Navelpiercing
Navelpiercing Shopping Guide
Lees voordat je een nieuwe navelpiercing besteld onze shopping guide met informatie over navelpiercings.
Je kunt handige filters gebruiken voor specifieke maten, materialen en navelpiercing soorten als je binnen de categorie zoekt naar navelpiercing sieraden.
Gebruik het 'Spring naar' menu om snel het gewenste onderwerp te vinden.
Standaard maten van navelpiercings
De standaard maten voor een navelpiercing zijn 10 mm lengte en 1.6 mm voor de dikte. Als je niet zeker weet welke maat jij moet hebben adviseren we je om je huidige navelpiercing op te meten.
Er zijn afwijkende dikte en lengte maten verkrijgbaar. Hieronder geven we meer informatie over de alternatieve maten.
Alternatieve maten van een navelpiercing
Hoewel de standaard dikte 1.6 mm is kan het zijn dat je een staafje van 1.2 mm dik nodig hebt voor jouw navelpiercing.
De meest voorkomende alternatieve lengte maten zijn 8 mm en 12 mm, maar daarnaast hebben we er ook enkele met staafjes van 6 mm en 11 mm.
Er zijn veel navelpiercings verkrijgbaar waarvan het staafje verwisselbaar is. Zo kun je achteraf eenvoudig het standaard staafje vervangen voor een andere lengte maat. Ook kun je dan kiezen voor een titanium staafje, wat nikkelvrij is. Deze kun je vinden bij de piercing accessoires.
Breekbare navelpiercings
Er zijn zoveel verschillende ontwerpen te kiezen dat er altijd wel iets geschikts bij zit. Houd er wel rekening mee dat sommige navelpiercing soorten behoorlijk fragiel kunnen zijn.
Je moet er niet aan denken dat je navelpiercing achter een kledingstuk blijft haken met alle mogelijke gevolgen van dien. Om ongelukken te voorkomen zijn veel navelpiercings specifiek ontworpen om af te breken als er teveel druk op komt te staan. Wel zo veilig, maar daardoor kunnen ze ook onbedoeld breken.
Navelpiercings met een hanger zijn erg populair. Hoe meer kristallen, figuurlijke lijnen of hangende onderdelen je bindt, des te kwetsbaarder de navelpiercing is. Draag navelpiercings met hele grote hangers daarom niet permanent.
Klassieke ontwerpen met gladde balletjes zijn perfect voor elke dag en gaan veelal langer mee dan navelpiercings met hangers. Wees er wel van bewust dat navelpiercings met figuren en steentjes vaak een gelijmd staafje hebben en daardoor breekbaarder zijn.
Navelpiercing materialen
Navelpiercings zijn er in uiteenlopende materialen. Ontdek er hieronder meer over.
316L chirurgisch staal
flip voor meer info
316L chirurgisch staal
Het meest voorkomende materiaal bij navelpiercings. 316L chirurgisch staal is een hoogwaardig roestvrij staal in een zilveren kleur. 316L chirurgisch staal kan verkleuren als brass wordt toegevoegd en bevat kleine hoeveelheden nikkel.
Titanium
flip voor meer info
Titanium
Een van de beste materialen die je kunt kiezen. Titanium navelpiercings verkleuren niet en zijn geheel nikkelvrij. Als je een navelpiercing laat zetten worden ook titanium navelpiercings gebruikt.
Acryl
flip voor meer info
Acryl
Acryl is zowel kleurrijk als betaalbaar. Navelpiercings van acryl zijn een goede optie als je een comfortabele navelpiercing wilt die niet veel weegt. Elke navelpiercing collectie kan er daarom wel een paar gebruiken.
14 Karaats goud
flip voor meer info
14 Karaats goud
Ga voor een echt gouden navelpiercing als je iets heel bijzonders wilt. Er zijn talloze ontwerpen te vinden van 14 karaats goud, veelal verkrijgbaar in zowel geel- als witgoud. Met een beetje onderhoud blijft je gouden piercing altijd mooi.
Navelpiercing nazorg
Voor een navelpiercing is een dagelijkse nazorg routine te adviseren. Houd je piercing goed schoon met behulp van een zoutspray. Als je last hebt of krijgt van een gevoelige navelpiercing, dan kun je een product gebruiken met tea tree olie erin. Onze Piercing Healing Kit is de perfecte set voor tijdens het genezingsproces.
Neem ook eens een kijkje bij ons butters en balms voor een hydraterend effect en om ontstekingen te voorkomen.
Een navelpiercing laten zetten
Zit je eraan te denken om een navelpiercing te laten zetten? Wellicht heb je eerst nog wat vragen. Hoe lang duurt het om te genezen? En wat moet ik nog meer weten voordat ik een piercing laat zetten?
Lees er meer over in ons speciale artikel zodat je goed geïnformeerd je beslissing kunt nemen.