producten product

Oorbellen

Oorbellen Shopping Guide

Oorbellen en piercing gaan soms hand in hand. Maar toch is er een groot verschil tussen beide wanneer het aankomt op de dikte van de staafjes.


We maken daarom een duidelijk onderscheid tussen oorbellen en oor piercings. Oorbellen worden meestal geschoten in de oorlel zonder kraakbeen. 

Oor piercings daarentegen worden altijd met een naald gezet en vind je veelal in het kraakbeen.

In deze shopping guide kijken we specifiek naar oorbel sieraden en helpen we je de mooiste oorbellen te vinden. Lees meer over de verschillende materialen en ontdek welke maten je moet hebben.

Maten van oorbellen

Oorbellen komen in vele soorten en maten, dus als we het hebben over de maten dan kijken we specifiek naar het gedeelte dat door het oorbel gaatje gaat.


De dikte van oorbellen kan variëren tussen 0.6 mm, 0.8 mm tot maximaal 1.0 mm. De meest gangbare dikte van oorbel staafjes is 0.8 mm.

De meeste oorbellen worden geschoten. Volledig genezen oorbellen die met een pistool zijn geschoten zijn vaak flexibel genoeg voor staafjes tot 1.0 mm dik. Als je twijfelt kies dan voor de veilige optie en houd het op maximaal 0.8 mm.

earrings_pattern
ear_party

Oorbellen of piercings?

Als je sieraden draagt in zowel de oorlel als het kraakbeen heb je zeer waarschijnlijk zowel oorbel als piercing gaatjes. Met zoveel verschillende soorten piercings en oorbellen, kun je door te combineren jouw unieke look vinden.


Wees ervan bewust dat je niet zomaar elke oor piercing in de gaatjes in het oor kunt dragen en dat je niet zomaar elke oorbel in een piercing gaatje kunt dragen.

piercing-gun

Oorbel gaatjes zijn meestal geschoten met een pistool. Voor dit soort gaatjes kun je sieraden dragen met staafjes tot maximaal 1.0 mm dik. Als je oorbel gaatje niet heel flexibel is houd je beter bij maximaal 0.8 mm.

piercing-needle

Piercing gaatjes worden gezet met een naald. Piercing gaatjes in het oor hebben een standaard staaf dikte van 1.2 mm. Als je oorbellen of piercings draagt met een dunner staafje loop je het risico dat het gaatje krimp en er later geen piercings meer in passen.

Oorbel materialen

Oorbellen komen in talloze materialen. Hieronder lichten we de meest voorkomende materialen voor oorbellen uit.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

Als je op zoekt bent naar betaalbare oorbellen, dan zijn die van 316L chirurgisch staal vaak de beste keuze. Er is veel keuze in oorbellen van dit materiaal, maar wees ervan bewust dat 316L chirurgisch staal nikkel bevat. Lees de material guide om te zien welke varianten snel verkleuren.

.925 Sterling zilver

flip voor meer info

.925 Sterling zilver

Oorbellen van .925 sterling zilver zijn ongekend populair. De unieke kleur van zilver is prachtig en moeilijk te evenaren. Sterling zilver staat erom bekend gevoelig te zijn voor verkleuringen, dus houd ze goed droog. Met een beetje onderhoud bijven echte zilveren oorbellen mooi.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

Als je wat meer te besteden hebt zijn oorbellen van 14 karaats goud waarschijnlijk de beste optie. Luxe oorbellen gemaakt van goud springen in het oog. 14 Karaats goud heeft een beetje onderhoud nodig, maar kan een leven lang mee gaan.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Titanium oorbellen zijn wat moeilijker te vinden, maar zijn zeker het overwegen waard. Wanneer je gevoelig bent voor metalen of specifiek nikkel is titanium simpelweg de beste keuze voor jouw nieuwe oorbellen. Titanium oorbellen zijn simpelweg van de hoogst mogelijke kwaliteit en je hebt er geen omkijken naar.

Oorbel nazorg

Heb je last van gevoelige oorbel gaatjes? Overweeg dan om een nazorg product te gebruiken. De meeste ontstoken of gevoelige oorbellen komen door vieze oorbellen. We raden daarom aan oorbellen altijd even schoon te maken voordat je ze in doet. Door een nazorg product zoals een zoutspray met tea tree olie te gebruiken heeft een genezen oorbel gaatje verder weinig aan nazorg nodig.

Salt Spray with Tea Tree
Zoutoplossing Spray met Tea Tree
Per stuk € 4,50
Waardering:
99%
Piercing Wonder Oil - ORIGINAL
Piercing Wonder Oil
Per stuk € 4,95
Waardering:
94%
getting-earring-pierced

Laat een nieuwe oorbel schieten

Wil je graag een nieuwe oorbel laten schieten? Lees dan eerst ons artikel over het zetten van een nieuwe piercing. Daarin bespreken we ook het verschil tussen een gaatje latens schieten of een piercing laten zetten met een naald.

Nieuwe oorbellen