producten product

Tunnels en Plugs

Tunnels en Plugs Shopping Guide

Tunnels en plugs zijn erg populair onder piercing fanaten. Er is ontzettend veel mogelijk door het gebruik van verschillende materialen. Hierdoor bieden deze piercinsg eindeloze mogelijkheden voor creatieve ontwerpen en stijlen.


Er zijn 5 verschillende types tunnels en plugs. Hieronder kun je meer ontdekken over deze verschillende soorten. Daarnaast zie je hoe tunnels en plugs precies worden gemeten en helpen we je de juiste tunnel of plugs te kiezen voor jouw situatie.

Tunnel en plug maten

Het opmeten van tunnels en plugs is vrij eenvoudig. Om nauwkeurig te meten is een schuifmaat nodig. Een lineaal of rolmaat kan vaak ook prima werken, maar is niet altijd nauwkeurig genoeg om juist te meten.

tunnels-plugs-measure-nl

Het kiezen van de juiste maat voor je tunnel of plug is vergelijkbaar met het kiezen van de staaf dikte bij andere piercings. Sommige tunnel en plug soorten vereisen wat flexibiliteit van je oorlel en zijn daarom enkel geschikt voor volledig genezen oorlellen.

belly-bars-measure
tunnels-plugs

Verschillende soorten tunnels en plugs

Met 5 verschillende soorten tunnels en plugs is er genoeg keuze om voor iedereen een geschikte tunnel of plug te vinden. Elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen.


Single-flared en no-flared plugs of tunnels komen niet zo heel veel voor. Omdat er bij dit type geen opstaande rand aan één van de twee of aan beide kanten zit, zijn deze erg geschikt voor het stretchen van de oren. Meer informatie over het stretchen kun je onderaan deze pagina vinden. Hieronder kijken we eerst naar de meest populaire soorten tunnels en plugs.

cn-plugs-tunnels-screw-fit

Screw-fit tunnels en plugs zijn absolute bestsellers. Ze hebben weinig flexibiliteit van de oorlellen nodig, waardoor ze erg gemakkelijk in en uit te doen zijn. Door het schroefdraad zijn ze niet ideaal voor net opgerekte oorlellen, maar voor genezen oorlellen zijn ze ideaal.

cn-plugs-tunnels-double-flared

Double-flared tunnels en plugs zijn de meest gangbare soort tunnel of plug. Met opstaande randjes aan beide kanten is het belangrijk dat je oorlellen volledig genezen zijn, zodat ze flexibel genoeg zijn om de tunnel of plug in te krijgen. Door de opstaande randjes blijft de tunnel of plug vervolgens goed op zijn plek zitten.

cn-plugs-tunnels-saddle-fit

De saddle-fit tunnels en plugs hebben meer gebogen randjes en lijken daarom meer op een zadel. Ze zitten over het algemeen erg comfortabel, maar kunnen iets makkelijker uitvallen dan andere soorten. Omdat de buitenkanten dikker zijn dat het middendeel zijn ze alleen geschikt voor genezen oorlellen.

Tunnel en plug materialen

De materialen waar je uit kunt kiezen voor een nieuwe tunnel of plug zijn andere dan andere piercings. Materials zoals hout en steen zijn prachtig en erg in trek. Ontdek er hieronder meer over.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

316L chirurgisch staal wordt veel gebruikt voor tunnels en plugs. Het een kwalitatief roestvrij staal, maar bevat kleine hoeveelheden nikkel. Het kan ook oncomfortabel zijn bij koude temperaturen.

Acryl

flip voor meer info

Acryl

Acryl is erg comfortabel om te dragen. Tunnels en plugs van acryl zijn licht van gewicht en veelal goedkoper dan stalen varianten. Kies uit vrolijke kleuren en mooie prints bij acryl tunnels en plugs.

Hout

flip voor meer info

Hout

Hout heeft wat onderhoud nodig om te voorkomen dat het uitdroogt. Tijdens koude dagen zijn houten tunnels en plugs de beste keuze. Omdat het een natuurlijk materiaal is kunnen kleuren en vormen per stuk iets afwijken. Ook voor de maat dien je een marge aan te houden.

Natuurlijk

flip voor meer info

Natuurlijk

Tunnels en plugs van natuurlijke materialen zijn een mooi alternatief voor de standaard materialen. Deze materiaalgroep bestaat uit verschillende materialen zoals steen of glas, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Lees er meer over in de material guide.

Tunnels en plugs nazorg

De nazorg van tunnels en plugs is een beetje anders dan bij reguliere piercings. Bacteriën kunnen zich nestelen in de ruimte tussen de tunnel en de huid, waardoor het kan gaan ruiken. Was. je oren daarom regelmatig en gebruik piercing balm om je oorlellen fris te houden.


Ook raden we jojoba olie aan. Het houd huid de lekker zacht en voorkomt dat zowel je oorlel als houten tunnels en plugs uitdrogen.

100% Jojoba Oil (10 ml)
100% Jojoba Olie
Per stuk
€ 4,95
Waardering:
96%
Piercing healing butter
Piercing Healing Butter
Per stuk € 5,99
Waardering:
97%
ear-stretching

Overweeg je je oren op te rekken?

Wil je je oren gaan stretchen? Als je al een gaatje hebt kun je direct beginnen om je oren op te rekken.


Lees meer over het oprekken van de oorlellen en vind complete stretch sets op onze pagina over oren strechen.

Nieuwe tunnels en plugs