producten product

Upper Lobe Piercing

Categorieën voor de Upper Lobe

Upper lobe piercing Shopping Guide

Als je aan een piercing in de oorlel denkt, dan denk je vast eerst aan klassieke oorbellen. Toch is er een verschil met de upper lobe piercing en in deze shopping guide leggen we het verschil uit.


We helpen je de juiste piercing soorten voor je upper lobe piercing te vinden, en vertellen je meer over de maten en materialen die je kunt vinden.

Upper lobe piercing maten

Upper lobe piercings worden gezet door een piercing artiest met behulp van een naald. Standaard oorbellen daarentegen, worden ook regelmatig geschoten door bijv. een juwelier. Oorbellen zijn een stuk dunner dan piercings, dus is het belangrijk de juiste maten te kiezen voor je nieuwe upper lobe piercing.


De standaard staaf dikte voor een upper lobe piercing is 1.2 mm. De meest gangbare staaf lengte is 6 mm. De top, zoals balletjes en steentjes worden vaak besteld in 3 of 4 mm.

cartilage-stud-measure-nl
lobe-ring-lengths

Upper lobe ringen

Piercing ringetjes zijn zeer goed geschikt voor in de upper lobe. Er zijn veel verschillende soorten piercing ringen die in de oorlel passen. Afhankelijk van de gewenste pasvorm kun je uit diverse diameters kiezen voor een nieuw ringetje.


Ook voor ringen is de standaard staaf dikte 1.2 mm. De afbeelding geeft een idee van de pasvorm per diameter. Houd er wel rekening mee dat geen oor hetzelfde is, dus de benodigde diameter kan per persoon vreschillen.

helix-piercing-model

Andere upper lobe sieraden

Naast klassieke studs en ringetjes zijn er nog meer mogelijkheden. Hoewel je alle kanten op kunt met upper lobe piercing lichten we hier twee geschikte sieraad soorten uit.

 

Lees verder om meer informatie te vinden over labret studs en normale oorbellen voor in de upper lobe.

cn-labret-piercings

De labret piercing is een mooi alternatief voor de klassieke kraakbeen stud. Deze piercing soort is erg comfortabel, met name door het platte achterkantje. Een ander voordeel is dat de op aan de voorkant wordt bevestigd, waar het een stuk eenvoudiger is te verwisselen. Voor een labret in je upper lobe piercing kun je dezelfde maten aanhouden als voor studs.

cn-all-earrings

Normale oorbellen zijn een populair sieraad voor in de oorlellen en daarmee ook voor de upper lobe. Indien je upper lobe piercing met een naald is gezet raden we af om oorbellen te dragen. Omdat de staafjes van oorbellen dunner zijn loop je namelijk het risico dat het gaatje krimpt en daarna piercings niet meer zullen passen.

Upper lobe piercing materialen

Upper lobe piercings komen in diverse materialen. Ontdek er hieronder meer over.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

Upper lobe piercings zijn meestal van 316L chirurgisch staal gemaakt. Solide en betaalbaar, maar in sommige gevallen gevoelig voor verkleuringen. Wees er ook van bewust dat dit materiaal kleine hoeveelheden nikkel bevat.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Titanium upper lobe piercings zijn ideaal als je iets zoekt om dagelijks te dragen. Titanium behoeft geen onderhoud en verkleurt niet. Daarnaast is het hypoallergeen en helemaal nikkelvrij.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

14 Karaats goud heeft een mooie gouden glans. Het heeft een luxe uitstraling en met een beetje aandacht blijft het materiaal mooi. Daarnaast zijn geel en rosé goud ook nog eens nikkelvrij.

Bioflex

flip voor meer info

Bioflex

Bioflex zie je voornamelijk bij labrets. Ze zijn licht van gewicht, flexibel en erg comfortabel om te dragen als oor piercing. Bioflex labrets hebben veelal prachtige tops van luxe materialen zoals echt goud.

Upper lobe piercing nazorg

De juiste nazorg is belangrijk voor je nieuwe upper lobe piercing. Onze Piercing Healing Kit is perfect voor tijdens de genezingsperiode en helpt irritaties en onstekingen te voorkomen of te behandelen.


Voor de dagelijkse reiniging is een zoutoplossing goed geschikt. Gebruik bijvoorbeeld onze zoutspray in combinatie met een piercing butter of piercing wonder olie voor een complete nazorg routine.

Healing Kit TT
Piercing Healing Kit
Per set € 13,50
Waardering:
98%
Piercing Wonder Oil - ORIGINAL
Piercing Wonder Oil
Per stuk € 4,95
Waardering:
94%
cartilage-piercing-image

Laat een upper lobe piercing zetten

Overweeg je een upper love piercing te laten zetten? Denk dan alvast na over de keuze tussen een piercing of oorbel gaatje. Lees verder om meer te ontdekken over de verschillen en wat er allemaal bij komt kijken als je een nieuwe piercing laat zetten.

 

Ook helpen we je om de juiste piercing studio te vinden.

Nieuwe upper lobe piercings