Stretch Handleiding

Het stretchen van de oren is populairder dan ooit. Met behulp van deze stretch handleiding kun je thuis zelf je oren oprekken op de juiste manier. Het oprekken van de oren is niet zonder risico. Op deze pagina geven we je tips om op een veilige manier je oren te stretchen.

Deze stretch handleiding is geschreven om te gebruiken in combinatie met onze speciale stretch sets, waar ook alle benodigde nazorg producten in zitten. Als je niet met zo'n specifieke set stretcht benoemen we ook alternatieven om te gebruiken.

Wat heb je nodig?

Om veilig te stretchen heb je eerst de juiste producten nodig. Zorg er ten eerste voor dat je de rechte stretchers hebt die zijn gemaakt van staal of acryl. Niet elke tunnel of plug is geschikt om te dragen direct na het oprekken. Wij raden aan om single-flared plugs of tunnels te dragen. Deze hebben een o-ring aan één kant. Gebruik in geen geval double-flared tunnels of plugs, aangezien de opstaande randen alleen geschikt zijn voor volledig herstelde oorlellen.

Je hebt ook een glijmiddel nodig tijdens het proces. Wij raden aan om jojoba olie en piercing boter te gebruiken. Als je geen gebruik maakt van onze stretch sets, dan kun je als alternatief ook olijfolie en vaseline gebruiken.

cn-ear-stretchers

Stretchers

cn-plugs-tunnels-single-flared

Stretch Plugs / Tunnels

cn-aftercare-oil

Jojoba Olie

cn-aftercare-can

Piercing Boter

Voordat je begint

Begin eerst met een aangenaam lange en warme douche. Was je oren grondig en laat de bloedsomloop in je oren op gang komen door het warme water.

Reinig zowel de stretcher(s) als de plug(s). Breng vervolgens wat piercing boter op beide aan.

Stap 1

Masseer je oorlel om de bloedsomloop te bevorderen. Gebruik de jojoba olie om het oor in te smeren zodat het lekker glibberig wordt.

Houd nu de met boter ingesmeerde stretcher voor het gaatje in je oor. Druk de stretcher in één soepele beweging door je gaatje. Druk niet onnodig hard om pijn te voorkomen.

Laat nu de stretcher rusten op het dikste punt.

Stap 2

Neem een plug in dezelfde maat. Druk met de plug de stretcher uit je oor. Doe dit op een manier zodat ze van plek wisselen. Zorg ervoor dat de plug goed op zijn plek zit zodra de stretcher eruit is.

Breng tot slot de o-ring aan op de plug en gun je oor nu eerst even wat rust.

Stap 3

Direct na het stretchen zal je oor waarschijnlijk erg gevoelig zijn. Blijf er zoveel mogelijk af en zorg dat je oor goed in de olie blijft zitten voor de rest van de dag.

Gebruik de piercing boter om je oren goed gehydrateerd te houden in de dagen die volgen.

Stap 4

Stretchen is zwaar voor je oorlellen. Het genezingsproces duurt meestal 4 tot 6 weken. Zorg er voor dat je oorlellen volledig zijn genezen voordat je verder gaat naar de volgende maat.

Handige Tips

We hebben een paar handige tips die je stretch proces zo aangenaam mogelijk maken.

warning

Neem de tijd om te stretchen. Ga niet te snel door naar de volgende maat. Als je te snel verder gaat met oprekken loop je het risico om littekenweefsel te creëren.

tip

Wil je graag andere soorten plugs of tunnels dragen tijdens het genezingsproces dan de speciale stretch plugs? Vermijd in dat geval double-flared tunnels en plugs!

care

Zijn je oorlellen na twee dagen nog steeds erg gevoelig of krijg je last van een ontstoken oor? Op onze website kun je nazorg producten met tea tree olie vinden om daar vanaf te komen.