producten product

Hout - Material Guide

Voor liefhebbers is hout een prachtig materiaal. De natuurlijke uitstraling van hout maken het een uniek materiaal. Er zijn niet veel piercing soorten verkrijgbaar in hout. Met name tunnels en plugs lenen zich uitstekend om hele mooie sieraden van hout te maken.

In deze material guide gaan we dieper in op de voor- en nadelen van houten piercing.

Introductie van Hout

Zoals gezegd zijn er niet veel piercing sieraden van hout te vinden. Naast tunnels en plugs zijn ook spiral tapers te vinden van dit bijzondere materiaal. Bij andere piercing soorten is hout niet gebruikelijk, maar je kunt wel enkele piercings vinden met houten onderdelen, zoals houten balletjes.

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten hout, elk met zijn eigen unieke eigenschappen. Dit resulteert in een breed scala aan houten piercing in verschillende kleuren en met unieke patronen. Omdat hout veel lichter is dan metaal, is het een fijn materiaal om te dragen in opgerekte oorlellen. Zeker bij de grotere maten heeft dit verschil in gewicht een grote impact op het draagcomfort.

wood

Voor- en nadelen

Hout heeft een unieke uitstraling.
Licht van gewicht en duurzaam.
Hout is comfortabel tijdens koude dagen.
Bacteriën kunnen zich nestelen in hout.
Hout kan uitdrogen als het geen onderhoud krijgt.
C6H12O6kopie

Hout uitgelegd

6 Koolstof atomen, 12 hydrogene atomen en 6 zuurstof atomen vormen samen de meest voorkomende moleculen in hout. Hout bestaat als zo lang als we weten. De mensheid heeft dan ook oneindig veel toepassingen gevonden voor hout. Ook voor piercings, en dan plugs en tunnels in het bijzonder, is hout een prachtig materiaal.

Houten plugs en tunnels zijn erg comfortabel om te dragen omdat ze licht van gewicht zijn en niet koud aanvoelen. Als je op een winterse dag naar buiten gaat zul je een houten sieraad zeker kunnen waarderen als je dit vergelijkt met metaal.

Houten piercing sieraden worden bewerkt voordat ze gedragen kunnen worden. De oppervlakte wordt fijnmazig geschuurd en het wordt daarna afgewerkt met olie. De olie heeft een beschermend effect voor het hout. Het voorkomt dat het uitdroogt en maakt het daarnaast minder kwetsbaar voor viezigheid en vlekken. Daarnaast geeft de olie het hout een mooie kleur.

Ondanks het beschermende effect van de olie blijft hout toch vatbaar voor het nestelen van viezigheid en bacteriën. Deze kunnen zich nestelen door de open structuur van hout. Houten piercings dienen goed te worden onderhouden. Door ze regelmatig met olie in te smeren blijft het hout verzadigd.

"Smeer je houten piercings regelmatig in met olie om ze verzadigd te houden."

Je kunt diverse plugs, tunnels en tapers van hout vinden op onze website. Hout er wel rekening mee dat houten tunnels een stuk breekbaarder zijn dan plugs or andere massieve ontwerpen.


Rechte stretchers van hout zijn niet geschikt om mee te stretchen. Door de open structuur van hout is dit niet veilig, dus gebruik altijd een stalen of acryl stretcher voor het oprekken van de oorlellen.

Tip!

Wanneer je online zoekt naar een nieuw piercing sieraad kun je de filters gebruiken om alleen piercing van het gewenste materiaal te bekijken.

100% Jojoba Oil (10 ml)
100% Jojoba Olie
Per stuk
€ 4,95
Waardering:
96%
Alcoholdoekjes - twee stuks
Alcoholdoekjes - twee stuks
Per paar
€ 0,35
Waardering:
99%

Onderhoudsinstructies

Voor het onderhoud van houten piercing adviseren we het gebruik van jojoba olie. Jojoba olie is eigenlijk een vloeibare was en daarom perfect voor het onderhoud van houten sieraden. Het geeft daarnaast een mooie glans aan het materiaal. Door je houten sieraden regelmatig met jojoba olie in te smeren voorkom je dat het hout uitdroogt. Uitgedroogd hout is breekbaarder en vatbaarder voor vuil en bacterie vorming.

Vanwege het nestelen van bacteriën in de open structuur adviseren we je om zo nu en dan je houten piercing met alcohol te reinigen. Doe dit voordat je het opnieuw insmeert met olie.

Andere Material Guides

Met material guides zoals deze willen we je helpen om een weloverwogen beslissing te kunnen maken wanneer je een nieuwe piercing bij ons koopt. We hebben een material guide geschreven voor de meest voorkomende materialen in onze winkel.

Als je meer wilt weten over de verschillen tussen de materialen die voor piercings worden gebruikt kun je verder lezen door alle material guides te bekijken. Onze klantenservice kan je ook helpen als je toch nog vragen hebt om erachter te komen welk materiaal voor jou de beste keuze is.