producten product

Neppe Piercings

Neppe piercings Shopping Guide

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom iemand een neppe piercing wilt dragen in plaats van een echte. Wat de reden ook is, er zijn vele prachtige alternatieven voor de echte piercing.


Neppe piercings zijn tevens een handige manier om te ontdekken hoe het eruit ziet voordat je een echte piercing gaat laten zetten. In deze shopping guide vind je meer informatie over de mogelijkheden van neppe piercings.

Hoe werken neppe piercings precies?

Er zijn twee soorten neppe piercings, zogenaamde clip-on piercings en neppe piercings die een echt piercing gaatje nodig hebben. Neppe oor plugs en stretchers bijvoorbeeld hebben een gaatje nodig om doorheen te gaan om het zo te doen lijken alsof je opgerekte oorlellen hebt.


De meeste piercings die een gaatje nodig hebben komen met een staafje van 1.2 mm dik. Ook hebben we dit soort neppe piercings met een dunner staafje zodat het door een normaal oorbel gaatje past.

cn-fake-stretchers
cn-fake-septum-piercings

Clip-on piercings

Clip-on piercings zijn de meest populaire neppe piercings en hebben geen gaatjes nodig om te plaatsen. Het nadeel is dan wel dat ze gemakkelijk uit kunnen vallen.


Gelukkig kunnen de meest clip-on piercings iets verbogen worden zodat ze steviger vast blijven zitten. Sommige clip-on piercings zijn geschikt voor meerdere lichaamsplekken, zoals het oor, de neus etc. Afhankelijk van de plek blijven sommige neppe piercings beter zitten dan anderen.

fake-septum-piercing

3 Redenen om een neppe piercing te dragen

Neppe piercings zijn de perfecte manier om te bepalen of je een echte piercing wilt laten zetten. Daarnaast zijn ze ook leuk om eens een nieuwe look te creëren.

Soms kan een piercing simpelweg niet worden gezet. Bijvoorbeeld als er te weinig zacht huidweefsel aanwezig is om veilig een septum piercing te kunnen zetten. Gelukkig is het lastig te zien of een septum piercing nou echt of toch nep is.

Een piercing past niet bij elke lifestyle. Wellicht keurt je werkgever het niet goed om met piercings op de werkplek te verschijnen of heb je simpelweg niet genoeg tijd voor de nazorg van een echte piercing. Met een neppe piercing heb je wel de lusten, maar niet de lasten.

Sommige mensen zijn bang voor naalden of zien op tegen de lange genezingsperiode van een echte piercing. Het dragen van een neppe piercing kan een goede manier zijn om je nieuwe look eerst uit te proberen.

Neppe piercing materialen

Los van een paar uitzonderingen zijn neppe piercings vrijwel altijd gemaakt van 316L chirurgisch staal. Dit is een type roestvrij staal dat vaak wordt gebruikt om piercings van te maken. Houd er rekening mee dat 316L chirurgisch staal kleine hoeveelheden nikkel bevat.


Naast het standaard zilver zijn er veel andere kleuren beschikbaar. De sieraden kunnen worden gekleurd laagje plating dat over het basismateriaal heen komt. Vergulde piercing sieraden zijn het meest kwetsbaar voor verkleuringen. Onze material guide over 316L chirurgisch staal geeft tips hoe je voorkomt dat je sieraad te snel verkleurt.

piercing-needle

Tijd voor een echte piercing?

Ben je klaar om te stap te zetten en een echte piercing te nemen? Je hebt dan waarschijnlijk nog een hoop vragen voordat je de sprong in het diepe waagt. Uit welke piercings kun je kiezen? En hoe kies je de juiste piercing studio uit?


Wij hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet voordat je een afspraak bij een piercing artiest maakt.

Nieuwe Neppe Piercings