producten product

Tongpiercing

Tongue Piercings

Tongpiercing Shopping Guide

Je mond, en tong in het bijzonder, is een gevoelige plek. Als je op zoek gaat naar een nieuwe tongpiercing is het essentieel om een barbell te bestellen van het juiste materiaal. Daarnaast zijn ook de juiste maten erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je tongpiercing comfortabel draagt.

In deze shopping guide zoomen we in op de tongpiercing. We geven je alle relevante informatie zodat je de perfecte nieuwe barbell voor jouw tongpiercing kunt bestellen. 

Tongpiercing Maten

Het opmeten van een tongpiercing is vrij eenvoudig. Je meet de staaflengte zonder het schroefdraad zoals is aangegeven op de afbeelding. De standaard lengte van een tongpiercing barbell is 16 mm. Toch komt het redelijk vaak voor dat een andere lengte gewenst is.

Het meten van de staafdikte is iets ingewikkelder. Je hebt daar een nauwkeurig meet gereedschap voor nodig, zoals een digitale schuifmaat, die tot 0.1 mm kan meten. De standaard dikte van een tongpiercing is 1.6 mm.

Het onderste balletje is meestal 5 mm groot. De top of het bovenste balletje kan varieren in grootte. Op de productpagina kun je de top of ball grootte vinden.

tongue-piercings-measure-nl
tongue-piercing-with-plating

Kleurrijke Tongpiercings

Wellicht ben je op zoek naar een nieuwe tongpiercing in een specifieke kleur, zoals goud of zwart. Er zijn talloze barbells verkrijgbaar in prachtige kleuren. Toch zijn die niet allemaal geschikt om in de mond te dragen.

Een voorbeeld zijn vergulde barbells. Deze hebben een erg dun laagje goud om het materiaal zitten. Deze plating is niet bestand tegen de invloeden waaraan het bloot wordt gesteld in de mond. Bijvoorbeeld de zuren in dranken tasten de plating aan, waardoor de piercing snel verkleurt.

Verder kun je ook kleurrijke tongpiercings vinden met een PVD plating. Deze moderne plating techniek gebruikt titanium nitride om de barbells van een gekleurd laagje te voorzien. Hoewel deze manier van platen veel duurzamer is dan vergulden, zal ook de PVD plating na verloop van tijd vervagen. We raden het af om vergulde barbells als tongpiercing te dragen. PVD plated barbells zijn prima te gebruken, maar houd het bovenstaande in het achterhoofd.

Barbells volledig van 14 karaats goud zijn niet aan te raden als tongpiercing. Zuren in dranken kunnen erg snel verkleuringen van de piercing veroorzaken. 

Tongpiercing Materialen

Het kiezen van het juiste materiaal voor je nieuwe tongpiercing is enorm belangrijk. Lees meer over de meest voorkomende soorten materialen en neem de tijd om de verschillen te begrijpen.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

Het meest gebruikte materiaal, optioneel met een kleurrijke plating. Dit kwalitatieve roestvrij staal bevat kleine hoeveelheden nikkel. Lees meer over dit mooie materiaal in de material guide.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Titanium barbells zijn de beste keuze voor je nieuwe tongpiercing. Het verkleurt niet en is volledig nikkelvrij. Lees de guide om meer te ontdekken over dit fantastische materiaal voor tongpiercings.

Acryl / Bioflex

flip voor meer info

Acryl / Bioflex

Je kunt ook barbells vinden van acryl en bioflex. Bioflex is meer flexibel, terwijl acryl iets steviger is. Houd er rekening mee dat deze piercing in je mond kunnen breken als je er niet voorzichtig mee bent.

Tongpiercing Nazorg

Je tong is een orgaan en verreist speciale aandacht als je een tongpiercing hebt. Je kunt niet zomaal elk nazorg product gebruiken in je mond.

Er zijn speciale spoelingen voor tongpiercings op de markt. Je kunt er ook voor kiezen thuis een lauwwarme zoutoplossing te maken. Het zal niet lekker smaken, maar is vrij effectief. Spoel met de oplossing in je mond voor tenminste 2 minuten, maar let er op dat je het niet doorslikt.

get-a-tongue-piercing

Wil je een tongpiercing laten zetten?

Of je nou je eerste piercing laat zetten of dat je er al ervaring mee hebt, het is altijd slim om je goed te laten informeren.

Met onderwerpen zoals maten, de genezingstijd en meer is ons artikel over het laten zetten van een piercing een goede bron van informatie voordat je een beslising maakt.

Nieuwe Tongpiercings