klassieke piercing soorten is er gelukkig voldoende keuze. Sommige andere piercing soorten zijn ook prima geschikt voor de tragus piercing.


Hoewel normale oorbellen vaak ook zullen passen is het goed te beseffen dat deze dunner zijn dan piercings. Als je een oorbel in een piercing gaatje gaat dragen loop je het risico dat je gaatje krimpt, waardoor er later geen piercing staafjes meer doorheen passen.

cn-all-barbells

Barbells zijn vergelijkbaar met de kraakbeen studs die je in de specifieke categorie kunt vinden. Een gebogen barbell daarentegen is een prima alternatief voor een rechte kraakbeen stud. Kies dezelfde maten als bij een stud en wees creatief!

cn-labret-piercings

Labret piercings zijn nog een piercing soort die prima in de tragus passen. Deze piercing soort is erg populair voor diverse piercings omdat het balletje er aan de voorkant op wordt gedraaid. Het platte achterkantje is daarnaast erg comfortabel als je ligt te slapen.

Tragus piercing materialen

Tragus piercings zijn er in uiteenlopende materialen. Ontdek de verschillen hieronder.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

Veelvuldig gebruikt voor de productie van piercing sieraden. 316L chirurgisch staal bevat nikkel en kan soms gevoelig zijn voor verkleuringen. Toch is het een hoogwaardig roestvrij staal dat op zilver lijkt.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Titanium tragus piercings zijn ideaal als je iets zoekt voor altijd mee gaat. Titanium is hypoallergeen en bevat geen nikkel. Het zal daarnaast nooit verkleuren.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

Zoek je een luxe sieraad voor je tragus, kies dan voor 14 karaats goud. Het is goed geschikt om dagelijks te dragen en met een beetje zorg houd je het glimmend en glinsterend.

Bioflex

flip voor meer info

Bioflex

Er zijn veel labrets verkrijgbaar met een bioflex staafje. Het is licht van gewicht en bevat geen nikkel. Bioflex is een mooie optie, maar het staafje is wel wat fragiel.

Je tragus piercing makkelijker in doen

Klassieke tragus studs zijn lastig in te krijgen. We hebben een handige tip om dit gemakkelijker te doen.

change-tragus-piercing

Stap 1

Houd het achterste balletje vast met je duim en wijsvinger en houd het schroefdraad naar voren gericht.

Stap 2

Breng nu het staafje met de top van voren in en schroef de onderdelen aan elkaar door het staafje te draaien.

Tragus piercing nazorg

De juiste nazorg is altijd belangrijk. Piercings in het kraakbeen hebben vaak langer nodig om goed te genezen. Onze Piercing Healing Kit kan helpen dit proces te bevorderen.


Probeer eens onze zoutspray voor het reinigen en combineer dit met onze piercing butter of wonder olie om te helpen bij problemen, ook als je piercing al is genezen.

Healing Kit TT
Piercing Healing Kit
Per set € 13,50
Waardering:
98%
Piercing Wonder Oil - ORIGINAL
Piercing Wonder Oil
Per stuk € 4,95
Waardering:
94%
get-a-cartilage-piercing

Laat een tragus piercing zetten

Ga je een tragus piercing laten zetten? Voordat je een afspraak maakt adviseren we de juiste piercing studio te kiezen.

 

Om je hierbij te helpen hebben we een speciaal artikel geschreven.

Nieuwe tragus piercings