producten product

Standard Lobe Piercing

Categorieën voor de Standard Lobe

Standard lobe piercing Shopping Guide

De meeste mensen dragen normale oorbellen in hun oorlellen. Toch zijn er ook die een standard lobe piercing hebben laten zetten door een piercing artiest. In deze shopping guide ontdek je de mogelijkheden voor zowel oorbel gaatjes als voor piercing gaatjes.

 

Lees verder voor relevante informatie over de standard lobe piercing en klassieke oorbellen.

Standard lobe piercing maten

Standard lobe piercings zijn net als andere oor piercings. Ze worden gezet met een piercing naald door een piercing studio. Standaard oorbellen daarentegen, worden vaak geschoten, bijvoorbeeld door een juwelier. Oorbel sieraden zijn een stuk dunner dan piercings, dus let goed op bij het kiezen van de maten van je nieuwe standard lobe piercing.

 

De standaard staaf dikte voor een standard lobe piercing is 1.2 mm. De lengte van het staafje is standaard 6 mm. Balletjes zijn meestal 3 mm aan de onderkant en steentjes als top doorgaans 4 mm.

Voor oorbel gaatjes is de meest voorkomende staaf dikte 0.8 mm. De meeste oorbel gaatjes kunnen staafjes hebben met een dikte tot maximaal 1.0 mm.

cartilage-stud-measure-nl
lobe-ring-lengths

Standard lobe ringetjes

Piercing ringen worden ook vaak gedragen in de standard lobe piercing. Van simpele gladde ringetjes tot met kristallen versierde varianten, er is meer dan voldoende om uit te kiezen voor een lobe piercing. Afhankelijk van je voorkeuren voor een strakke of juist losse pasvorm zijn er verschillende diameters om uit te kiezen.


Voor ringetjes in de standard lobe is de standaard staaf dikte 1.2 mm. De afbeelding geeft een idee van welke diameter het beste past bij de fit die jij zoekt. Houd er wel rekening mee dat geen oor hetzelfde is, dus de maat voor jouw standard lobe piercing kan anders zijn.

helix-piercing-model

Andere standard lobe sieraden

Er zijn behoorlijk wat piercing soorten die passen in de standard lobe piercing. Behalve de klassieke kraakbeen studs en ringetjes lichten we hieronder twee andere soorten uit.

 

Lees verder om zowel de labret piercing te ontdekken als ook het verschil tussen piercings en normale oorbellen te begrijpen.

cn-labret-piercings

Een labret piercing is een heel mooi alternatief voor een normale kraakbeen stud. Dankzij het platte achterkantje zit een labret heel prettig. Een ander voordeel is dat de top aan de voorkant wordt geschroefd, in plaats van een balletje aan de achterkant. Kies bij een labret dezelfde maten als dat je normaal zou dragen in je standard lobe piercing.

cn-all-earrings

Normale oorbel sieraden zijn heel erg gangbaar om te dragen in de oorlel. Ook voor de lobe piercing is dit veelvoorkomend. Wees er van bewust dat piercing en oorbellen anders zijn. De staafjes van piercings zijn dikker dan bij oorbellen. Draag je een oorbel in een piercing gaatje, dan loop je het risico dat het gaatje krimpt.

Standard lobe piercing materialen

Standard lobe piercing sieraden zijn in verschillende materialen te bestellen. Ontdek de verschillen tussen de meest voorkomende materialen hieronder.

316L chirurgisch staal

flip voor meer info

316L chirurgisch staal

De meeste standard lobe piercings zijn gemaakt van 316L chirurgisch staal. Het is een betaalbaar materiaal en vaak verkrijgbaar in levendige kleuren. Daarnaast bevat een klein beetje nikkel.

Titanium

flip voor meer info

Titanium

Titanium piercings voor in de standard love zijn altijd een verstandige keuze. Zeker als je iets zoekt dat eindeloos mee gaat is titanium de juiste keus. Het is hypoallergeen, zal nooit verkleuren en is 100% nikkelvrij.

14 Karaats goud

flip voor meer info

14 Karaats goud

Zoek je een chique piercing, dan is 14 karaats goud het juiste materiaal. Geel en rosé goud zijn nikkelvrij en met een beetje zorg behoud je gouden piercing zijn prachtige glans.

Bioflex

flip voor meer info

Bioflex

Een bioflex labret is wat fragiel, maar flexibel en minder opvallend dan standaard piercings. Ze zijn vaak verkrijgbaar met prachtige tops die met een push-fit systeem worden vastgezet.

Standard lobe piercing nazorg

De juiste nazorg routine is essentieel voor een nieuwe standard lobe piercing. Onze Piercing Healing Kit kan daarbij helpen. Het voorkomt ontstekingen of behandeld deze, zodat je piercing rustig kan genezen.


Voor het reinigen is een zoutspray een handig product. Gebruik de spray samen met een piercing butter of piercing wonder olie voor een goede verzorging.

Healing Kit TT
Piercing Healing Kit
Per set € 13,50
Waardering:
98%
Piercing Wonder Oil - ORIGINAL
Piercing Wonder Oil
Per stuk € 4,95
Waardering:
94%
cartilage-piercing-image

Laat een standard lobe piercing zetten

Wil je graag een standard lobe piercing laten zetten? Lees dan ons artikel en let vooral op het verschil tussen een gaatje laten schieten of een piercing laten zetten met een naald.


Daarnaast geven we je tips over hoe je de juiste piercing studio kunt uitzoeken.

Nieuwe standard lobe piercings