Gekleurde ball closure ring met een draai en vast balletje
Let op! Voor deze piercing ring heb je een speciale tang nodig om de ring te openen en te sluiten. Klik hier voor deze tang of lees er meer over via de informatie hierboven.
Ball Closure Ringen - Size Guide
Zoals op de afbeelding is te zien wordt de diameter van een ball closure ring gemeten als de binnen diameter. Je kunt deze meten met een lineaal of iets vergelijkbaars.
Het meten van de dikte is iets ingewikkelder. We raden aan dit te doen met behulp van een digitale schuifmaat om de dikte accuraat te kunnen meten.
Om je op weg te helpen met het bestellen van de juiste maten voor jouw nieuwe ball closure ring hebben we overzicht gemaakt met standaard of meest gangbare maten voor populaire lichaamsplekken. Voor sommige lichaamsplekken, zoals het kraakbeen of de clit, kan de benodigde maat afwijken. Bekijk de categorie pagina van jouw lichaamsplek voor meer specifieke maat informatie.
Navel
Standaard maten
Dikte 1.6 mm
Diameter 10 mm
Kraakbeen
Meest gangbare maten
Dikte 1.2 mm
Diameter 6 - 8 mm
Clit
Meest gangbare maten
Dikte 1.2 mm
Diameter 8 - 10 mm
Wenkbrauw
Meest gangbare maten
Dikte 1.2 mm
Diameter 8 - 10 mm
Tepel
Meest gangbare maten
Dikte 1.6 mm
Diameter 12 - 19 mm
Neus
Standaard maten
Dikte 0.8 mm
Diameter 8 mm
Septum
Standaard maten
Dikte 1.2 mm
Diameter 8 mm
316L Chirurgisch Staal - Material Guide
316L chirurgisch staal is veruit het meest voorkomende materiaal bij piercing sieraden. De naam creërt soms verwarring, waardoor mensen 316L chirurgisch staal aanzien voor chirurgisch staal.
In deze material guide leggen de verschillen uit. Daarnaast kijken we naar de voor- en nadelen en informeren we je over het juiste onderhoud van 316L chirurgisch stalen sieraden.
Introductie van 316L chirurgisch staal
316L chirurgisch staal is een hoogwaardig roestvrij staal. Om meer precies te zijn is het 'chirurgisch roestvrij staal'. Het materiaal is robuust, duurzaam en betaalbaar. De combinatie van metalen die worden gebruikt om 316L chirurgisch staal te produceren maken het proces eenvoudiger dan hardere metaalsoorten zoals titanium. Later op deze pagina duiken we daar dieper op in.
Hoewel piercings van 316L chirurgisch staal het meest voor komen, zijn ze niet voor iedereen geschikt. Mensen die gevoelig zijn voor metalen, en dan nikkel in het bijzonder, kunnen er niet goed tegen. Gelukkig zijn er voldoende alternatieve nikkelvrij piercings, zoals titanium sieraden.
316L chirurigsch staal is erg hard, waardoor het lastig is om er fijne details van piercings en oorbellen mee te maken. Om de sieraden betaalbaar te houden wordt vaak een tweede materiaal gebruikt voor de sierlijke details. Brass is het meest gebruikte metaal omdat brass erg kneedbaar is. Wees ervan bewust dat piercings en oorbellen waarvoor brass is gebruikt erg kwetsbaar zijn voor verkleuringen.
Als je op zoekt bent naar een sieraad van 316L chirurgisch staal dat je permanent voor een lange tijd kunt dragen, kies er dan één die zonder brass is gemaakt. Als een tweede materiaal is gebruikt staat dit aangegeven op het tabblad 'meer informatie' van de productpagina.
Voor- en nadelen
316L Chirurgisch staal uitgelegd
316L chirurgisch staal is de officiële benaming voor deze combinatie van metalen die samen 'chirurgisch roestvrij staal' maken. The L staat voor 'Low Carbon' oftewel een laag koolstof gehalte dat wordt toegevoegd om het metaal harder en sterker te maken. Nikkel, wat er ook om bekend staat het metaal harder te maken, wordt ook toegevoegd om het lage koolstof gehalte te compenseren. Hoewel het slechts een hele kleine hoeveelheid nikkel bevat is het materiaal daardoor niet geschikt voor mensen met een nikkelallergie. De beste alternatieven zijn dan titanium of 14 karaats geel goud.
316L chirurgisch staal wordt soms aangezien voor chirurgisch staal. Hoewel de namen erg veel op elkaar lijken zijn de daadwerkelijke metalen toch heel anders. Zonder het onnodig ingewikkeld te maken, is het grote verschil dat chirurgisch staal een implant waardige classificering heeft. Naast andere unieke eigenschappen bevat chirurgisch staal geen nikkel. Chirurgisch staal is vele malen duurder dan 316L chirurgisch staal. Dit verklaart ook waarom de meeste piercing sieraden gemaakt zijn van 316L chirurgisch staal.
Hoewel sommige piercing artiesten piercings van chirurgisch staal gebruiken, zullen de meest studio's gebruik maken van titanium piercing sieraden.
"For people sensitive to metals, and Nickel in particular, Titanium or 14 kt. Gold are the best alternatives."
Piercing sieraden in een glimmende zilveren kleur zijn altijd erg populair. 316L chirurgisch staal is gepolijst en lijkt erg veel op zilver. In tegenstelling tot echt sterling zilver blijft 316L chirurgisch staal veel langer mooi. 316L is simpelweg robuuster dan sterling zilver. Zeker wanneer je de onderhoudsinstructies volgt zal je piercing van 316L chirurgisch staal jarenlang mooi blijven.
Tip!
Wanneer je nieuwe piercings zoekt, maak dan gebruik van de filters om alleen piercings te bekijken van het gewenste materiaal.
Verguld en kleurrijk
Klassiek zilver is prachtig en past bij praktisch elke outfit. Toch zijn er genoeg redenen waarom we kleurrijke ontwerpen willen. Piercings zijn vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren. Geel goud of rosé goud zijn niet lastig te vinden op onze website. Ook zwarte piercings zijn erg in trek. Welke kleur je ook zoekt, je kunt praktisch elke kleur van de regenboog vinden.
Veel van die kleurrijke piercings zijn gemaakt van 316L chirurgisch staal. De piercing wordt dan verguld met een ander materiaal dat in de kleur voorziet. De meest toegepaste coating (plating) technieken zijn vergulden met goud en PVD plating. Indien een plating is toegepast staat dit vermeld op de product pagina. Je kunt op de informatie klikken voor meer gedetaileerde informatie over toegepaste plating.
Houd er rekening mee dat het vergulde laagje erg dun is. Het kan snel verdwijnen als je er niet voorzichtig mee bent. Als je gevoelig voor metalen of nikkel bent zijn dit soort sieraden niet geschikt, omdat het dunne laagje contact met de houd niet goed beschermd. Op enig moment zal je houd in contact komen met de 316L chirurgisch stalen laag eronder.
Onderhoudsinstructies
Het juiste onderhoud verlengt de levensduur van je piercing sieraden aanzienlijk. Zoals eerder gezegd is 316L chirurgisch staal met toegevoegd brass zeer gevoelig voor verkleuringen. Als brass is gebruikt als tweede materiaal is het erg belangrijk het sieraad goed droog te houden om verkleuringen te voorkomen.
Voor met goud vergulde sieraden raden we aan deze niet te dragen tijdens het douchen of zwemmen. Sieraden met een andere plating zijn iets minder kwetsbaar, maar ook bij deze raden we je aan voorzichtig te zijn. Spoel het sieraad na met zoet water als het in contact is gekomen met zout water. Stel de sieraden niet bloot aan parfum, haarspray, makeup en chemische reinigingsmiddelen.
Piercings van 316L chirurgisch staal zonder plating kun je ontsmetten met alcohol. Daarnaast kun je ons speciale poetsdoekje voor sieraden gebruiken om het sieraad weer als nieuw te laten glanzen. Reinig piercings en oorbellen met een plating nooit met alcohol. Reinig ze met lauw warm water en een beetje milde zeep.
Andere Material Guides
Met material guides zoals deze willen we je helpen om een weloverwogen beslissing te kunnen maken wanneer je een nieuwe piercing bij ons koopt. We hebben een material guide geschreven voor de meest voorkomende materialen in onze winkel.
Als je meer wilt weten over de verschillen tussen de materialen die voor piercings worden gebruikt kun je verder lezen door alle material guides te bekijken. Onze klantenservice kan je ook helpen als je toch nog vragen hebt om erachter te komen welk materiaal voor jou de beste keuze is.