producten product

Labret Piercings

Labret piercing Shopping Guide

Labret piercings zijn ontzettend in trek, met name door het eenvoudige en daarmee comfortabele ontwerp. De labret is veelzijdig en de perfecte keuze voor veel soorten piercings.

Labret studs hebben een platte achterkant aan de ene kant van het staafje en een top die los kan worden gedraaid aan de andere kant. De tops variëren van eenvoudige balletjes tot prachtige figuren.

In deze shopping guide lees je meer over de verschillende soorten labret piercings. Daarnaast helpen we je bij het kiezen van de juiste maten en materialen voor jouw nieuwe labret piercing.

Labret piercing maten

Labrets zijn vaak te bestellen in verschillende diktes en lengtes. De staaf dikte en staaf lengte die je nodig hebt voor jouw piercing kan afwijken van de standaard maten. De afbeelding laat zien hoe een labret piercing precies wordt opgemeten.

labret-stud-measure-nl

Als je niet zeker weet welke maten je nodig hebt kun je hieronder een overzicht vinden van de standard of meest gangbare maten voor populaire piercings.

 

Daarnaast kun je op elke productpagina in onze webshop een size guide vinden met handige maat informatie voor de verschillende piercings.

ear

Labrets zijn geschikt voor de meeste kraakbeen piercings.

Standaard maten

Dikte 1.2 mm

Lengte 6 mm

lips

Labrets worden gebruikt voor diverse soorten lip piercings.

Meest gangbare maten

Dikte 1.2 mm

Lengte 8 - 10 mm

nose

Een goed alternatief voor de klassieke neuspiercings.

Standaard maten

Dikte 1.0 mm

Lengte 6 mm

lip-piercing

Verschillende soorten labrets

Labret piercings zijn verkrijgbaar in diverse stijlen met verschillende soorten schroefdraad. Hieronder meer informatie over de meest voorkomende soorten labrets.


Daarnaast is er een specifieke soort labret die alleen voor lip piercings geschikt is, de lip loop. Het gebogen deel loopt mooi over de lip, terwijl het rechte gedeelte het gaatje gaat. De keus is vrij beperkt, maar het is een klassieke look voor een lip piercing.

cn-labret-standard-threaded

Extern geschroefde labrets worden gezien als de standaard labret piercing. Het schroefdraad bevind zich aan de buitenkant van het staafje en binnenin het balletje. Ze passen het beste in een volledig genezen piercing gaatje omdat het schroefdraad scherp kan zijn. Voor nieuwe piercings adviseren we een intern geschroefde labret.

cn-labret-internally-threaded

Bij intern geschroefde labrets zit het schroefdraad binnen het staafje en heeft een balletje een uitwendig staafje met schroefdraad. Hierdoor kan het staafje soepel worden ingebracht en de top er eenvoudig worden opgedraaid. Als je piercing gevoelig is of nog geneest is dit type labret een goede keuze.

cn-labret-threadless

Threadless labrets zijn uniek, want ze hebben helemaal geen schroefdraad. De tops hebben een pin die een beetje gebogen moet worden in het staafje. Door de buiging blijft de top goed stevig vastzitten. De specifieke instructies hiervoor vind je op de product pagina's.

cn-labret-push-fit

Push-fit labrets komen vaak met een bioflex staafje. De tops zijn veelal gemaakt van 14 karaats goud of een ander metaal. De pin van deze labrets hebben weerhaakjes om in het staafjte te blijven zitten. Houd er wel rekening mee dat push-fit labrets erom bekend staan dat de top uit kan vallen. Desondanks worden ze veel gebruikt voor lip piercings en gevoelige kraakbeen piercings.

Labret piercing materialen

Als je shopt voor een nieuwe labret piercing kun je uit verschillende materialen kiezen. Hieronder meer informatie over de meest voorkomende materialen.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

Het meest gebruikte materiaal. 316L chirurgisch staal is een hoogwaardig roestvrij staal dat lijkt op zilver, maar vaak ook in andere kleuren te krijgen is. Het bevat kleine hoeveelheden nikkel.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Er zijn meer dan genoeg titanium labrets in onze collectie te vinden. Voor een labret van hoogwaardige kwaliteit kies je voor implant waardig titanium. Titanium is tevens nikkelvrij en verkleurt niet.

Bioflex

flip voor meer info

Bioflex

De meeste push-fit labrets zijn gemaakt van bioflex. Het is erg licht en 100% nikkelvrij. Bioflex labrets zijn flexibel, maar ook breekbaar.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

De meest luxe labrets van allemaal. 14 Karaats gouden labrets zijn zowel voor iedere dag als voor bijzondere gelegenheid een goede keuze. In combinatie met bioflex labret staafjes zijn gouden labret tops betaalbaar en ideaal voor de lip.

Labret piercing nazorg

Goede nazorg is de basis voor een gezonde piercing. Een normale zoutspray is goed voor het schoonhouden van je piercing. Heb je last van een gevoelige labret piercing, gebruik dan een product met tea tree olie erin. Een tea tree product helpt te voorkomen dat bacteriën zicht nestelen en verlicht bij pijn. Vermijd producten met alcohol op en rondom je labret piercing omdat het de huid kan uitdrogen en het genezen niet bevordert.


We hebben ook een Piercing Healing Kit met een selectie van producten die helpen bij piercing bultjes en onstoken piercings.

Healing Kit TT
Piercing Healing Kit
Per set € 13,50
Waardering:
98%
Salt Spray
Zoutoplossing Spray
Per stuk € 4,25
Waardering:
98%
cartilage-piercing-image

Een labret piercing laten zetten?

Afhankelijk van wat voor piercing je wilt kan de labret het perfecte sieraad zijn. Je piercing studio kan je helpen bij kiezen van de meest geschikte soort piercing voor tijdens de genezingsperiode.


Als je eerst meer wilt weten over wat erbij komt kijken als je een piercing laat zetten kun je ons artikel hierover lezen.

Nieuwe labret piercings