producten product

Wenkbrauwpiercings

Categorieën voor de wenkbrauw

Wenkbrauw piercing Shopping Guide

Wenkbrauw piercings zijn meestal gebogen barbells of piercing ringetjes. Als je een nieuwe piercing voor je wenkbrauw uit gaat zoeken kun je uit vele stijlen en ontwerpen kiezen.


In deze shopping guide zie je welke piercing soorten vaak worden gebruikt voor de wenkbrauw piercing. Ook informeren we je over de juiste manier om je huidige wenkbrauw piercing op te meten.

Wenkbrauw piercing maten

Een wenkbrauw piercing valt behoorlijk op, dus draag je de verkeerde maat dan valt dat behoorlijk op. De maat mogelijkheden bieden ruimte voor een subtiele look of juist een in het oog springende variant.


De standaard staaf dikte voor wenkbrauw piercings is 1.2 mm. De lengte van staafjes en diameter bij ringetjes verschilt per persoon. We raden je daarom aan om je huidige piercing op te meten zodat je makkelijker de juiste maat kunt kiezen.

De afbeeldingen laten zien hoe je op de juiste manier de maten van je piercings op meet.

barbells-measure-nl
seamless-ring-measure
twister-piercing-measure-nl

Wenkbrauw ring maten

Ringen zijn een populaire keuze voor een wenkbrauw sieraad. Er zijn veel verschillende soorten piercing ringetjes die je in je wenkbrauw piercing kunt dragen.


Twister piercings worden op een vergelijkbare manier gemeten als ringetjes. Twisters zijn een opvallender alternatief voor ringen en weten zeker de aandacht te trekken zodra ze in zitten.

Hieronder vind je de meest gangbare maten voor de verschillende piercing soorten die je als wenkbrauw piercing kunt dragen. Kies de lengte of diameter die het beste bij jou wensen past.

cn-curved-barbells

Gebogen barbells

Meest gangbare maten

Dikte 1.2 mm

Staaf lengte 8 - 10 mm

cn-hoops-and-rings

Wenkbrauw ringen

Meest gangbare maten

Dikte 1.2 mm

Diameter 8 - 10 mm

cn-twister-piercings

Twisters

Meest gangbare maten

Dikte 1.2 mm

Diameter 8 - 10 mm

eyebrow-ring

Verschillende wenkbrauw ringen

cn-ball-closure-rings
cn-segment-rings

De verschillende soorten piercing ringen zijn perfect voor de wenkbrauw piercing. Er zijn een paar eigenschappen die je in overweging dient te nemen wanneer je een nieuw ringetje uitzoekt.


Voor zowel de ball closure ringen als segment ringen zonder scharnier heb je een speciale tang nodig om de ring te openen en te sluiten. Een ball closure ring wordt geopend door de ring ietwat te buigen en daarna weer te sluiten zodat er voldoende druk ontstaat om het balletje op zijn plek te houden. Het losse segment bij een segment ring kan eruit gehaald worden of juist teruggezet worden met behulp van de speciale tang. Hoewel we een voordelige tang hebben ontwikkeld zijn er ook veel segment ringen te vinden met een scharnier sluiting die geen tang vereissen.

cn-circular-barbells

Circular barbells zijn bijna iconisch. Door het ontwerp staat deze ring ook bekend als de 'horseshoe' piercing is het een perfecte keuze voor de wenkbrauw piercing. Je kunt gaan voor een bijzondere look door te varieëren tussen balletjes, steentjes of figuren.

cn-seamless-ring

Seamless ringen lijken helemaal rond, maar hebben een kleine opening zodat de ring geopend en gesloten kan worden. Hoewel dunne ringetjes vaak met de hand te openen zijn adviseren we toch het gebruik van de tang om het proces wat makkelijker te maken.

Wenkbrauw piercing materialen

Er is een brede keuze als het aankomt op de materialen voor je nieuwe wenkbrauw piercing. Ontdek hieronder de meest voorkomende materialen.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

316L chirurgisch staal is het meest gekozen materiaal voor nieuwe wenkbrauw piercings. Dit hoogwaardige roestvrij staal ziet er prachtig uit, maar bevat een beetje nikkel. Lees de material guide voor meer informatie.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

De meest luxe wenkbrauwpiercing zijn van 14 karaats goud. Gouden piercings zijn vaak in zowel geel- als witgoud verkrijgbaar. Met een beetje onderhoud blijft je gouden wenkbrauw piercing prachtig.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Als je een hoogwaardig materiaal zoekt dat helemaal geen onderhoud nodig heeft, dan is titanium de beste keuze. Dit materiaal verkleurt nooit en 100% nikkelvrij. Onze titanium wenkbrauw piercings zijn van implant waardig titanium gemaakt.

Wenkbrauw piercing nazorg

Omdat je wenkbrauw altijd zichtbaar is, speelt de nazorg een belangrijke rol. Voorkom een rood ontstoken wenkbrauw piercing door nazorg producten zoals een zoutspray te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld de piercing healing olie. Heb je last van een ontstoken wenkbrauw piercing? Gebruik dan onze Piercing Healing Kit om er snel weer vanaf te komen.

Healing Kit TT
Piercing Healing Kit
Per set € 13,50
Waardering:
98%
Salt Spray
Zoutoplossing Spray
Per stuk € 4,25
Waardering:
98%
get-an-eyebrow-piercing

Laat een wenkbrauw piercing zetten

Zit je eraan te denken om een wenkbrauw piercing te laten zetten? Lees dan verder om te ontdekken waar je allemaal rekening mee moet houden en hoe je de juiste piercing studio kunt uitzoeken.

Nieuwe wenkbrauw piercings